Bence Áron

Teológiai könyvestek – A lelkivezetés fontossága

Budapest – Második alkalmához érkezett a Luther Kiadó és az Evangélikus Hittudományi Egyetem (EHE) közös rendezvénysorozata, a Teológiai könyvestek 2020. október 19-én. A kerekasztal-beszélgetésen ez alkalommal a Luther Kiadó gondozásában 2019-ben napvilágot látott A lelkivezetés kézikönyve című kötet került terítékre.

Nem szokványos istentisztelet keresőknek, kétkedőknek

Bár bizonyára már sokan hallottak erről az istentiszteleti formáról, ma is lehetnek olyanok jócskán, akik keresik az Istennel való találkozás lehetőségét, de nem találták meg a helyüket hagyományos gyülekezetben. Őket szeretné megszólítani a Tamás-mise lelkes szervezőcsapata. Hogy miként zajlik egy-egy ilyen interaktív istentisztelet, és miért érezhetik otthon magukat itt a keresők vagy a hitükben megfáradtak, arról Bence Áron evangélikus lelkészt, az egyik szervezőt kérdeztük.

Napi ige: Ami összetört, az most kijavíttatik

Advent idején minden nap megjelentetjük a bibliaolvasó Útmutató napi igéi alapján evangélikus lelkészeink által írt Napi ige című sorozat aktuális elmélkedését. Adjon öt percet magának, hogy minden napja barátságosabb és teljesebb legyen!

Beat-shop – Beszélgetés püspökökkel a zenéről – VIDEÓ!

Mátrafüred-Sástó – Asztali zenés beszélgetések folytak püspökeinkkel a Szélrózsa-találkozón a számukra sokat jelentő zenékről. Fiatal lelkészkollégák kérdezték őket. A kultúra termében július 28. és 30. közötti alkalmakról készült videofelvételeinket láthatják.

„Nem ti választottatok ki engem” – Beszámoló Bence Áron ordinációjáról

Budapest – „Nem ti választottatok ki engem, hanem én választottalak ki, és rendeltelek titeket arra, hogy elmenjetek és gyümölcsöt teremjetek” – hangzott el a bevezető zsoltár Bence Áron ordinációja első perceiben 2015. augusztus 29-én, szombaton, a kelenföldi gyülekezet Bocskai úti templomában.

„Az egyház igen sok 'példátlan' életvitelű hőstől épült igazán!” – Beszélgetés Bence Áron lelkészjelölttel

Budapest – Dr. Fabiny Tamás püspök 2015. augusztus 29-én, szombaton szenteli fel Bence Áront a Kelenföldi Evangélikus Egyházközség Bocskai úti templomában. Az ordinációra készülés jó lehetőséget ad arra, hogy a jövendőbeli lelkészt jobban megismerhessük. Interjúnkban indulásáról, tanulmányairól, terveiről, és magáról a szentelésről kérdeztük.
Feliratkozás RSS - Bence Áron csatornájára