Bálint Zoltán

Külmissziói elhívás 3.: Családdal messze földön

Misszióba menni családdal nagy felelősség. Hogyan élték meg Bálinték az új-guineai és az afrikai missziót csecsemővel, illetve kamasz gyerekekkel.

Külmissziói elhívás 2.: Civil misszionáriusok

Amíg régen a misszionáriusok Luther-kabátban, korálok, liturgia és bibliai történetek tanításával foglalkoztak, addig Bálint Zoltán vízépítő mérnökként vállalta a missziói feladatot. Azóta is vallja, hogy először az emberek életét kell megmenteni, csak utána lehet őket evangelizálni.

Külmissziói elhívás 1.: A Bálint házaspár Új-Guineában

Az első világháború előtt Herman Adolf volt az első evangélikus misszionárius Kínában. Őt követték a két világháború között Kunst Irén és Kunos Jenő. Fél évszázados kényszerszünet után 1991-ben újra indulhatott a Magyarországi Evangélikus Egyház Külmissziói Egyesülete. Bálint Zoltán és Beáta a Bajor Missziói Intézet támogatásával Új-Guineába kaptak kiküldetést. Itt leltek református elődjük, Molnár Mária nyomdokaira.

Gyötrő szomjúság – fertőző víz – Több milliárd ember életét fenyegeti a vízhiány

Az idei nyár különösen forró – aki csak teheti, vízpartra menekül. Hogyha pedig messze a strand, kerti medencében, locsolótömlővel vagy közkúton hűtjük magunkat, legalábbis gyermekeinket. A víz pedig csak folyik, folyik és folyik – de tudjuk-e, mi folyik kevésbé szerencsés földrészeken?
Feliratkozás RSS - Bálint Zoltán csatornájára