szeretetotthon

A pénzügyminiszter megajándékozta a Sareptát

Budapest – Varga Mihály pénzügyminiszter munkatársaival összesen 4200 darab maszkot vitt a II. és III. kerületben lévő Pedagógus Nyugdíjas Otthonnak, az Óbudai Rendelőintézetnek, a Sarepta Budai Evangélikus Szeretetotthonnak, valamint a CAT Idősek Otthonának. Az akcióban Makra Krisztina, Csere István, Rácz Andrea és Puskás Péter önkormányzati képviselők segítettek és nekik mondott köszönetet a miniszter Facebook oldalára kitett bejegyzésében.

Beépül a szociális intézmények normatív támogatásába a bérminimum-emelés többletkiadásainak állami átvállalása

Budapest – A minimálbér és a garantált bérminimum emelkedésével járó többletkiadásokat továbbra is átvállalja a kormány az önkormányzati, egyházi és civil fenntartású szociális intézményektől, s a hozzájárulás a jövő évtől beépül a normatív támogatásba – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára 2019. június 24-én, Budapesten, sajtótájékoztatón.

És lakoztak közöttünk

Igrényi Sándor 1984 és 1993 között Piliscsabán a Béthelben és Budapest Hűvösvölgyben a Sarepta Budai Evangélikus Szeretetotthonban dolgozott. Emlékeit foglalta össze szerkesztőségünknek küldött írásában.

Fabiny Tamás püspök karácsonykor a kistarcsai szeretetotthonban szolgált

Kistarcsa – Karácsony első napján Kistarcsán, az Evangélikus Papnék, Johannita Szeretetotthonban szolgált úrvacsorai istentiszteleten Fabiny Tamás, egyházunk diakóniai munkáért is felelős püspöke. A gyülekezetet az otthon lakói és munkatársai, valamint Kistarcsa és Kerepes települések evangélikusai alkották.

A Szociális Munka Napját megünnepelték Nyíregyházán is

Nyíregyháza – A Szociális Munka Napján jó hangulatú, de mégis felemelő és bensőséges ünnepséget rendezett az Oltalom Szeretetszolgálat és a Joób Olivér Szeretetintézmény Nyíregyházán, a Bólyai téri Evangélikus Gyülekezeti Központban. KÉPRIPORT!

Nyolcvan éves a Kapernaum

Gyenesdiás – Fennállásának nyolcvanadik évfordulóját ünnepelte 2014. június 21-én a gyenesdiási Kapernaum. A jelenleg konferencia-központként és szeretetotthonként működő evangélikus intézmény áldásokban gazdag múltjáról kétnapos programmal emlékeztek meg.

Diakóniai napot tartottak Albertiben

Alberti – A Dél-Pest Megyei Egyházmegye diakóniai felelősének, Túri Krisztina lelkésznőnek szervezésében diakóniai napot tartottak 2013. november 16-án szombaton, a Káldy Zoltán Evangélikus Szeretetotthonban. Szöveg és fotó: Kustra Csaba

A kőszegi evangélikus gyülekezet is bekapcsolódik az örökségnapi rendezvénysorozatba

Kőszeg – Idén Kőszegen tartják a kulturális örökség napjainak megnyitóját. A szellemi kulturális örökség jegyzékére felkerül a Szent György-napi hajtásokat 1740 óta ábrázoló egyedülálló kőszegi hagyomány, a „Szőlő Jövésnek Könyve” és a köréje fonódott ünnepségek. Idén a Kőszegi Evangélikus Egyházközség is csatlakozott az örökségnapi rendezvénysorozathoz – tudta meg szerkesztőségünk Baranyay Csaba lelkésztől.

ÁRVÍZ: Megkezdték a győri evangélikus szeretetotthon raktárának költöztetését

Győr – Lassan, folyamatosan emelkedik a vízszint Győrnél, ahol a Radó-sziget csúcsát már elborította a víz, csak a zenepavilon látszik – tudta meg szerkesztőségünk dr. Szilvásyné Peregi Esztertől, az evangélikus szeretetotthon intézményvezetőjétől. Az evangélikus szeretetotthon vezetősége ma délelőtt egyeztetett a Katasztrófavédelemmel, akik veszélybe került diakóniai (Evangélikus Szeretetház) és oktatási intézményünk (Péterfy Sándor Evangélikus Oktatási Központ) védelmét kiemelten kezelik. Szöveg: evangelikus.hu

ÁRVÍZ: Veszélybe kerülhet a győri Evangélikus Szeretetház és a Péterfy Oktatási Központ egy része is

Győr – A győri Péterfy Sándor utcában lévő Evangélikus Szeretetház konyhája, valamint a Péterfy Sándor Evangélikus Oktatási Központnak az alagsorban lévő épületrésze is veszélybe kerülhet, ha a gáton átjönne a víz – tudta meg szerkesztőségünk Buda Annamáriától, a Magyarországi Evangélikus Osztály Országos Iroda Diakóniai Osztályának vezetőjétől. Szöveg: evangelikus.hu, fotó: Buda Annamária

Oldalak

Feliratkozás RSS - szeretetotthon csatornájára