keresztények

A templomba járó fiataloknak csak a fele állítja, hogy a hite hatással van az életére

A Barna-kutatócsoport számos felmérést készített már az amerikai keresztény fiatalok körében a hithez való hozzáállásukról. Sokkoló tanulmányuk – melyről korábban már mi is beszámoltunk –, a You Lost Me eredményei szerint bár az korábban is kimutatható volt, hogy a keresztényként nevelkedett fiatalok húszas éveik elején elhagyják az egyházat, azonban az általános tendencia szerint ezeknek az embereknek a többsége végül visszatért közösségébe. Ez a trend mára megváltozott. Akik elhagyják az egyházat, ritkán találnak vissza.

„A világ csupán nézője e tragédiának”

A közel-keleti keresztények drámai helyzetére figyelmeztetett szerdán Andrzej Duda lengyel államfő és X. János antiókiai pátriárka a varsói elnöki palotában tartott találkozójukon - közölte a lengyel közszolgálati televízió.

Saját hazájukban, jövevényként – az őskeresztény példa

Saját hazájukban laknak, de mégis jövevényekként; mindenben részt vesznek polgárokként, de mindent elviselnek, mint idegenek; bárhol, idegenben is otthon vannak, de minden haza idegen számukra. Találtunk egy elgondolkodtató írást (a szerzője sajnos nem ismert) arról, milyenek voltak külső megítélő számára az első keresztények.

A keresztényüldözések áldozatairól emlékeztek meg Újpesten

Budapest – Ökumenikus imaalkalommal emlékeztek a történelmi egyházak újpesti lelkészei és a hívek a világban zajló keresztényüldözések áldozatairól 2015. június 12-én az Újpest-Kertvárosi Szent István Templomban. A megemlékezésen közreműködött Krizsik Alfonz színművész és a Laudate kórus.
Feliratkozás RSS - keresztények csatornájára