Budapest-Angyalföldi Evangélikus Egyházközség

Áldott magvetés földje – Evangélikus közösség a sokarcú Angyalföldön

Az új év első gyülekezeti riportja 2020 árnyékában készült: az internet segítségével ültünk össze beszélgetésre a Budapest XIII. kerületében, Angyalföldön szolgáló fiatal lelkész házaspárral és a gyülekezet felügyelőjével. A Sándy Gyula tervei alapján 1938-ra felépült templom egymásra figyelő evangélikusok lelki otthona. Mindennapjaikat a közösségükről szívvel-lélekkel szólva, egymásra rezonálva mutatta be a tizedik éve itt szolgáló Grendorf Péter és Grendorf-Balogh Melinda, illetve Csermely Péter felügyelő.

„Szívközelben” – Reménykeltő másodlelkész-iktatás Angyalföldön

Budapest – 2018. szeptember 29-én, szombaton, azon a napon, amikor a zsinaton az egyik jelentésben megfogalmazódott az „egyes helyeken kétségtelenül fájdalmas lelkészhiány”, a Budapest-Angyalföldi Evangélikus Egyházközségben ifj. Cselovszky Ferenc, a Pesti Evangélikus Egyházmegye esperese másodlelkészi tisztségébe iktatta Grendorf-Balogh Melindát.

Az Evangélikus Kántorképző Intézet augusztusi tanfolyamának kórusa ismét Angyalföldön koncertezett

Budapest – 2018. augusztus 19-én a budapest-angyalföldi evangélikus templomban – Kertész Botond tanfolyamvezető bevezető szavai szerint a hagyományokhoz híven – idén is egy Bach-kantátával készültek az augusztusi kántorképző tanfolyam fiataljai. Az idei év azonban más volt, mint a többi, hiszen tizenhét év után először nem Kamp Salamon készült a fiatalokkal, és nem is ő vezényelte a kórust és a zenekart. Ezt a szolgálatot Hontvári Gábor fiatal karmester végezte, az ő vezetésével hangzott el Johann Sebastian Bach Christ lag in Todesbanden című kantátája (BVW 4). Ittzés Szilvia személyes beszámolója.

Evangélium a macskaköveken – Evangélikus gyülekezet a 13. kerületben

A 13. kerület három városrészből áll: Újlipótváros, Angyalföld, Vizafogó. Ebből az „Angyalföld” önállósult és él leginkább a köztudatban és Egyházközségünk hivatalos elnevezésében is. Ez a név egyszerre mutat a magasság és a mélység felé. Ilyen ez a kerület, és ilyen az itt található evangélikus gyülekezet is. Angyalok, azaz küldöttek, az Úr küldöttei vagyunk, de két lábbal a földön járunk, ahol naponta tapasztaljuk a szegénység, az esélytelenség, a testi-lelki hontalanság és a szenvedélybetegségek valóságát.

Az Evangélikus Kántorképző Intézet augusztusi tanfolyamának kórusa koncertezett Angyalföldön

Budapest – A Budapest-Angyalföldi Evangélikus Egyházközség templomában 2015. augusztus 16-án az Evangélikus Kántorképző Intézet előadta J. S. Bach BWV 171. Gott, wie dein Name, so is auch dein Ruhm kantátáját és G. F. Händel Jubilate című művéből két tételt. Vezényelt Kamp Salamon, ígét hirdetett Grendof Péter. Képriport!
Feliratkozás RSS - Budapest-Angyalföldi Evangélikus Egyházközség csatornájára