emberség

Iván bácsi hivatása

A 2016. esztendő fénypontja nálunk a tetőfelújítás volt. Nincs felőle semmi kétség: vihettem a gyerekeket állatkertbe, vidámparkba, tropikáriumba, kiállításra és strandra, nyaralni és kirándulni, egyik sem ért annyit, mint az a bő hét, míg az ácsok nálunk dolgoztak. Először bosszantott a dolog, de ha jobban meggondolom, magam is úgy vélem, öröm volt megismerkedni az öreg Árvai Ivánnal meg az öt legényével. Azt hiszem, szegényebbek lennénk ilyen emberek nélkül.

Szentség vs emberség – nincs két külön világ – Ne válasszuk szét, amit Isten egybekötött

Arra vágyom, hogy felszabadult és huszonnégy órás keresztény legyek, és az egyházi közeg ezt mozdítsa elő, ne ellene tegyen. Olyan közeg legyen, amelybe ne vágyaimat, érzelmeimet, gondjaimat, utánozhatatlan egyediségemet hátrahagyva kelljen belépnem, hanem ahol történik az élet – annak minden drámájával: örömével, fájdalmával, humorával és ellentmondásosságával.

Egy vidéki lelkész bátor könyve vallásosságról, szexualitásról, képmutatásról

Mit keres Isten Balassagyarmaton? Isten az egyházban és az egyházon kívül? És a melegekkel mi van? Bartha István balassagyarmati evangélikus lelkész őszintén és nyíltan ír nemrég megjelent, Pogány katekizmus című könyvében házasságról, egyházról, szexualitásról, keresztény Európáról, Istenről és Jézusról egy kiválóan illusztrált és meglepően vékony kötetben.

Jó buli jót tenni! – Terjed a segítségnyújtási akció Szarvason

Szarvas – Ahogyan arról korábban hírt adtunk, az Ótemplomi Evangélikus Egyházközség és az Ótemplomi Szeretetszolgálat által meghirdetett #‎jobulijottenni‬ akció keretében a vízkereszttől húsvétig terjedő időszakban jótékonysági alkalmakat szerveznek: ételosztást, ruhagyűjtést és tartós élelmiszerek gyűjtését. A napokban azonban akcióba léptek a szeretetszolgálat Napraforgó – Második Esély Klubjának munkatársai is.

Csak az emberség számít

Vajon segíteni kell-e azokon a menekülteken, akik hazánkban tartózkodnak? Keresztényként számomra ez csak egy költői kérdés. Nem kell sokat gondolkodni, nem kell rá elméleti válasz, hanem cselekedet kell. Igazi jó cselekedet. Mert ezekben a válsághelyzetekben valóban megmutatkozhat az igazi emberség.
Feliratkozás RSS - emberség csatornájára