Süveges Gergő

Járj új életben! – 6. Hegyvidéki Evangélikus Nap

Budapest – Napok óta az időjárást olvastuk, hallgattuk. Mindenki esőt, hideget jósolt vasárnapra. Aznap reggel már a radarképet figyeltük, no meg az eget, kitart-e még a csodás őszi napfény és a meleg délután 14 óráig? Az Időkép győzött, ami csak délután 17 órára jelezte az esőt. S ha úgy tetszik, mi is győztünk, hiszen egy csodálatos, lelkiekben gazdag gyülekezeti napot élhettünk át ezen a talán utolsó meleg őszi vasárnapon, 2016. október 2-án.

Négygyerekes apukák őszintén az apaságról

Mátrafüred – Sástó – Apaságról, önképről, fejlődésről, változásról beszélgetett Süveges Gergő és Simon Attila a 11. Szélrózsa-találkozón. A két négygyerekes apuka kendőzetlen őszinteséggel mesélt problémákról, örömökről és a bocsánatkérés erejéről.

Család a középpontban

Budapest – Miután az Európai Unió 2007-ben megnyitotta munkaerő-piacát az új tagállamok előtt, rengeteg kelet-közép-európai ember próbált szerencsét és keresett munkát nyugaton. Mi történik azonban a gyerekekkel, a családokkal? Milyen hatása van a munkaerő-áramlásnak a családok életére?

Jön az áldás – 11. Szélrózsa találkozó a Mátrában

Áldás leszel! – ez a mottója az idei Szélrózsa Országos Evangélikus Ifjúsági Találkozónak, amelyet a Mátra Kempingben tartanak július 27. és 31. között. A fellépők és előadók sorában szerepel Palya Bea énekes, Pál Feri atya, a Kaukázus zenekar és Kubiszyn Viktor író, valamint számos ismert és kedvelt világi és egyházi zenekar.

A rossz döntéseimet Isten ajándékká alakította – Süveges Gergő apaszemmel a családjáról

Azt szeretném, hogy a gyermekeimnek biztonságot adó, megtartó, az ő pártjukon álló apaképük legyen, mert ez tényleg alapvetően befolyásolja az istenképüket – mondja Süveges Gergő. A népszerű műsorvezető sosem akart pap lenni, de elvégezte a teológiát. Most a rádiózás mellett magánembereknek és egyházi közösségeknek segít.

Feltámadhatnak-e gyülekezeteink?

Lajta Gábor Az emmausi vacsora című oltárképét 2014 pünkösdjén szentelhettem fel a dombóvári templomban. A kortárs festőművész remekül fogta meg a témát, és hála Istennek, a bibliai történet is megfogta őt. Lassan már két éve rendszeresen találkozunk, hogy képileg is továbbgondoljuk ezt a zseniális evangéliumi történetet, az utolsó utáni vacsora üzenetét. Ennek gyümölcse a szomszédos oldalon látható vizuális tanulmány, amely a feltámadott Jézus eltűnésének drámai pillanatát ragadja meg.

AJÁNLÓ: Süveges Gergő apaszemmel a családjáról

Azt szeretném, hogy a gyermekeimnek biztonságot adó, megtartó, az ő pártjukon álló apaképük legyen, mert ez tényleg alapvetően befolyásolja az istenképüket – mondja Süveges Gergő. A népszerű műsorvezető sosem akart pap lenni, de elvégezte a teológiát. Most a rádiózás mellett magánembereknek és egyházi közösségeknek segít.

„Nem ettől vagyok rossz ember” – Valódi párbeszéd a homoszexualitásról

Süveges Gergő vezetésével, Léderer András és Szőnyi Szilárd részvételével fontos beszélgetés zajlott le a jezsuita Párbeszéd Házában az ír népszavazással apropóján a melegházasságról a múlt héten. Elsősorban a szervezők és a beszélgetést vezető Süveges Gergőnek köszönhetően valóban a megértés szándéka vezérelte az egybegyűlteket a megbélyegzés helyett és az is kiderült, hogy egy meleg és egy melegházasság-ellenes ember álláspontja korántsem különbözik annyira, mint hinnénk, hogyha egy asztalhoz ültetjük őket.
Feliratkozás RSS - Süveges Gergő csatornájára