Pál Feri

Egységben az erő? – Kerekasztal-beszélgetés az egyházak és a lélektan kapcsolatáról

Budapest – Hogyan alakul a különböző egyházak és a pszichológia viszonya? Melyek az állandó vitás kérdések? Hogyan közeledhetne a két terület egymáshoz? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket feszegettek a minap Az egyházak és a lélektan kapcsolata című kerekasztal-beszélgetés résztvevői a Mathias Corvinus Collegiumban (MCC) megrendezett Isten és pszichológia elnevezésű konferenciaest keretében. Az MCC-Mindset Pszichológia szakirány eseményén részt vett Pál Ferenc római katolikus pap, mentálhigiénés szakember is.

Keresztény értelmiségiek találkoztak a Sapientián

Budapest – Több mint száz keresztény értelmiségit hívtak közös gondolkodásra, közös munkára a Közjó Műhely – Keresztény Gondolkodók Fóruma szervezői 2016. november 10-én a Sapientián. Az első alkalommal megrendezett rendhagyó esemény célja elérni, hogy a hazai közbeszédben minél inkább teret nyerjen az a szóhasználat és érvkészlet, mely e keresztény szemlélet megjelenítését, nyilvános képviseletét támogatja.

Akkor is Isten gyermeke vagyok, ha bántanak – Pál Feri atya a „föld sójáról”

Budapest – Pál Feri atya negyvenöt perces lelkesítő előadására szinte megtelt a Tüskecsarnok a Föld Sója Közép-Európai Keresztény Találkozón. Még a külföldiek is érdeklődve hallgatták tolmácsgéppel a Magyarországon országosan ismert mentálhigiénés szakembert.

Jön az áldás – 11. Szélrózsa találkozó a Mátrában

Áldás leszel! – ez a mottója az idei Szélrózsa Országos Evangélikus Ifjúsági Találkozónak, amelyet a Mátra Kempingben tartanak július 27. és 31. között. A fellépők és előadók sorában szerepel Palya Bea énekes, Pál Feri atya, a Kaukázus zenekar és Kubiszyn Viktor író, valamint számos ismert és kedvelt világi és egyházi zenekar.

Lélekemelő kilépés – Elkezdődött az első Tágas Tér Fesztivál Szegeden

Szeged – A Tágas Tér Fesztivál ötlete másfél évvel ezelőtt vetődött fel a Szegedi Ökumenikus Lelkészkör találkozóján. A 18. zsoltárból vett elnevezés egyrészt utal arra a szándékra, hogy a keresztény egyházak egymás mellett mutassák be értékeiket, másrészt, hogy teret engedjenek a szegedi egyházi és világi intézmények, vezetőik és a lakosság találkozásának.

Tágas Tér Fesztivál – Szeged

Szeged – 2015. szeptember 25-én felbolydul az Újszegedi Liget és környéke. Kezdetét veszi a Tágas Tér Fesztivál három napos rendezvénye, amely új színbe öltözteti szeptember utolsó hétvégéjét. Egy találkozásra hívunk mindenkit, ahol kinyílik a tér és láthatóvá válik egy élhető, egy szerethető Szeged.
Feliratkozás RSS - Pál Feri csatornájára