Magyar Evangéliumi Szövetség – Aliansz

Választások voltak az Aliansz Magyar Evangéliumi Szövetségnél

Budapest – A Magyar Evangéliumi Szövetség – Aliansz 2018. május 15-én tartott közgyűlése négy évre újraválasztotta elnökségét. A választás során az alábbi eredmény született.

A lelkiismereti szabadság – Elkezdődött az Aliansz imahét Nyíregyházán is

Nyíregyháza – A második évtizedébe lépett a nyíregyházi protestáns egyházak megújult, közös istentiszteleti alkalma. 11 éve nem csak az év elején gyűlnek össze közös igehallgatásra és imádkozásra, hanem tavaszi és őszi evangelizációs sorozatokat is tartanak vendég igehirdetőkkel, és legalább negyedévente egy vasárnap esti istentiszteleten is találkozhat a város öt felekezetének Krisztusban hívő népe felváltva, egymás istentiszteleti helyén.

Aliansz Imahét – 2017. január 8 – 15. – Letölthető imaheti anyaggal!

A 2017-es Aliansz imahét anyagát az EEA-n belül a DACH-csoport állította össze (D: Németország , A: Ausztria és CH: Svájc ), akik munkájukkal hozzájárultak ahhoz, hogy különleges módon tudjuk ünnepelni a reformáció 500 éves évfordulóját.

Ülésezett a Magyar Evangéliumi Szövetség elnöksége

Budapest – A Magyar Evangéliumi Szövetség – Aliansz elnöksége 2016. november 14-én tartotta soron következő tanácskozását Cinkotán, az Evangélikus Missziói Központban.

„Őrhelyemre állok, odaállok a bástyára”

Budapest – A Magyar Evangéliumi Szövetség (Aliansz) szervezésében az Erzsébet híd felett magasodó sziklán álló Gellért-szobor lábánál imádkoztak fővárosunk és országunk ébredéséért a szervezet tagegyházainak szolgálói.

Nemzetközi vezetői konferenciát tartanak októberben

Budapest – Harmadik alkalommal rendezik meg Budapesten 2016. október 7-én és 8-án a GLS (Global Leadership Summit) nemzetközi vezetői konferenciát. A Magyar Evangéliumi Szövetség – Aliansz és a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) védnökségével a MOM Kulturális Központban kerül sor a kétnapos eseményre, melyen nyolc külföldi szakember – többek között amerikai lelkészek, sikerkönyvszerzők és üzletemberek – előadásai hangzanak majd el. Az idei esemény magyar előadója Lénárt Viktor evangélikus lelkész, a GROW csoport vezérigazgatója.

Szabad-e az egyház? – Aliansz teológiai műhely – Képriport

Piliscsaba – Szabad-e az egyház? – Egyház és állam kapcsolatáról szólt a Magyar Evangéliumi Szövetség (Aliansz) teológiai műhelye, amelyet 2016. február 23-án, a piliscsabai Béthel Evangélikus Missziói Otthonban tartottak.

Imanyolcad kezdődött Nyíregyházán, a tékozló szeretetű Isten eltékozolt életű gyermekei hazatéréséért

Nyíregyháza – Az újesztendő első vasárnapján ismét elkezdődött a nyíregyházi öt protestáns felekezet közös évkezdő Aliansz imahete, amely nyolc estén át, öt helyszínen folytatódik. Sok éve már, hogy egymás istentiszteleti helyeit keresi fel Isten e városban vándorló népe, hogy közösen kérje az Urat a tékozló gyermekek visszatéréséért az atyai házba.

Erő, szeretet, józanság – Egyházi szervezetek menekültmissziója

Az elmúlt hónapokban erősödő konfliktusokról, háborúkról, terrorról, keresztyénüldözésről, ökológiai katasztrófákról szóló hírek ömlenek ránk, és láthatjuk a nyugati egyház egy részének megerőtlenedését is. Mindezek az evangéliumoknak a végidőkkel kapcsolatos próféciáit juttatják eszünkbe. Értelmezhetjük az eseményeket politikai, szociológiai, történelmi szempontból is, de nekünk, keresztyéneknek sajátos feladatunk van ezen a világon. A missziói parancsot nem vonta vissza az Úr. Kísértése lehet az egyháznak a bezárkózás, a félelem vagy éppen a túlzott aktivitás, esetleg valamely politikai irányzat szekerét tologatva.

Jézus az élet! Vele vagy nélküle élünk? – A nyíregyházi Aliansz közösség őszi evangelizációs sorozata

Nyíregyháza – Az öt protestáns felekezetből álló helyi Aliansz közösség hagyományos őszi evangelizációs alkalmainak ez évben is a városi református templom adott helyet 2015. szeptember 21-24. között. Vendég igehirdetőként Meláth Attila váci baptista lelkész szólt négy estén át arról, milyen is az élet Jézussal, vagy ő nélküle?

Oldalak

Feliratkozás RSS - Magyar Evangéliumi Szövetség – Aliansz csatornájára