Frank-Walter Steinmeier

„Németország beszél” – Vélemények találkozója

Berlin – 2018. szeptember 23-án a Die Zeit hetilap szervezésében és Frank-Walter Steinmeier német államfő védnöksége alatt kerül megrendezésre az a kezdeményezés, amelynek célja, hogy olyan emberek találkozhassanak, akik bizonyos, a világot érintő kérdésekben ellentétes véleményen vannak.

Németország új államfője: Frank Walter Steinmeier

Berlin – Csaknem háromnegyedes többséggel megválasztotta Frank-Walter Steinmeiert Németország szövetségi elnökének vasárnap Berlinben a német szövetségi közgyűlés. A szociáldemokrata párt (SPD) politikusát az első fordulóban választották meg, a testület 1260 tagja közül 931 szavazott rá. Ez az ötödik legjobb eredmény a második világháború utáni németországi államfőválasztások történetében.

„A békét meg kell teremteni”

Stuttgart – Felbomlott a régi világrend a kelet-nyugati konfliktus végével, jelenleg pedig új világrend alakul, melyben az erőszak és a vallási fanatizmus sok kiszámíthatatlanságot szül. Kofi Annan korábbi ENSZ-főtitkár és Frank-Walter Steinmeier német külügyminiszter szerint a gazdag ipari országoknak kötelességük a béke fenntartását figyelembe véve követniük ezt a folyamatot.
Feliratkozás RSS - Frank-Walter Steinmeier csatornájára