KEK

Ülésezett a CEC / KEK

Brüsszel – 2018. március 12–14. között Brüsszelben ülésezett az Európai Egyházak Konferenciájának Központi Bizottsága (CEC / KEK).

A Hungary Helps programról tárgyaltak a CEC brüsszeli irodájában

Brüsszel – 2018. január 23-án Heltai Péter, a Hungary Helps program nemzetközi kommunikációval és koordinációval megbízott nagykövete és Nádasi György, Hölvényi György európai parlamenti képviselő tanácsadója látogatást tett az Európai Egyházak Konferenciája (CEC) irodájában.

Menekültügy: összehangolt és ambiciózus cselekvést!

Brüsszel – Genf – Az Európai Tanács soron következő ülését megelőzően öt európai ökumenikus szervezet írásban fordult az Európai Unió (EU) politikai vezetőihez, mielőbbi intézkedést sürgetve a menekült- és migránsválság ügyében.

Ülésezett a Európai Egyházak Konferenciája Békeépítés és Megbékélés Bizottsága

Brüsszel – Az Európai Egyházak Konferenciája (CEC) Békeépítés és Megbékélés Bizottsága ülésén vett részt Fischl Vilmos MEÖT-főtitkár Brüsszelben, 2016. február 8–10. között. A megbeszélésen kitértek a migrációs kérdésre, az állam és egyház szerepére, valamint a média felelősségére is.

A CEC szolidaritását fejezte ki a görög egyházakkal

Genf – Tagegyházai nevében 2015. július 3-án nyílt levéllel fordult a Görög Ortodox Egyházhoz, valamint a protestáns közösséghez az Európai Egyházak Konferenciája (CEC). Őboldogsága II. Hyeronymos, Athén és egész Görögország érseke mellett Meletis Meletiades, a Görög Protestáns Egyház zsinatának elnöke is a címzettek között volt.

Újabb lehetőség az Európai Egyházak Konferenciájának nagygyűlésén való részvételre!

Budapest – Minden nagyszabású nemzetközi rendezvényen elkél a szorgos segítség – nincs ez máshogy az Európai Egyházak Konferenciája (EEK, KEK) nagygyűlésének esetében sem, amely 2013. július 3–8. között kerül megrendezésre Budapesten. Az esemény időtartama alatt a lelkes önkéntesek több módon is hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a Magyarországra érkező több mint 300 európai egyházi képviselő összejövetele zökkenőmentes legyen.

Európai Egyházak Konferenciája: Budapesti önkéntesek, evangélikus fiatalok jelentkezését várjuk!

Budapesti önkéntesek, evangélikus fiatalok jelentkezését várjuk az Európai Egyházak Konferenciája júliusi nagygyűlésére. Az alábbiakban a kiírás olvasható:

Záróközleményt adtak ki az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsa (CCEE) és az Európai Egyházak Konferenciája (KEK) vegyes bizottsága éves találkozójának végén

Varsó – A két szervezet vegyes bizottsága február 4. és 6. között Varsóban tanácskozott a keresztény hit és vallás jelenlétéről a változó Európában, valamint az új európai keresztény mozgalmakról. Forrás: CCEE, KEK, katolikus.hu, Magyar Kurír

FIATAL SEGÍTŐKET VÁRNAK A BUDAPESTI CEC NAGYGYŰLÉSRE - MEGHOSSZABBÍTOTT HATÁRIDŐ

A 18-30 év közötti, angolul jól tudó fiatalok 2013. július 1-8. között segédkezhetnek az Európai Egyházak Konferenciája budapesti nagygyűlésének lebonyolításában (háttérmunka, sajtószolgálat stb.) külföldi társaikkal együtt. Az angol mellett a német és/vagy francia nyelvtudás előnyt jelent.

Megkezdődött a CCEE és a KEK vegyesbizottságának ülése Varsóban

Varsó – A CCEE (Európai Püspöki Konferenciák Tanácsa) és a KEK (Európai Egyházak Konferenciája) vegyesbizottsága február 4. és 6. között Varsóban tartja éves találkozóját. A bizottsági ülést Erdő Péter bíboros, esztergom–budapesti érsek, a CCEE elnöke nyitotta meg. Forrás: katolikus.hu, Magyar Kurír

Oldalak

Feliratkozás RSS - KEK csatornájára