Foltin Brúnó

„…amíg ki nem formálódik bennetek a Krisztus.” (Gal 4,19) – Eltemették Foltin Brúnó lelkészt

Péteri – A Zákeus Mediacentrum egy 2006-os felvételén bordó kezeslábasban, kezében vésővel és kalapáccsal szól munkájáról. Egy Luther-rózsát faragott ki kőből, s közben vallott. „Az első számú munkaeszközöm a Biblia” – mondta, majd így folytatta: „a véső és a többi szerszám pedig a második számú munkaeszköz.” „Lelkésztől és alkotó embertől búcsúzunk” – hangzott el Fabiny Tamás püspök megemlékező beszédében Foltin Brúnó lelkész temetésén 2019. február 16-án.

Búcsút tartottak Sopronbánfalván

Sopronbánfalva – Szeptember második vasárnapja jeles nap a bánfalvaiak életében, hiszen ezen a napon ünnepli a település apraja-nagyja a búcsút. A búcsút, amely az 1967–68-ban kényszerből elcserélt templom felszentelésének évfordulójához kötődik.

Bánfalva egy unikum…

Sopronbánfalva – Dr. Prőhle Károly professzor írta egyik visszaemlékezésében az egykori sopronbánfalvi gyülekezetéről: „Bánfalva egy unikum. (…) nem tudok objektív lenni (…) csodálva, megértő szeretettel mondom: Bánfalvából csak egy van.” Bánfalva mai lelkésze sem tud gyülekezetével kapcsolatban objektív lenni. Ő is csak ismételgetni tudja Prőhle Károly mondatait: „Bánfalva egy unikum… Bánfalvából csak egy van…”

Töltsétek meg a templomot!

Péteri – 2015. augusztus 30-án 10 órakor templomszemtelési emlékünnepre és közösségi napra került sor a péteri evangélikus templomban. Az alkalmon Óvári Péter lelkész hirdette Isten igéjét és az istentisztelet keretében dr. Foltin Brúnó lelkész és az Esztergály család leszármazottja tartott templomtörténeti előadást.
Feliratkozás RSS - Foltin Brúnó csatornájára