megigazulás

„A közösség és a közös tanúságtétel érdekében” – A református egyházak is csatlakoztak a megigazulásról szóló katolikus-evangélikus közös nyilatkozathoz

Wittenberg – Lipcse – A katolikus és evangélikus egyházak 1999-ben írták alá a Megigazulástanról szóló közös nyilatkozatot. Ebben a két egyház a reformáció időszakának ötszáz évvel ezelőtti békétlenségét tette félre és nyitott új fejezetet az ökumenikus közeledés terén. Később a metodista egyházak és az anglikánok is csatlakoztak a nyilatkozathoz. 2017. július 5-én pedig a református egyházak is aláírták.

Ökumené: Hosszú út áll még előttünk – Szabó Ferenc előadása Pázmány Péter megigazulástanáról

Budapest – A Szent István Társulat havi rendszerességű sorozatának keretében Szabó Ferenc SJ tartott előadást szeptember 26-án „Katolikus–protestáns hitviták és egyetértés a megigazulás tanában – Pázmánytól az Evangélikus–Katolikus Közös Nyilatkozatig” címmel a Pázmány Péter Katolikus Egyetem jogi karán.

Reuss András: A közös evangélikus, római katolikus nyilatkozat a megigazulásról (2000)

1999. október 31-én Augsburgban írták alá lutheránus és római-katolikus teológusok a Megigazulásról szóló közös nyilatkozatot. Reuss András ezzel kapcsolatban a Protestáns Napok keretében, Piliscsabán, 2000. október 29-én elhangzott előadásának szerkesztett változatát bocsátotta az evangelikus.hu rendelkezésére.
Feliratkozás RSS - megigazulás csatornájára