Egyházi Könyvtárak Egyesülése

Huszonöt éves az Egyházi Könyvtárak Egyesülése

Budapest – Alapításának huszonötödik évfordulóját ünnepelte az Egyházi Könyvtárak Egyesülése (EKE) 2019. március 5-én Budapesten, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karának dísztermében. Evangélikus részről Hubert Gabriella az EKE elnökségének tagja, Balogh Kriszta az Evangélikus Országos Könyvtár vezetője, Selmeczi Pálma főkönyvtáros, Mészáros Kornélia az Evangélikus Hittudományi Egyetem Könyvtárának a vezetője, a Prónay-díjas Szála Erzsébet a Berzsenyi Dániel Evangélikus (Lyceum) Gimnázium muzeális könyvtárának a vezetője, valamint Herzog Csaba lelkész, könyvtáros vett részt az alkalmon.

Ahol múlt és jövő találkozik – Az Egyházi Könyvtárak Egyesülése szakmai konferenciája Budapesten

Budapest – Élő muzeális gyűjtemények – Élő egyházi könyvtárak címmel szervezett szakmai napot az Egyházi Könyvtárak Egyesülése (EKE) október 2-án Budapesten, az MTA Könyvtár és Információs Központ (KIK) konferenciatermében.

Befejeződött az Egyházi Könyvtárak Egyesülésének (EKE) szarvasi konferenciája

Szarvas – Az evangélikus gyűjtemények és a Szarvas-Ótemplomi Evangélikus Egyházközség látta vendégül három napon keresztül az ország minden részéből összesereglett mintegy száz egyházi könyvtárost. Az EKE-konferenciához ugyanis csatlakoztak az evangélikus iskolák könyvtáros-tanárai, a szarvasi városi és felsőoktatási könyvtárak (SZIE GAEK és GFF) munkatársai is.

Egyházi könyvtárak őrzik a legősibb magyar kultúrkincseket

Szarvas – Magyarország legősibb könyvtári kincseit az egyházi tulajdonban lévő könyvtárak őrzik. Annak érdekében, hogy az intézmények minél jobban meg tudjanak felelni az ezzel járó felelősségnek, 1994-ben ökumenikus szintű szakmai szervezetet hoztak létre. A ma már több mint 70 tagú egyesülés évente tart találkozót. Ennek idén a szarvasi evangélikus gyülekezet adott otthont. A behir.hu beszámolóját adjuk közre.

Szarvason tartják az Egyházi Könyvtárak Egyesülésének konferenciáját

Szarvas – Az Egyházi Könyvtárak Egyesülésének konferenciáján ökumenikus istentiszteletre gyűltek 2016. június 27-én, hétfőn a résztvevők a szarvasi Ótemplomban. Az alkalmon Gáncs Péter püspök szolgált igehirdetéssel. KÉPRIPORT!

Megkezdődött az Egyházi Könyvtárak Egyesülése három napos konferenciája

Sárospatak – Sárospatakon, a Római Katolikus Egyházi Gyűjteményben 2015. június 29-én megkezdődött az Egyházi Könyvtárak Egyesülése (EKE) hagyományos évi konferenciája 62 egyházi könyvtár, 11 fiókkönyvtár, mintegy 80 fő részvételével. A konferencián résztvevőket a házigazdákon (Kecskés Attila főesperes úr; Dr. Szabó Irén gyűjteményvezető) kívül az Evangélikus Országos Könyvtár tudományos munkatársa, az EKE elnöke köszöntötte (Dr. Hubert Gabriella).
Feliratkozás RSS - Egyházi Könyvtárak Egyesülése csatornájára