imádság

Imádkozzunk együtt a járvány megszűnéséért!

Budapest – „Az operatív törzs tájékoztatása alapján járványügyi szempontból két nehéz hét áll előttünk. Ezért arra hívunk ismét mindenkit, hogy imádkozzunk együtt naponta a járvány megszűnéséért” – írta a Magyar Kurír katolikus hírportál a szigorítások bevezetésekor. A kezdeményezéshez Fabiny Tamás evangélikus elnök-püspök is csatlakozott.

A kistarcsai kórházban is megtartották a betegek világnapját

Kistarcsa – Különleges ünneppé alakult a betegek világnapja a Pest Megyei Flór Ferenc Kórházban: Covid-járvány idején ökumenikus szolgálattal hirdették a szolgálattevők Jézus Krisztust a betegek és ápolóik között. Az immár 29. alkalommal megélt világnap ugyan római katolikus kezdeményezéssel indult el 1992-ben (II. János Pál pápa rendelte el a Lourdes-i Szűzanya liturgikus emléknapján ünneplését), az üzenetében mégis egyetemes keresztyéni értékeket képvisel. A testileg-lelkileg megterhelt beteg embert segíti terheinek elhordozásában, Isten kegyelmének, ajándékainak hirdetésével.

Ökumenikus imádságot tartottak a veszprémi kórház kápolnájában a betegek világnapján

Veszprém – A betegek világnapján, 2021. február 11-én Udvardy György érsek a veszprémi kórház kápolnájában mutatott be szentmisét Tornavölgyi Krisztián irodaigazgatóval, Megyesi Ferenc érseki szertartóval és Tamás Zoltán kórházlelkésszel. A mise után igét hirdetett Wessetzky Szabolcs református kórházlelkész és Isó Zoltán evangélikus lelkész.

Fényablak – Imádkozzunk a gyászolókkal együtt!

Ezekben a hetekben és hónapokban naponta százak esnek áldozatul a járványnak. A sötét időkben a gyászolókkal való együttérzésünket szeretnénk kifejezni.

Elkezdődött az imahét a Krisztus-hívők egységéért

Budapest – A korábbi évektől eltérően, rövidebb liturgiával és szerényebb részvétellel kezdődött el az ökumenikus imahét, amelyet a budapesti Szent István-bazilikában tartott istentisztelettel nyitottak meg, 2021. január 17-én délután. Az istentiszteletet Erdő Péter bíboros, prímás és Steinbach József, a Magyarországi Református Egyház Dunántúli Református Egyházkerületének püspöke vezette a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) tagegyházai képviselőinek részvételével. Az alkalmon egyházunk részéről részt vett Fabiny Tamás elnök-püspök és Kondor Péter püspök.

Csatlakozzunk online az Egyházak Világtanácsa közös, globális ökumenikus imádságához!

Genf – Az Egyházak Világtanácsa közös, globális ökumenikus imádságra hív, amely a pandémia miatt most egy online alkalmon valósul meg, mivel sajnos még nem lehetséges a valós találkozás. De így is bátran bízhatunk abban, hogy a közös imádság segít rajtunk mind a pandémia nehézségeinek elviselésében, mind pedig azért, mert reménységünk van, hogy az Úr megkönyörül rajtunk, és egyszer véget ér a járvány. Isten adja, hogy így legyen!

Virtuális szószékcsere korona idején – Hogyan lesz a 2021-es ökumenikus imahét?

Budapest – A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) vezetősége 2021-ben is úgy tervezi, hogy megtartják az imahetet. Ez azonban idén nem lesz egyszerű a járványhelyzet miatt, s az is nehézséget okoz, hogy a különböző tagegyházak más-más rendszabályokat hoztak templomaikban, gyülekezeteikben. Összegyűjtöttük az ezzel kapcsolatos előzetes véleményeket, gondolatokat, tapasztalatokat.

Vállaljuk fel a béketeremtés szolgálatát! – Imádság Budapesten a béke világnapján

Budapest – Cserháti Ferenc esztergom-budapesti segédpüspök vezette idén Budapesten, az Egyetemi templomban a Sant’Egidio közösség által szervezett ökumenikus imádságot a békéért. Fabiny Tamás, a Magyar Evangélikus Egyház elnök-püspöke mondott könyörgést, a házigazda Martos Levente Balázs, a Központi Szeminárium rektora volt.

Te is félsz a csendtől? – 3 ok, amiért nem kell!

Mindenünnen azt hallom, olvasom, hogy ez a karácsony és szilveszter más lesz, mint az eddigiek. A Covid-19 járvány miatt kénytelenek vagyunk visszavonulni otthonunkba, nem lesznek nagy találkozások, sem bulik, zajos, petárdás ünneplések. Szűk körben és csendben fogunk ünnepelni. Sokan nehezen viselik ezt a csendet. Mit kezdhetünk vele? Lehet-e valamiféle haszna?

Lelki telefonkönyvünk

Gondolatok az imádságról, a másik emberhez fordulás lehetőségéről.

Oldalak

Feliratkozás RSS - imádság csatornájára