Kőszeg

Toronyélmény Kőszegen – Baranyay Csaba lelkész vezetett fel a haranghoz

Kőszeg – Pazar kilátás nyílt a városra az evangélikus templom harangtornyából azoknak, akik szombaton Baranyay Csaba lelkésszel tartottak.

Iskolánk a határon

Életrevaló evangélikus közösségben szerzett tapasztalat, tudás, alternatív pedagógiai nevelés-oktatás, páratlan természeti környezet – kulcsszavak, amelyek most is elmodhatók a Kőszegi Evangélikus Szakgimnáziumról, Szakközépiskoláról és Kollégiumról, de az idén indult sok tízmilliós egyházi és állami beruházásoknak köszönhetően a jövő tanév elejétől még inkább jellemzik majd az iskolát. Intézményi „1%-os” riportsorozatunk újabb állomásán zajlik az élet: a jelenleg is zavartalanul folyó oktatás, érettségire készülés mellett az alapoktól épít újat egy lelkes, elhivatott szakértői csapat.

Hétpróba, előadás és áldás – Házasság hete Kőszegen is

Kőszeg – Idén a kőszegi evangélikus gyülekezet is bekapcsolódott a házasság hete rendezvénysorozatba. Nagy lelkesedéssel végezték a „hétpróbás kihívásokat” azok a párok, akik jelentkeztek a programra, hogy két héten keresztül különböző feladatok elvégzésével erősítsék meg házastársi közösségüket. Még egy Kőszegen pihenő budapesti házaspár is teljesítette a hétpróbát.

Ötven éve érettségizett a legendás kertészosztály Kőszegen

Kőszeg – Legendás kertészosztály öregdiákjai találkoztak múlt hétvégén a Kőszegi Evangélikus Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban.

Több mint 500 kilométert tettek meg a reformáció 500+ jegyében

Kőszeg – Tokaj – A Tokaj és Környéke Evangélikus Egyházközség küldöttsége tokaji és sátoraljaújhelyi tagokkal utazott el az ország másik sarkában élő evangélikusokhoz Kőszegre és Nemescsóra, útba ejtve a Deák téri Evangélikus Országos Múzeumot.

Húsvéthajnali istentisztelet Kőszegen: keresztelés és kilenc felnőtt konfirmációja

Kőszeg – Idén különösen áldott alkalom volt a húsvéthajnali ünnepi istentisztelet Kőszegen: egy gyermek és két felnőtt keresztelőjével, kilenc felnőtt konfirmációjával, a húsvéti fény továbbadásával, keresztelői emlékeztetővel, személyes áldással a keresztelőkútnál és úrvacsoravétellel, melyben Zsóri-Ments Orsolya iskolalelkész és dr. Varga Gyöngyi lelkésznő is segítették gyülekezetünk lelkipásztorait, Baranyay Csabát és Baranyayné Rohn Erzsébetet.

108 évesen tért haza Tóni bácsi

Kőszeg – A Kőszegi Evangélikus Szeretetotthon lakója volt a húsvét előtt elhunyt Ribnikár Antal, aki több mint egy éven keresztül volt az országban a legidősebb férfi.

Arcvonások: Varga Gyöngyi tanszékvezető, evangélikus lelkész

A kőszegi kislány az érettségi után,1989-ben ment a teológiára. Kezdőként Miskolcon lett segédlelkész úgy, hogy egy parókia teljes felújítása és egy templomrenoválás várt rá a vasgyár tövében. 23 évesen, teljesen egyedül, amihez kellett erő és kitartás. Hívei ezért is nevezték Vasladynek. Háromévnyi német tanulmányi tapasztalattal visszakerült a teológiára, csak most már a katedra másik oldalára. Jelenleg az Evangélikus Hittudományi Egyetem Ószövetségi Tanszékét vezeti. Lelkészként és tanárként egyaránt fontosnak tartja a Biblia üzenetének női olvasatát.

Reformációi séta ​Kőszegen​

Kőszeg – Akárcsak 1517. október utolsó napján Wittenbergben – amikor az ünnepre összesereglett sokaság jelenlétét kihasználva szegezte ki Luther Márton a vártemplom ajtajára​ ​a reformációt elindító tételeit – 2017. október 21-én​, szombaton​, Kőszegen is sok vendég gyűlt össze az Orsolya-napi vásárra.

Toronyélmény helyett Luther-rózsás ablak átadásával kezdődött a reformáció hónapja Kőszegen

Kőszeg – A kőszegi gyülekezet különálló harangtornyában kilátó és toronymúzeumot szerettek volna 2017-ben, amelynek támogatására már kormánydöntés is született. Azonban végül a turisztikai pályázaton mégsem nyert az elképzelés. Ezért azon gondolkoztak a kőszegiek, hogyan sikerülne más, de mégis maradandó módon emlékezni a reformáció ötszázadik évfordulójára.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Kőszeg csatornájára