Saul fia

Röhrig Géza: mámorosan boldog ember vagyok

Röhrig Géza költővel, az Oscar díjas Saul fia főszereplőjével írásról, szenvedésről, boldogságról, vallásról és Saulról Gács Anna beszélgetett az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Gimnáziumának rendhagyó estjén március 16-án.

„Van-e belső hang…?” - Gondolatok a Saul fia megtekintése után

A szerző a Saul fia című filmbből kiindulva elemzi a holokauszthoz való viszonyunkat, reflektál Európa mai helyzetére, a keresztényüldözésre és mély erkölcsi kérdéseket vet fel a menekültkérdés és az Iszlám Állam kapcsán is.

„Ne azt keresd, ami elválaszt, hanem ami összeköt!” – Ökumenikus délután a vallási és faji megkülönböztetések ellen

Sopron – „Ne azt keresd, ami elválaszt, hanem ami összeköt!” címmel ökumenikus délutánt tartottak Sopronban a vallási és faji megkülönböztetések ellen zenével, előadással, filmmel (Saul fia) 2015. október 11-én a soproni Evangélikus Gyülekezeti Házban illetve az Elit Moziban az „Egy este az evangélikusoknál” című sorozat keretében.

Nemes Jeles László filmje, a Saul fia kapta a zsűri Nagydíját Cannes-ban

Cannes – Nemes Jeles László filmje, a Saul fia kapta a második legjelentősebb díjat, a zsűri Nagydíját a 68. cannes-i filmfesztiválon vasárnap este a Joel és Ethan Coen vezette zsűritől. Az auschwitzi koncentrációs táborban játszódó magyar versenyfilm szombaton megkapta a Nemzetközi Filmkritikusok Szövetségének (FIPRESCI) díját is.
Feliratkozás RSS - Saul fia csatornájára