Kőszeg

Refarmerek – Reformáció az oktatásban

Kőszeg – Reformáció az oktatásban. Történhet ez lépésről lépésre, folyamatosan építkezve, de akár időnként jobban nekilendülve is. Az Evangélikus nevelés által készített Refarmerek sorozatban az evangélikus nevelés-oktatás innovatív programjairól adnak hírt, az újítókról, a kezdeményezőkről... a bátor kezdetek lépéseiről és az eredményekkel gazdagító kísérletekről. Kőszegen elkezdődött... az egyéni tanulási utakat is biztosító gimnázium első tanéve.

Hagyomány és megújulás – Tanévnyitó istentisztelet a Kőszegi Evangélikus Középiskolában

Kőszeg – „Fiú! Valaki mondta, hogy az élet a tiéd lesz...” – ezzel a Presser Gábortól származó zenei idézettel indította beszédét Mesterházy Balázs igazgató a Kőszegi Evangélikus Középiskola (egykori evangélikus leánygimnázium) 121. tanévét nyitó istentiszteleten, amely egyszerre volt hagyományos és újszerű.

Egybecsengés: Krisztus keresztjéhez kötve – mégis szabadon! – 10. rész

Kőszeg – Az EPSZTI honlapjának sorozatát a távolságot találkozásra cserélés jegyében indították és az evangélikus nevelés sokszínűségét, értékgazdagságát hetente egy-egy páros portrén keresztül mutatják be. A cikkekben mindig két olyan embert szólítanak meg, akik valamilyen módon kapcsolódnak az evangélikus oktatáshoz. Az egymást személyesen nem feltétlenül ismerő interjúalanyok egyazon kérdéssor alapján válaszolnak, és válaszaik alapján hasonlóságról, egybecsengésről árulkodó pontokat keresnek. „Mert nem önmagunkat hirdetjük, hanem Krisztus Jézust” – ez a Pál apostoli igeszakasz (2Kor 4,5a) juthat eszünkbe akkor, amikor a Kőszegi Evangélikus Gimnázium, Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium vezető pozícióban lévő munkatársainak szavait olvassuk. Mesterházy Balázs igazgató, és Zsóri-Ments Orsolya iskolalelkész az interjúkérdésekre adott válaszaikban saját személyük helyett a rájuk bízott feladatra helyezték a hangsúlyt.

Kisinas tábort tartottak a TEKI-ben

Kőszeg – A Kisinas táborban részt vevő tanulók egy délelőttöt töltöttek 2020. július 2-án a Kőszegi Evangélikus Szakgimnázium Szakközépiskola és Kollégiumban, ahol az ott oktatott szakmákkal ismerkedtek meg, sőt, ki is próbálták azokat. Az intézményben a szakmakínálat bőséges, ezért mozgalmas volt a délelőtt. Szakácskodtak, pincérkedtek, kertészkedtek a diákok, de a Harangtorony szállóban a turisztika egyes területeivel is megismerkedtek. A lovardában a lovász szakmával ismerkedtek, a tankertben a mezőgazdasági technikusok munkájába is bekapcsolódhattak, a tornapályán pedig logisztikai kihívásoknak tettek eleget.

Gyakorlat teszi… – Szakácsok szakmai vizsgája zajlott Kőszegen

Kőszeg – 2020. június 3-án kora reggel kezdődött a Kőszegi Evangélikus Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium végzős szakácstanulóinak gyakorlati vizsgája, amelyet a szokásos három vizsgarész helyett – a járványügyi szabályozásnak megfelelően – szóbeli vizsga nélkül szervezték meg.

Lehet másképp! – Új utak az evangélikus pedagógiában

Kőszeg – „A fenntartó szerepe néha hálátlan, néha hálás” – kezdte meg köszöntését Varga Márta, a Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodája Nevelési és Oktatási Osztályának vezetője Kőszegen, 2020. február 14-én. A Kőszegi Evangélikus Középiskolában gyűltünk össze, pedagógusok és pedagógiai szakértők a Lehet másképp! konferenciára. Előadóként meghívást kaptak azok az alternatív pedagógiában már jártas kollégák is, akiktől – noha nem egyházi intézményben működnek – tanulhatunk. De miről is?

„Lehet másképp!” – Pedagógiai konferencia lesz Kőszegen

Kőszeg – 2020. február 14-én rendhagyó pedagógiai konferenciát rendez a Kőszegi Evangélikus Középiskola, „Lehet másképp!" címmel. Célja az egyéni tanulási utakat támogató pedagógiai gyakorlatok bemutatása.

Korál-Sziget és Kaláka – két koncert Kőszegen – Képriport!

Kőszeg – Az egyházi esztendő végéhez közeledve – 2019. november 20-án, szerdán este – a Korál-Sziget együttes adott koncertet a kőszegi gyülekezeti házban, ádvent első vasárnapjának délutánján pedig az idén ötven éves Kaláka együttes Szabad-e bejönni ide betlehemmel? című előadását hallgathatta a templomi gyülekezet.

Intézményvezetői pályázat – Kőszeg

Kőszeg – Budapest – A Magyarországi Evangélikus Egyház pályázatot ír ki a Kőszegi Evangélikus Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium (OM-azonosító: 200005, székhely: 9730 Kőszeg, Árpád tér 1.) intézményvezetői (igazgatói) állására. Az alábbiakban a pályázati kiírást olvashatják.

Templom és torony között – gyülekezeti családi nap Kőszegen

Kőszeg – Aki járt már a kőszegi evangélikus szigeten, az tudja, hogy a türelmi rendelet idején épült templom és a múlt század elején tervezett, de fel nem épült új templom, amelynek csak a tornya készülhetett el, milyen csodás adottságokkal rendelkezik. Az egyházi épületek által határolt gyönyörű park alkalmas különböző szabadtéri rendezvények szervezésére, így egy családi gyülekezeti nap tartására is rendkívül ideális.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Kőszeg csatornájára