ökumenikus imahét

Az online térbe költözött idén az imahét Nagyváradon

Nagyvárad – Idén „Maradjatok meg szeretetemben, és sok gyümölcsöt teremtek” (Jn 15, 5–9) mottóval zajlanak az alkalmak a Krisztus-hívők egységéért való ökumenikus imahéten január 17–25. között. A fizikai együttléttel járó összejövetelek elmaradnak, ezek helyett minden egyház a saját templomában vezeti le az imaalkalmakat, és online közvetítéssel buzdítja közös imára a más felekezetekhez is tartozó felebarátokat (Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor/Imádság a Krisztus-hívők egységéért Facebook-oldal).

Bár az imaheti alkalmak elmaradtak, de a lelkészek közösen imádkoztak a közösségekért

Székesfehérvár – Ezen a héten a járvány miatt nem a megszokott módon imádkozunk a keresztények egységéért. A közös alkalmak idén elmaradnak Székesfehérváron is, de 2021. január 19-én, kedden délelőtt a Budai úti református templomban Spányi Antal megyéspüspök vezetésével a különböző felekezetű lelkészek közösen imádkoztak a keresztények egységéért.

Ökumenikus imahét – 5. NAP: MEGÚJULÁS ISTEN IGÉJE ÁLTAL

„Ti már tiszták vagytok az ige által…” (Jn 15,3)

Ökumené Debrecenben – Újabb alkalommal gyűltek össze a hívek

Debrecen – A debreceni evangélikus templomban folytatódott hétfőn az ökumenikus imahét, a járványügyi intézkedések szigorú betartása mellett. Az eseményen Asztalos Richárd evangélikus lelki­pásztor köszöntötte a résztvevőket, dr. Pafkó Tamás baptista lelkipásztor hirdetett igét, valamint Sípos Barnabás ortodox parókus vezette az imaközösséget.

Jézus Krisztus nem tart távolságot követőitől – Elkezdődött az ökumenikus imahét Debrecenben

Debrecen – A hagyományoknak megfelelően a görögkatolikus főszékesegyházban kezdődött meg az ökumenikus imahét debreceni programsorozata. Január 17-én vecsernyét végeztek a történelmi egyházak képviselői, igét a Debreceni Református Egyházmegye új esperese, Hadházi Tamás hirdetett.

Ökumenikus imahét – 4. NAP: KÖZÖS IMÁDKOZÁS

„Többé nem mondalak titeket szolgáknak (…), azonban barátaimnak mondalak…” (Jn 15,15)

Közös imahét – Dunaújvárosban is

Dunaújváros – Ezen a héten világszerte közös alkalmakat tartanak a keresztény egyházak hívei és lelkészei, papjai. A kezdeményezéshez Dunaújváros is csatlakozott – és senki sem marad le, hiszen a DSTV teljes hosszában, felvételről közvetíti majd az imaheti eseményeket.

Az olasz keresztény felekezetek levélben buzdítják összefogásra a híveket

Róma – Január 18. és 25. között tartjuk az ökumenikus imahetet, amelyre készülve az olaszországi katolikus, ortodox és evangélikus felekezetek levélben buzdítják összefogásra a híveket. Az imahét idei témája az összefogás; bibliai mottója a János evangéliumából vett idézet: „Maradjatok meg szeretetemben, és sok gyümölcsöt teremtek” (Jn 15,5–9).

Ökumenikus imahét – 3. NAP: EGY TEST

„…úgy szeressétek egymást, ahogyan én szerettelek titeket.” (Jn 15,12b)

Elkezdődött az imahét a Krisztus-hívők egységéért

Budapest – A korábbi évektől eltérően, rövidebb liturgiával és szerényebb részvétellel kezdődött el az ökumenikus imahét, amelyet a budapesti Szent István-bazilikában tartott istentisztelettel nyitottak meg, 2021. január 17-én délután. Az istentiszteletet Erdő Péter bíboros, prímás és Steinbach József, a Magyarországi Református Egyház Dunántúli Református Egyházkerületének püspöke vezette a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) tagegyházai képviselőinek részvételével. Az alkalmon egyházunk részéről részt vett Fabiny Tamás elnök-püspök és Kondor Péter püspök.

Oldalak

Feliratkozás RSS - ökumenikus imahét csatornájára