kamp Salamon

Mű, amelyre emlékezni fog Isten

A Bach-hét művészeti vezetőjének, Kossuth-díjas karmesternek a beszéde a harmincadik budapesti Bach-hét megnyitóján, június 3-án hangzott el a Deák téri evangélikus templomban.

„Micsoda művészet! Bárcsak tisztában lenne ezzel a világ!”

Budapest – Kamp Salamon Bach János-passióját vezényli nemsokára a MÁV Szimfonikus Zenekarnál. Sokak számára ismert mű ez, de talán a keletkezésének hátteréről és a felépítéséről érdemes lenne pár szót szólni!

A reformáció és Johann Sebastian Bach – A Reformáció Emlékbizottság ajánlásával, Kamp Salamon összeállításában

Budapest – A reformáció 500. évfordulójára a Hungaroton korábbi lemezenek olyan zenei anyagát állította össze Kamp Salamon Kossuth-díjas karnagy szerkesztésében, amely összesűrítve megmutatja a reformáció zenei kincsének és Bach lutheránus muzsikájának az esszenciáját. Bach életének és tevékenységének ritmusát döntően az egyházi év határozta meg, ezért a műveiből válogatott felvételek is ezt az időrendet követik: Advent – Karácsony – Húsvét – Pünkösd – Szentháromság ünnepe.

„Az emberi élet egyetlen feladata, hogy Istenképűségünket megőrizzük...” – Találkozás dr. Kamp Salamon „zenei igehirdetővel”

Budapest – Dr. Kamp Salamont, a Lutheránia Ének-és Zenekar karnagyát, országos egyházzenei főigazgatót 2017. március 15-e alkalmából Kossuth-díjjal tüntették ki. Az átadás, azaz a nemzeti ünnep előtti nap délutánján az elsők között volt alkalmam szerkesztőségünk nevében gratulálni a rangos elismeréshez, és egy kis ünnepi interjút készíteni a díjazottal. Természetesen hol másutt, mint a Deák téri evangélikus Insula Lutheranán.

Az Evangélikus Kántorképző Intézet augusztusi tanfolyamának kórusa koncertezett Angyalföldön

Budapest – A Budapest-Angyalföldi Evangélikus Egyházközség templomában 2015. augusztus 16-án az Evangélikus Kántorképző Intézet előadta J. S. Bach BWV 171. Gott, wie dein Name, so is auch dein Ruhm kantátáját és G. F. Händel Jubilate című művéből két tételt. Vezényelt Kamp Salamon, ígét hirdetett Grendof Péter. Képriport!
Feliratkozás RSS - kamp Salamon csatornájára