Lutheránus Viágszövetség

Elkötelezett szeretettel az egyház és a világ iránt – LVSZ európai regionális találkozó

Alsómarác (Moravske Toplice) – 2018. november 5–7-ig tartott a Lutheránus Világszövetség (LVSZ) európai regionális találkozója, amelyen a Magyarországi Evangélikus Egyház részéről hárman vettek részt. Az alábbiakban Slezák Bence ifjúsági küldött személyes beszámolóját olvashatják.

A reformáció napja elősegíti a toleranciát és párbeszédet

Berlin – Hannover – 2018-ban a Német Szövetségi Köztársaság 16 szövetségi államából 9-ben már törvényes munkaszüneti nap lesz október 31., a reformáció napja. Az északnémet államok, így Bréma, Hamburg, Alsó-Szászország és Schleswig-Holstein lakosai idén ünnepelnek majd először szabadnapjukon.

„Menjünk ki a világba és adjuk gyümölcseinket másoknak is!” – Egy fiatal amerikai lelkésznő prédikált az LVSZ záró áhítatán

Windhoek – „Én Krisztusé vagyok, te is Krisztusé vagy, és így együtt vonulhatunk a díszszemlén a Szentlélek által vezetve” – mondta Lydia Posselt, az Amerikai Evangélikus Egyház lelkésze, a Lutheránus Világszövetség 12. nagygyűlésének záró istentiszteletén tartott prédikációjában, a világ minden tájáról érkezett evangélikusok előtt. „Ez a közös menetünk a világba vezet bennünket, szomszédainkhoz, hogy a Krisztusban kapott szabadság gyümölcseit átadjuk másoknak is, ne halmozzuk fel, ne tartalékoljuk hasznunkat.”

„Dicsőség a magasságban Istennek!” – Dr. Munib A. Younan püspök karácsonyi üzenete

Genf – A Lutheránus Világszövetség elnöke, a Jordániai és Szentföldi Evangélikus-Lutheránus Egyház püspöke karácsonyi üzenetében Lukács evangéliumának 2. fejezetét idézte, mely így szól: „Dicsőség a magasságban Istennek, és a földön békesség, és az emberekhez jóakarat.” (Lukács 2,14)

„Az Úrhoz való megtérésünk azt követeli, hogy a mellettünk lévőhöz is odaforduljunk” – Dr. Munib A. Younan püspök, a Lutheránus Világszövetség elnökének beszéde

Malmö – A Malmői Aréna színpadára egymás után léptek fel a világ különböző régióiból érkezett keresztények, hogy bizonyságot tegyenek 2016. október 31-én, reformáció napján mintegy tízezer ember előtt arról, hogyan alakult életük a kilátástalanságban, és Isten hogyan adott nekik erőt a legnehezebb helyzetekben is. A bizonyságtevésekre reagált dr. Munib A. Younan püspök, a Lutheránus Világszövetség elnöke is. Az elhangzott beszédet teljes terjedelmében közöljük.

Az LVSZ igehirdetési pályázata 33 év alatti lelkészek számára

A Lutheránus Világszövetség (LVSZ) pályázatot hirdet a tagegyházak 1984 májusa után született lelkészei számára.

Közös megemlékezést terveznek 2016-ra katolikusok és evangélikusok

Budapest – Ahogyan arról honlapunkon már hírt adtunk, 2015. július 14-21. között a Lutheránus Világszövetség és a Vatikáni Keresztény Egység Előmozdításának Pápai Tanácsa tagjai az Evangélikus Hittudományi Egyetemen tartják közös konferenciájukat. A Luheránus-Római Katolikus Közös Bizottságba tizenhét, az ökumenikus dialógusban részt vevő jeles teológus érkezett, a világ minden tájáról.

Hazánkban ülésezik a Lutheránus-Római-Katolikus Közös Bizottság

Budapest – 2015. július 14-21. között a Lutheránus Világszövetség és a Vatikáni Keresztény Egység Előmozdításának Pápai Tanácsa tagjai az Evangélikus Hittudományi Egyetemen tartják közös konferenciájukat. A Luheránus-Római Katolikus Közös Bizottságba mintegy húsz, az ökumenikus dialógusban részt vevő jeles teológus érkezik, a világ minden tájáról.
Feliratkozás RSS - Lutheránus Viágszövetség csatornájára