felhívás

Hívogatás a nyári kántorképző tanfolyamokra

Reménykedve a csendesülő vírushelyzetben, idén nyáron is három tanfolyamot szervezünk a nyárra, amelyet még a Mandák Kórus próbahétvégéje és a kántortovábbképző tanfolyam követ majd.

Bibliaismereti verseny a gondviselő Istenről

A Magyar Bibliatársulat Alapítvány ismét online bibliaismereti versenyt hirdet „A gondviselő Isten” címmel.

„Igehirdetés-felhő” – Továbbra is várják az igehirdetéseket!

Budapest – „Ezért tehát mi is, akiket a bizonyságtevőknek ekkora fellege vesz körül…” (Zsid 12,1) – Az Evangélikus Hittudományi Egyetem és az Evangélikus Országos Gyűjtemény továbbra is várja a Igehirdetés-felhő nevet viselő projektéhez a 20. századi magyarországi evangélikus igehirdetések írott és hangzó emlékeit. Segítsük a gyűjtést, akár csak egy megosztással is!

Közös felhívásban buzdít az adó 1% felajánlására a hat nagy karitatív szervezet

Budapest – #odaADOm elnevezéssel közös figyelemfelhívó akciót indít a hat nagy karitatív szervezet. Céljuk, hogy minél többen rendelkezzenek adójuk 1 százalékáról. 2019-ben több mint kilencmilliárd forinttól estek el a civilek.

Ferenc pápa péntekre is közös imára hívta a keresztényeket

Vatikánváros – Irgalmasságot kért az emberiségnek, támaszt a betegeknek, valamint az őket ápolóknak Ferenc pápa azzal a miatyánk imádsággal, melyet szerdán délben mondott el a Vatikánban egyenes nemzetközi közvetítésben.

„Az ÚR... adjon neked békességet." 4Móz 6,24kk – Dr. Fabiny Tamás elnök-püspök üzenete

„Próbáljunk a veszteségből nyereséget kovácsolni. Többet lehetünk csendben, Isten színe előtt. Többet imádkozhatunk, olvashatjuk a Szentírást!” – kérte dr. Fabiny Tamás elnök-püspök videós üzenetében.

Koronavírus: Felelősségteljes magatartásra szólított fel a Romániai Evangélikus-Lutheránus Egyház

Kolozsvár – „A koronavírus gyors terjedése miatt, felelősséget érezve egyháztagjaink iránt arra kérjük Testvéreinket, hogy tartsák be a hatóságok által előírt óvintézkedéseket” – áll a Romániai Evangélikus-Lutheránus Egyház által kiadott közleményben.

Idén is lehet pályázni az Andorka Eszter Programra

Budapest – Magyarországi Evangélikus Egyház emléket kíván állítani Andorka Eszter evangélikus lelkésznőnek, aki életét Krisztus követőjeként az elesettek megsegítésének szolgálatába állította. A támogatás célja az olyan kezdeményezésekhez való hozzájárulás, amelyek célja az Andorka Eszter által mutatott példa folytatásaként az elesettek megsegítése, az előítéletek leküzdése és az egyház aktív társadalmi jelenlétének elősegítése.

Egyházi táborok és programok finanszírozására lehet támogatást igényelni

Budapest – Táborok és közösségi célú programok támogatására, illetve a hozzájuk kapcsolódó eszközbeszerzésre nyújthatnak be támogatási kérelmet magyarországi és határon túli, magyarajkú egyházi jogi személyek 2019. november 28-ig. Kettőszáz- és ötszázezer forint közötti összeget lehet igényelni, a támogatott programoknak 2020. január 1. és december 31. között kell megvalósulniuk.

„Igehirdetés-felhő” – Felhívás teológiai örökségünk megmentésére

„Ezért tehát mi is, akiket a bizonyságtevőknek ekkora fellege vesz körül…” (Zsid 12,1)

Oldalak

Feliratkozás RSS - felhívás csatornájára