Középpont Találkozó

Itt olvasható a KÖZ-ÉP-PONT Ifjúsági Találkozó Programja!

A 4. Köz-Ép-Pont – Erdélyi Lutheránus Ifjúsági Találkozó és Fesztiválra 2019. július 9. és 13. között kerül sor Tusnádfürdőn. A találkozó mottója: „Isten szereti az ő népét”. A találkozóra Magyarországról 100 fiatalt várnak.

4. Köz-ép-pont erdélyi lutheránus ifjúsági találkozó és fesztivál

Tusnádfürdő – A 4. Köz-ép-pont erdélyi lutheránus ifjúsági találkozó és fesztivált 2019. július 9. és 13. között rendezik Tusnádfürdőn. A találkozó mottója: „Isten szereti az ő népét.”

Köz-Ép-Ponton jártunk Erdélyben

Felkerekedtünk 2017. július 18-án, hogy a Romániai Evangélikus Lutheránus Egyház és az EVIKE meghívására részt vegyünk a harmadik Köz-Ép-Pont Erdélyi Lutheránus Ifjúsági Találkozón Kolozsvár mellett, Válaszúton, a Kallós Zoltán erdélyi magyar néprajzkutató, népzenegyűjtő szülőháza körül működő alapítvány helyszínén.

Luther, Bánffy, Dávid és mi

Tartalmas volt a III. Középpont Erdélyi Lutheránus Ifjúsági Találkozó csütörtöki napja is. A szervezők erre a napra is rendkívül érdekes, építő rendezvények egész sorozatát tervezték meg.

Életre választva – Tisztaszoba, szórványhelyzet és hitharc

A III. Középpont Erdélyi Lutheránus Ifjúsági Találkozó második napját Szeverényi János, a Magyarországi Evangélikus Egyház missziói lelkészének nyitó áhitata indította.

Megkezdődött a III. Középpont Ifjúsági Találkozó

Megkezdődött a III. Középpont Erdélyi Lutheránus Ifjúsági Találkozó. Idén több mint 300 fiatal érkezett Válaszútra Erdély és Magyarország különböző térségeiből.

Jelentkezés a 3. Köz-Ép-Pont – Erdélyi Lutheránus Ifjúsági Találkozóra és Fesztiválra

A 3. Köz-Ép-Pont – Erdélyi Lutheránus Ifjúsági Találkozóra és Fesztiválra 2017. július 18. és 22. között kerül sor Válaszúton. A találkozó mottója: „Válaszd az Életet.”

KÖZ-ÉP-PONT: Erősítették a hitet és a közösséget

Gyimesközéplok – Borospataka – Határaikat feszegették Gyimesközéplok-Borospatakán a lutheránus fiatalok egy négynapos rendezvény keretében. Előadások, koncertek, néptánc és lovásíjászati bemutatók, kirándulás színesítette a programot, a záró istentiszteleten, 2015. július 31-én délelőtt pedig útravalót meríthettek lelkészek és közéleti személyiségek beszédeiből.

KÖZ-ÉP-PONT: Az életszerűség a titka mindennek

Gyimesközéplok – Borospataka – Kallós Zoltán Kossuth-díjas erdélyi magyar néprajzkutató, népzenegyűjtő a II. Köz-ép-pont Erdélyi Lutheránus Ifjúsági Találkozón tartott előadást, amelyben a néphagyományok megtartó erejéről beszélt. Az előadás után készült interjúban mindenki Zoli bácsija többek közt kifejtette véleményét a fiatalok népköltészethez való hozzáállásáról, a népművészet aktualitásáról, és arról is beszélt, hogy meddig leszünk magyarok.

KÖZ-ÉP-PONT TALÁLKOZÓ: Hol van a határ?

Gyimesközéplok – Borospataka – A határ lassan kezd tágulni – állapította meg Adorjáni Dezső Zoltán püspök köszöntő beszédében, amellyel a II. Köz-ép-pont találkozót hivatalosan megnyitotta. Közel 400 erdélyi és magyarországi fiatal gyűlt össze 2015. július 28-án este a gyimesközéploki Borospataka Skanzenben, ahol az istentiszteleten vidám dalolással, dicsőítéssel indult a program.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Középpont Találkozó csatornájára