Cseh Tamás

Próféta a saját hazájában? – Beszélgetés Bereményi Gézával

Budapest – A Hegyvidéki Önkormányzat, a Magyarországi Evangélikus Egyház Északi Egyházkerülete és a MOMkult közös szervezésében került sor a Próféta a saját hazájában? című sorozat évadnyitó alkalmára, ahol Bereményi Géza volt Fabiny Tamás evangélikus püspök és Illisz L. László, az Evangélikus Információs Szolgálat igazgatójának beszélgetőpartnere.

Szellemidézés igazi „indián” erővel – Miért szól a húr, ha elszakad?

Budapest – Cseh Tamás-estet rendezett a kőbányai evangélikus egyházközség a templom Kápolna-színpadán február 8-án. A kétrészes produkciót a Vértesi-Regős énekes-gitáros duó mutatta be. Az alkalomról a 10kerkult.hu és az Evangélikus Élet is írt beszámolót. Ezeket olvashatják itt.

Cseh Tamás 70: Rendhagyó emlékezés „a magyar sanzon legismertebb alakjára”

Bár akkoriban még nem ünnepelte az ország, a magyar kultúra napján született Cseh Tamás. Másik Jánossal és Bereményi Gézával írt dalaiban nemzedékek fájdalmait és álmait énekelte meg a 20. századi Magyarország legőszintébb dalnokaként. Szókimondásával, kíméletlenségével, fanyar humorával és jellegzetesen közép-európai melankóliájával sokakat meggyőzött. Jancsó Miklós legkedvesebb dala például a „Régi idők mozija”, Major Tamásé pedig „A tarpai grófnő” volt. Cseh Tamás az idén lenne hetven éves. Ebből az alkalomból megkérdeztük egyházunk néhány képviselőjét, melyek a kedvenc sorai az énekestől. Az alábbiakban ez az összeállítás olvasható. (Azzal a megjegyzéssel, hogy bár az idézetek és a személyek a valóságnak megfelelnek, összekapcsolásuk merő fikció.)
Feliratkozás RSS - Cseh Tamás csatornájára