Sand

Megtartották a konfirmációi vizsgát a sandi és a pati gyülekezetekben

Sand – Pat – Jól szerepeltek a gyerekek a konfirmációi vizsgán a sandi–pati gyülekezetben. A konfirmációi istentiszteleteket – reménység szerint – augusztus 30-án tartják majd meg. KÉPRIPORT!

Szent Mártonra emlékeztek Sandon

Sand – A miháldi óvodások műsorával és lámpás felvonulással emlékeztek meg Szent Mártonról Sandon. November 11-e a tours-i püspök emléknapja, akinek életéhez legendák sokasága fűződik.

Márciusi ifjaink

Sand – „Ünnepkor mindig szél van, talán az ünnep hozza, hogy tisztára mosson mindent, ami a hétköznapokban elkoszolódik, elvásik…” Országszerte nemzeti színű zászlókat lenget a szél és kokárdát tűznek a magyar emberek a ruhájukra. A sandi fiatalokból álló Márciusi ifjak, az 1848. március 15-i forradalom eseményeinek bemutatásával tettek most a legtöbbet azért, hogy a megtelt kultúrház soraiban ülő emberek szívéből ne lehessen kitörölni a forradalom emlékét.

Márton-napi lámpás felvonulást tartottak Sandon

Sand – Miért kötődik a lámpás felvonulás hagyománya Szent Márton napjához? – erre a – sokakat foglalkoztató – kérdésre is választ kapott az a közel 120 együtt ünneplő ember, akik a Nagykanizsa és Környéke Társult Evangélikus Egyházközség szervezésében, de örvendetesen ökumenikus keretekben megtartott alkalmon részt vettek.

Bringa-Tábor NEKTEK

Nagykanizsa – 2015. július 1-4-ig kerékpáros tábort tartottak a Nagykanizsa és Környéke Társult Evan gélikus Egyházközség felső tagozatos hittanosai számára. A táborról Makoviczky Gyula lelkész beszámolóját olvashatják.
Feliratkozás RSS - Sand csatornájára