Somorja

Felújítják a somorjai evangélikus templomot

Somorja – Az ágostai hitvallású evangélikus egyházközség (ECAV) a megpályázott 25 877 euróból 20 000 eurót kapott a somorjai evangélikus templom homlokzatának helyreállítására. A hiányzó összeget az egyházközség saját forrásokból fedezi.

Reformáció hétről hétre: Reformáció és örökség

A Reformáció hétről hétre című, a Duna Televízióban, illetve a Duna World műsorán futó sorozat tizenhatodik ötperces epizódjában megszólalt Bucsuházy István, a Somorjai Református Egyházközség főgondnoka a csallóközi ezer éves templomukról és az ősök örökségéről beszélt. Az adást a készítők engedélyével mi is közzétesszük.

Reformáció hétről hétre: Reformáció és történelem

Budapest – A Reformáció hétről hétre című, a Duna Televízióban, illetve a Duna World műsorán futó sorozat kilencedik ötperces epizódjában megszólalt György András református lelkész, a somorjai gyülekezet lelkipásztora aki a gyülekezet történelmét ismertette. Az adást a készítők engedélyével mi is közzétesszük.

Az összetartozás ereje – A Szlovákiában élő magyar evangélikusok missziós napja

Somorja – Fiatalabbnak kellene lenni, hogy újra bejárhassam a határon túli városokat, apró falvakat. Hallgassam az ott élő magyarokat: panaszaikat, örömeiket, hogy a megpróbáltatások ellenére is állnak a helyükön. Arról is kellene szólni, hogy egyre több helyen egymást tisztelve, békésen élnek magyarok, románok, szerbek, szlovákok…
Feliratkozás RSS - Somorja csatornájára