tél

Megkezdődött az Ökumenikus Segélyszervezet téli segélyprogramja Kárpátalján

Beregszász – Az Ökumenikus Segélyszervezet több mint két évtizede segíti Kárpátalján a legszegényebbeket élelmiszerrel, tűzifával, gyermekeket és időseket támogató programokkal. Szeptember 24-én országos pénzadománygyűjtést hirdettek a 1353-as adományvonalon, hogy minél több rászoruló családnak nyújthassanak segítséget a legnehezebb téli hónapok előtt. A figyelemfelhívás célját szolgálta a szeptember 28-án megrendezett 5. Beregszászi Jótékonysági Félmaraton is, ahol Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó, a segélyszervezet önkéntesének vezetésével mintegy hatszáz versenyző állt rajthoz a szolidaritás és az összefogás üzenetével.

Az ótemplomiak felkészültek az esetleges krízishelyzetre

Szarvas – Közös sajtótájékoztatót tartott Lázár Zsolt evangélikus esperes, dr. Czinkóczky Mihály, az ótemplomi evangélikus egyházközség felügyelője, a Re-Formáló Egyesület részéről Aszódi Zsófia, valamint Galó Tamás, az Ótemplomi Szeretetszolgálat – Második Esély – Napraforgó Klubjának vezetője 2018. január 2-án kedden a Tessedik u. 24. alatt található klubban.

Itt egy szuper egyházi kezdeményezés – már egy sállal is segíthetsz

Egyre többen kötnek sálat a fák és a villanyoszlopok köré az utak mentén. A sálakat bárki elviheti, akinek szüksége van rá. A kezdeményezés az amerikai Indiana állambeli Seymourból indult, egyházi és iskolai csoportok részvételével, majd egyre többen csatlakoztak hozzá, hogy segítsenek azoknak, akik hajléktalanként élnek az utcákon. A kezdeményezés elért Magyarországra, és a magunk szerény eszközeivel szeretnénk hozzá csatlakozni.

Az otthon itt van – Személyes beszámoló a 7. KÖSZI Téli berek táborról

Csobánka – A hetedik KÖSZI Téli berek értékkereső tábort 2016. február 4–7. között rendezték meg Frenyó Zsófia vezetésével, a Csobánkai Közép-európai Cserkészparkban. Az idei év első KÖSZI táborában több, mint negyven résztvevő mélyült el a 2016-os Téli berek mottójául szolgáló „Itthon otthon” kifejezés valódi jelentésében.

Jó buli jót tenni! – Terjed a segítségnyújtási akció Szarvason

Szarvas – Ahogyan arról korábban hírt adtunk, az Ótemplomi Evangélikus Egyházközség és az Ótemplomi Szeretetszolgálat által meghirdetett #‎jobulijottenni‬ akció keretében a vízkereszttől húsvétig terjedő időszakban jótékonysági alkalmakat szerveznek: ételosztást, ruhagyűjtést és tartós élelmiszerek gyűjtését. A napokban azonban akcióba léptek a szeretetszolgálat Napraforgó – Második Esély Klubjának munkatársai is.

Tüzelőanyag támogatást adott rászoruló családoknak az Ökumenikus Segélyszervezet

Budapest – Az Ökumenikus Segélyszervezet 1353-as Adományvonal támogatásával is működő Országos Segélyközpontjába évvége felé, a hideg beálltával megnövekedett számú segélykérés érkezik, mivel nagyon sokaknak okoz fűtési gondot a hideg időjárás. A napokban mintegy félszáz család számára juttat országszerte, családonként 30.000 forint értékű, körülbelül 2 köbméter tűzifát az Ökumenikus Segélyszervezet.

Megosztották télikabátjukat a rászorulókkal a szarvasiak

Szarvas – Megszokhattuk, hogy a szarvasi Ótemplomi Szeretetszolgálat a hideg közeledtével mindig egyedülálló akciókat szokott meghirdetni. Nem volt ez másként idén sem, amikor is kabátmegosztási akciót szerveztek a Békés megyei városban. 2013. november 14-én sokaknak segítettek napi gondjuk megoldásában. Szöveg: Horváth-Bolla Zsuzsanna, fotó: Ótemplomi Szeretetszolgálat

Január végén – Győri András Timótheus írása

Közérzetem van. Méghozzá rossz! Szárazon köhécselve nézek ki az etetőimen reggeliző vegyes vidám madárseregre, miközben a megkopott hófoltok arra emlékeztetnek, hogy még mindig január van. Szeretem a tél minden örömét: a szánkózást, a hólapátolást, nem is szólva a hangulatos, meghitt adventekről, karácsonyokról és régmúlt téli szünetek nyugalmáról. Vonzalmam e hideg évszakhoz érthető, hiszen névnapom és születésnapom keretezi. Azonban minden télen vízkereszt után, a háromkirályok távoztával már a tavaszt várom, és reménykedve kutatom a fakó, szürkés ködben, mikor mutatja első jeleit. Szöveg: Győri András Timótheus

Megmentettek két nyolcvanas asszonyt Szarvason – Mindketten az evangélikus szeretetotthonba kerültek

Szarvas – Szociális gondozók kértek segítséget a rendőröktől két idős nő biztonságba helyezéséhez kedden Szarvason. A két asszonyt végül az evangélikus egyház által működtetett szeretetotthonban helyezték el. Forrás: beol.hu
Feliratkozás RSS - tél csatornájára