HírTV

Gáncs Péter a Peronon

Budapest – A májusban nyugdíjba vonuló Gáncs Péter evangélikus püspököt a húsvét üzenetéről kérdezték a Hír TV Peron című műsorában.

Fabiny Tamás: „A határzárat el kell fogadni, de az egyház ajtóként működhet a kerítésen”

Arnót – A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Arnóton találkoztak a Magyarországi Evangélikus Egyház Északi Egyházkerületének küldöttei. A közgyűlésen számot adtak az elmúlt év történéseiről, és megemlékeztek a reformáció 500. évfordulójáról. A Hír TV riportere megkérdezte Fabiny Tamás elnök-püspök véleményét a határzárról, aki úgy nyilatkozott, hogy a határzárat el kell fogadni, de az egyház ajtóként működhet a kerítésen.

Magyarország élőben: Fabiny Tamás püspökkel készített beszélgetést a HírTV

Budapest – A történelmi egyházak is kivették részüket a migránsok ellátásából; a lassan mögöttünk hagyott évben aligha volt téma, amiről többet beszéltünk volna, mint a népvándorlásról, a migrációról és a civilizációs ütközésekről. Fabiny Tamás evangélikus püspököt másról is kérdezte a Hír TV.

Fabiny: A házasság egy férfi és egy nő szövetsége

Budapest – Ellenzi az azonos neműek házasságát Fabiny Tamás evangélikus püspök. Az egyházi vezető arról is beszélt Magyarország élőben című műsorunkban, hogy el kell fogadni a homoszexualitást, de a liberális Fodor Gábor törvényjavaslatát nem tudja támogatni.
Feliratkozás RSS - HírTV csatornájára