Simon Réka

Tanárként is lelkészek – Beszélgetés az EHE lelkészi tanárképzéséről

Budapest – Az Evangélikus Hittudományi Egyetem több éve indította a lelkészi kar számára azt a tanári modult nyújtó kiegészítő képzését, amely az iskolalelkészi szolgálat mellett a hittanári és gyülekezeti ifjúsági munka szakmai erősítését segíti. Lázárné Skorka Katalin, Simon Réka és dr. Simon Z. Attila lelkészekkel a képzésről, az ott szerzett tapasztalatokról és azoknak a gyakorlati életben történő alkalmazásáról is beszélgettünk.

Isten jelenlétében való találozások – Nemzedékek Találkozója volt Aradon

Arad – Az Aradi Magyar Napok idei programjában 2019. szeptember 21-én, szombaton az arad-belvárosi római katolikus templomban 9 órakor ökumenikus istentisztelettel vette kezdetét a Nemzedékek Találkozója.

Bábozás mint ifjúsági misszió

Budapest – Az ifjúsági munka erősítését, a közösségépítést és a missziót is szolgálják a gyülekezetek bábos csoportjai. Ebből a megfontolásból rendezték meg lelkészeknek és gyülekezeti munkatársaknak az első országos evangélikus bábképzést egyházunk országos irodájának székházában 2019. január 12-én.

Adventi üzenet: a nélkülözők adventje

Advent 2017 – Az idei évben a 2018-ban Bükön megrendezésre kerülő 12. Szélrózsa Országos Evangélikus Ifjúsági Találkozó presbitériumát kértük fel, hogy az adventi elcsendesedéshez írjanak imádságokat. Alábbiakban Simon Réka lelkész, Szélrózsa-presbiter imádságát olvashatják.

Megtaláltuk az egyik legboldogabb asszonyt Vas megyében

Elkészült az ország boldogságtérképe. Kiderült: a nyugaton élő nagycsaládos nők a legboldogabbak. A vaol.hu is talált egyet közülük.

Testvérkapcsolati megállapodást írt alá a büki és a finn kangasniemi-i gyülekezet

Bük – Pünkösd vasárnapján került sor a Büki Evangélikus Egyházközség és a finnországi Kangasniemi gyülekezete közötti testvérgyülekezeti megállapodás aláírására. A két gyülekezet között már 2008 óta erősödik a kapcsolat, azóta több alkalommal került sor ismerkedő látogatásokra.
Feliratkozás RSS - Simon Réka csatornájára