Seben Glória

Egységben az erő? – Kerekasztal-beszélgetés az egyházak és a lélektan kapcsolatáról

Budapest – Hogyan alakul a különböző egyházak és a pszichológia viszonya? Melyek az állandó vitás kérdések? Hogyan közeledhetne a két terület egymáshoz? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket feszegettek a minap Az egyházak és a lélektan kapcsolata című kerekasztal-beszélgetés résztvevői a Mathias Corvinus Collegiumban (MCC) megrendezett Isten és pszichológia elnevezésű konferenciaest keretében. Az MCC-Mindset Pszichológia szakirány eseményén részt vett Pál Ferenc római katolikus pap, mentálhigiénés szakember is.

Adventi üzenet: Az Úr jön – méltóan fogadd

Advent 2017 – Az idei évben a 2018-ban Bükön megrendezésre kerülő 12. Szélrózsa Országos Evangélikus Ifjúsági Találkozó presbitériumát kértük fel, hogy az adventi elcsendesedéshez írjanak imádságokat. Alábbiakban Seben Glória lelkész, Szélrózsa presbiter imádságát olvashatják.

Lelkészként a fesztiválon – Hol VOLT, hol nem volt…

…volt egyszer egy vidéki iskolalelkész, aki felkérést kapott, hogy az ország egyik legnépszerűbb fesztiváljára, a soproni VOLT-ra kísérje el a Közös Pont sátor lelkes csapatát. Seben Glória mezőberényi evangélikus lelkészt kérdeztük a tapasztalatairól.

Seben Glória, Pápai-Tóth Orsolya és Pápai Attila lelkészek parókusi alkalmassági vizsgát tettek

Budapest – Seben Glória, Pápai-Tóth Orsolya és Pápai Attila 2017. május 31-én a Magyarországi Evangélikus Egyház illetékes bizottsága által – az 1997. évi II. törvény 10/A.§ (2) bekezdése, valamint a 3/2003. (V.23.) országos szabályrendelet rendelkezése szerint – lefolytatott parókusi alkalmassági vizsgát eredményesen tette le.

Lost and found Jézus módra

„Tizenhat mécses van előttünk: azoknak az életeknek a szimbóluma, akik odavesztek a buszbalesetben. Olyanok voltak, mint mi: tele vágyakkal, álmokkal, reményekkel. Előttük az élet. Biztosan küzdöttek szorongással, és az értéktelenség-érzés is megkísértette őket, pedig minden élet értékes. Mégis, amikor egy tinédzser hal meg, ha fiatalokat gyászolunk, akkor mi, felnőttek is a fejünkhöz kapunk: Ez velem is megtörténhet? Miért pont ők? Mi miért vagyunk életben? Hiszen mi is kirándulunk busszal! Az emlékezés közös gyászra hív, nemcsak a hozzátartozók, nemcsak a Szinyeis diáktársak búcsúznak, mindnyájan elvesztettük őket.” Seben Glória evangélikus lelkész, pszichológus áhítata a buszbaleset áldozatainak emlékére, a mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégiumban hangzott el.

Beat-shop – Beszélgetés püspökökkel a zenéről – VIDEÓ!

Mátrafüred-Sástó – Asztali zenés beszélgetések folytak püspökeinkkel a Szélrózsa-találkozón a számukra sokat jelentő zenékről. Fiatal lelkészkollégák kérdezték őket. A kultúra termében július 28. és 30. közötti alkalmakról készült videofelvételeinket láthatják.

Bemutatták Szikszai Szabolcs Élethinta című könyvét

Budapest – „Örülök, hogy Isten nem annak lát, aminek látszom” – olvasható Szikszai Szabolcs könyvében. Az Újragondoló blog bejegyzéseiből jelent meg válogatott kötet a Harmat Kiadó gondozásában. A bemutatón Seben Glória evangélikus lelkész, pszichológus és Köntös László, a Dunántúli Református Egyházkerület főjegyzője beszélgetett a szerzővel.

Reflexiók a 12 dolog, amit nem tudtál a mai lelkészekről című cikkre

Seben Glória 12 dolog, amit nem tudtál a mai lelkészekről című cikkére Hegedűs Attila evangélikus lelkész reagált.

„Először az Istennel töltött időt határozom meg ” – Időgazdálkodási tippek – nem csak a nyári szünetre

Budapest – Ez lesz életed legszebb vakációja – döntötted el a bizonyítványt kézhez kapva –, de még el sem kezdődött igazán a nyári szünet, máris unatkozol. Nem is olyan egyszerű úgy kitölteni a napokat, hogy kellőképpen izgalmasak legyenek. A homokszemek egyre csak peregnek; szinte fizikailag érzed, ahogy telnek a hetek; előre rettegsz attól, hogy nem lesz miről mesélned szeptemberben… Mi a helyes időgazdálkodás titka? Miért fontos a kikapcsolódás? Mit tegyél, ha megcsömörlöttél? Seben Glóriával és P. Tóth Andrással ilyen kérdésekről beszélgettünk.

Lelkésszé szentelték Seben Glóriát

Csömör – 2015. június 13-án, szombaton 11 órától került sor Seben Glória lelkésszé szentelésére a csömöri evangélikus templomban. Gáncs Péter, a Déli Egyházkerület püspöke Ézsaiás 50, 4 alapján mondott prédikációjában négy pontban foglalta össze, mit jelent Jézus tanítványaként szolgálni az embereknek.
Feliratkozás RSS - Seben Glória csatornájára