Székács József Evangélikus Óvoda Általános Iskola és Gimnázium

Az angol az erősségük, ezért is indítanak szeptembertől angol tagozatot Orosházán

Orosháza – Az angol nyelv megszerettetése és annak magas szintű oktatása a Székács Evangélikus Iskola számára kiemelkedően fontos. Remekül sikerültek a diákok előrehozott nyelvi érettségijei, és idén az „evának” adatott meg az lehetőség, hogy megtartsa az ország összes evangélikus iskolája számára szervezett idegen nyelvi szakmai napot.

Három nap önzetlenség – A Székács-iskola minden osztálya megmozdul

Orosháza – „Mutasd meg, mire vagy képes!” – olvasható a 72 óra kompromisszumok nélkül önkéntes ifjúsági akció holnapján. Mert adni és másokért tenni még mindig jó! Ezt bizonyítják be ismét az evangélikus iskola diákjai.

Evangélikus iskola diákja kapta meg az ösztöndíjat

Orosháza – Idén Papp Flórián, az orosházi Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium tanulója kapta meg a dr. Fehér Dezső, a lovassport atyja által életre hívott Fehér-Pusztai Alapítvány ösztöndíjat. Az elismerést Csorvás díszpolgárával való egyeztetés után minden évben az intézmény egyik csorvási diákja veheti át. A díjat hagyományosan a Csorvásiak Baráti Társaságának közgyűlésén adják át.

Orosházi iskolaigazgató: a digitális munkarend nem egyenlő a karanténnal

Orosháza – Az orosházi Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium minden osztálya 2020. szeptember 28-ától a minisztérium döntése értelmében, újra a hagyományos munkarendben dolgozik. Nagy Róbert igazgató az intézmény közösségi oldalán az elmúlt hét viszontagságai kapcsán felmerült kérdéseket összegezte.

Hétfőtől digitálisan oktatnak a Székácsban

Orosháza – Az orosházi Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium 2020. szeptember 19-én, szombaton tette közzé hivatalos közösségi oldalán a friss hírt, miszerint az Emberi Erőforrások Minisztériuma digitális oktatást rendelt el intézményük 4. a osztályában, illetve a teljes felső tagozaton és a gimnáziumban is szeptember 21-től.

Vadludak, birodalomépítés, aláírásgyűjtés … avagy nulladik nap a Székácsban

Orosháza – 2020. augusztus 27-én 10 órától izgatott kilencedikesek foglalták el az iskola tornatermét. Felegyi-Németh Mária iskolalelkész, Oláh János és Schmittinger Anikó osztályfőnökök a szokásos ismerkedő, összerázó alkalomra invitálták őket.

Ballagási ünnepség az orosházi evangélikus templomban

Orosháza – A 2019/20. tanév különleges módon zárult le, így a 8. osztályosok ballagása is különleges volt Orosházán, a Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnáziumban.

Egy életszakasz, mely lelketekben örök nyomot hagy – Elballagtak a Székács iskola végzősei

Orosháza – Június 12-én az evangélikus templomban folytatódott az iskolai ballagások sora, ezúttal a Székács József Evangélikus Iskola végzős tanulói zárták le közösen eltöltött éveiket, érettségi bizonyítványaikat is kézhez kapva.

UV lámpa alatt a vizsgadolgozatok – „Csodát nem várunk, de szeretnénk mindent megtenni.”

Orosháza – Extra óvintézkedéseket tesznek a Székács iskolában az érettségi ideje alatt. A portánál egy félautomata kézfertőtlenítő várja az érkezetteket és a távozni készülőket, a vizsgadolgozatokat pedig speciális UV-lámpával kezelik az intézményben.

Iskolai és óvodai beiratkozások – Közeleg a határidő

Orosháza – A járványhelyzettől függetlenül vannak határidők, amiket idén is ugyanúgy szem előtt kell tartaniuk a szülőknek! Ilyen a három évesek óvodai, és a napcsoportosok iskolai beiratkozása. A Székács evangélikus és az Eötvös katolikus intézményben járt az Oroscafe.hu.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Székács József Evangélikus Óvoda Általános Iskola és Gimnázium csatornájára