Iklad

Isten igéje nem tér vissza üresen – Rosenberger Tamás ordinációja

Iklad – Az Ikladi Evangélikus Egyházközségnek nagy öröme, hogy rövid időn belül két ordinációra is sor kerülhetett a gyülekezetben. A tavalyi év során lelkésszé szentelt Rosenbergerné Babka Annát idén férje, Rosenberger Tamás követte a szolgálatba állásban. Tamás az ikladi gyülekezet történetében a negyedik lelkész, szentelésére 2020. július 18-án került sor.

Újszövetségi modell, mai feladatok

Sorozatunkban az Evangélikus Hittudományi Egyetem teológusi, lelkészi hivatásra készülő hallgatóit szólaltatjuk meg indíttatásukról, a szolgálattal kapcsolatos elképzeléseikről, céljaikról. Rosenberger Tamás negyedik évfolyamos teológus-lelkész szakos hallgatót a Helsinkiben töltött ösztöndíjas évéről és a gyülekezetplántálásról is kérdeztük.

Ígéret földje Jézussal – Názárettől Kapernaumig

Az Ikladi Evangélikus Gyülekezet idén tizedik alkalommal rendezte meg gyermek- és ifjúsági táborát.

Padló alatti rejtekhelyről múzeumi vitrinbe került az ikladi – egykori tauplitzi – evangélikusok féltett kincse

Iklad – Egy hónapja kereste fel falunkat Ausztriából a trautenfelsi múzeum egyik kurátora, aki azért jött hozzánk, hogy kiállításra elkérje a falumúzeumunkban található postillás könyvet. Ezt a könyvet egy ezerhétszázas évek elején épült ház őrizte – padlózata alá rejtve – két és fél évszázadig. Az épület felújításakor talált rá a ház új tulajdonosa 1993-ban, Tauplitzban.

Galgamenti gyülekezetek – VIDEÓ!

Ezer kilométer kerékpárral egyháztörténeti utakon az ezeréves Magyarország tiszteletére. A pesterzsébeti evangélikus ifjúság kerékpártúrája.
Feliratkozás RSS - Iklad csatornájára