Magyar Nemzet

Fabiny Tamás: Valahol jelt kell adnunk

Budapest – Nem szorulhatunk rá olyan eszközökre, mint a félelemmel vagy az ellenségképpel való riogatás – mondja Fabiny Tamás. Az Északi Evangélikus Egyházkerület püspökével a politika, a migráció és a Soros-plakátok mellett azért emelkedettebb témákról, így elsősorban az ötszáz éves reformáció 21. századi üzeneteiről is beszélgettünk, s szóba került az is, milyen kérdést venne szívesen Orbán Viktortól.

Lehel László felfüggeszti elnök-igazgatói tevékenységét a Ökumenikus Segélyszervezetben

Budapest – Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet vezetője 2017. május 1-jétől felfüggeszti elnök-igazgatói tevékenységét annak érdekében, hogy magánemberként reagálhasson az őt ért támadásokra, a Magyar Nemzetben megjelent Velünk élő ügynökeink című írás kapcsán – áll a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

Fabiny Tamás: Legyenek jó keresztények!

Pünkösd a kommunikáció ünnepe is, mert akik addig nem értettek szót egymással, azok utána szót fognak érteni – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Fabiny Tamás. A Magyarországi Evangélikus Egyház Északi Egyházkerületének püspöke szerint paternalista az a kormány, amely megmondja az egyháznak, mit kell tennie, mi a jó neki. Aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy a társadalmat átszövi a korrupció. Fabiny Tamás szerint, ha valakinek, akkor a keresztény embernek tennie kell a korrupció ellen. A kormánypártok és a kabinet tagjainak, illetve a miniszterelnöknek az ünnep alkalmából azt üzente, legyenek jó keresztények.

A néma tanú hamis tanú – Interjú Gáncs Péter elnök-püspökkel a Magyar Nemzetben

„Csak” két esetben kapunk kritikát: ha megszólalunk, és ha nem szólalunk meg – mondta a Magyar Nemzetnek Gáncs Péter, az evangélikus egyház elnök-püspöke pünkösd, a Szentlélek kiáradása ünnepének alkalmából. Rámutatott: a hívek igénylik, hogy az egyház állást foglaljon aktuális közéleti kérdésekben. A püspök az interjúban kitért rá, hogy vidéken a fiatalok kivándorlása aggasztja leginkább az embereket, szerinte a falvak elnéptelenedése úgy lenne elkerülhető, ha a mezőgazdaságból újra meg lehetne élni.
Feliratkozás RSS - Magyar Nemzet csatornájára