Pusztaföldvár

Pusztaföldváron más ruhát öltött Isten háza

Pusztaföldvár – Az evangélikus gyülekezet tizenkét éve hagyományosan megrendezi a nyitott templom éjszakáját.

Hálaadás – más perspektívából

Pusztaföldvár – Őszi falevelek formázták a keresztet a pusztaföldvári evangélikus templomban 2018. október 5-én. Az esti hálaadó istentisztelet apropóját ezúttal nemcsak az oltárra helyezett zöldség- és gyümölcsrengeteg adta, hanem a templomtető felújítása is.

Nyitott munkaterület éjszakája – Missziói este Pusztaföldváron

Pusztaföldvár – Ahogyan 2007 óta minden nyáron, a pusztaföldvári evangélikusok idén is megtartották a nyitott templom éjszakáját. 2018. július 20-án a missziói éjszaka központi témája az ajtó volt. Az este ezúttal azért is különleges volt, mert ezekben a hónapokban zajlik a templomtető teljes rekonstrukciója, így a rendezvény helyszíne pár órával korábban még a bádogosok és tetőfedők felvonulási területe volt.

Luther kétszer

Nagybánhegyes – Pusztaföldvár – Október utolsó hétvégéjén Békés megyébe érkezett a Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodája Gyülekezeti és Missziói Osztályának Luther-műsora. Szombat délután a szimbolikusnak tekinthető 15 óra 17 perces időpontban a nagybánhegyesi evangélikus gyülekezeti házban, kora este pedig a pusztaföldvári Bartók Béla Művelődési Ház nagytermében elevenedett meg a reformátor élete.

Ötszáz év, négy pad, két felekezet, egy emléktábla – Reformációi emlékév Pusztaföldváron

Pusztaföldvár – A pusztaföldvári protestánsok közös ünneplése 2017. szeptember 24-én, 15 óra 17 perckor kezdődött. A Békés megyei falu evangélikus gyülekezete együtt ünnepelt a községben élő reformátusokkal, az igét az őket gondozó Szalkay Róbert orosházi lelkipásztor hirdette.

Jubileumi Nyitott templom éjszakája Pusztaföldváron

Pusztaföldvár – Tizedszer rendezte meg missziói estjét az evangélikus gyülekezet a Békés megyei Pusztaföldváron. A program mottójául választott igével, az Útmutató 2017. évi vezérmondatával („Új szívet adok nektek, új lelket adok belétek”) a szervezők egy másik jubileumra, a reformáció emlékévére is szerettek volna rámutatni.

Imádság az édesanyákért – Anyák napi istentisztelet Pusztaföldváron

Pusztaföldvár – Szabadtérre tervezték, az eső miatt azonban a gyülekezeti terembe szorult a pusztaföldvári evangélikus gyülekezet anyák napi hálaadó alkalma 2017. április 5-én este. A már-már hagyományosnak mondható alkalom népszerűségét jelzi, hogy még az előtérben is székeket kellett elhelyezni, és az oltár is a sarokba szorult, annyian hallották meg a hívó szót.

Biblia a pólyában – Amikor egy lelkész kinyitja a fotóalbumot...

Pusztaföldvár – A településen harminchét éve szolgáló evangélikus lelkészt hívta nyilvános beszélgetésre a pusztaföldvári Bartók Béla Művelődési Ház. Az Akik közöttünk élnek című beszélgetéssorozat vendége korábban volt már többek között a dél-amerikai esőerdők egy kutatója, tehetséges karatés, a faluból indult mestercukrász, ezúttal pedig Lászlóné Házi Magdolna lelkipásztor ült a pódiumon 2017. április 28-án. A szervező intézmény az este moderátorának Gáncs Péter elnök-püspököt kérte fel.

Este is Isten sugarainak fényében – Nyitott templom éjszakája Pusztaföldváron

Pusztaföldvár – Áldás, zene, vers, tánc, alkotás, öröm, mosoly, befogadás – ha csak az internetes oldalakon megszokott címkékkel szeretnénk leírni, hogy mi történt a pusztaföldvári evangélikus templomban augusztus 12-én este, akkor leginkább ezeket a szavakat sorakoztatnánk egymás mellé. A Békés megyei falu gyülekezete ekkor rendezte ugyanis az idei Nyitott templom éjszakáját. A programkínálat talán minden eddiginél gazdagabb volt. Valami azonban nem változott: a középpontban továbbra is az evangélium állt.

Dartsoztál már templomban? Most megteheted! – Nyitott templom éjszakája Pusztaföldváron

Pusztaföldvár – Ismét egy különleges estére nyitják ki a pusztaföldvári evangélikusok templomuk ajtaját. 2016. augusztus 12-én, péntek este 6 órától majdnem éjfélig várja a programfolyam az érdeklődőket a Nyitott templom éjszakáján.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Pusztaföldvár csatornájára