Szarvas-Újtemplomi Evangélikus Egyházközség

Újtemplomi evangélikus családi nap volt a Körösvölgyi Állatparkban

Szarvas – 2020. október 17-én a Körösvölgyi Állatparkba látogatók találkozhattak Zahorecz Pállal, az Újtemplomi Evangélikus Egyházközség lelkészével, illetve a kifutók között egy csomó gyerekkel. Zahorecz Pál elmondta, hogy családi nap keretében érkeztek, ahol egy rövid áhítat után mindenki maga vagy családja tempójában fedezhette fel a Körösvölgyi Állatparkot, mehetett gombászni, vagy a játszótérre.

Újraalakult a Szarvas-Újtemplomi Evangélikus Egyházközség női köre

Szarvas – Négy év után újraalakult a Szarvas-Újtemplomi Evangélikus Egyházközség női köre, melynek munkáját Zahorecz Pál lelkész is megáldotta: „Ezért fogadjátok be egymást, miképpen Krisztus is befogadott titeket az Isten dicsőségére.” (Róm 17,7) – ezzel az igével kívánt a kör tagjainak jó tanácskozást és kellemes délutánt.

Presbiteri disznótort tartottak Szarvason

Szarvas – Idei évben, március 7-én immáron hagyománnyá váló programként ismét megrendezésre került a Szarvas-Újtemplomi Evangélikus Egyházközségben a presbiteri disznótor. A megnevezés kicsit csalóka, ugyanis nem egy egész disznót vág le ilyenkor a vezetőség, hanem csak hurkát és kolbászt készít a megjelenő egyháztagoknak.

Minden változik. A lényeg nem! – Az Animal Cannibalsszel kezdte lelkészi szolgálatát Zahorecz Pál

Szarvas – Elsőként Kondor Péter, a Déli Evangélikus Egyházkerület püspöke szólt a megjelentekhez az evangélikus Újtemplomban 2018. október 20-án, szombaton délelőtt, amikor Zahorecz Pált iktatták be lelkészi hivatalába. A nemrég megválasztott püspök visszaemlékezésében az első, nagy tömeg előtt tett megnyilatkozására emlékezett vissza.

Tanévnyitó családi istentiszteletet tartottak a Szarvas-Újtemplomi Evangélikus Egyházközségben

Szarvas – 2017. október 1-jén megtartották a Szarvas-Újtemplomi Evangélikus Egyházközség tanévnyitó családi istentiszteletét. Az alkalmon Szlovákiából érkező fiatalok mutatták be harangjátékukat. Ezután a szarvasi gyermekek műsora következett, végül közösen járultak a gyülekezet tagjai az Úr megterített asztalához. „Minden lehetséges neked: vedd el tőlem ezt a poharat mindazáltal ne úgy legyen, ahogy én akarom, hanem amint te.” (Mk 14, 36b) – hangzott a prédikáció alapigéje.

Zahorecz Pál: Hazatért az elveszett gyermek

Szarvas – Szeptember 1-jével megkezdte munkáját Zahorecz Pál. Az Újtemplomi Egyházközség beosztott lelkésze Cairns-Lengyel Henriettet váltotta, aki három éves szolgálat után Mohácson folytatja tevékenységét. A fiatal lelkészt Tótkomlósról helyezték át, ahol egy éven keresztül tanította a gyülekezetet.

Lelkészbúcsúztató a szarvasi Újtemplomban

Szarvas – Táborzáró, családi istentisztelet keretében búcsúzott 2017. augusztus 6-án, háromévi szolgálat után a Szarvas-Újtemplomi Evangélikus Egyházközség híveitől Cairns-Lengyel Henriett lelkész asszony.

Aratási hálaünnepet tartottak a szarvasi Újtemplomban

Szarvas – A szarvasi Újtemplomban 2015.10. 04-én az új termésért adtak hálát az aratási hálaadó istentiszteleten. Az alkalmon a helyi Tessedik Sámuel kertbarátok is résztvettek. Az új termés megáldását Cairns-Lengyel Henriett helyi lelkész végezte.

Beiktatták Cairns-Lengyel Henriettet Szarvason

Szarvas – Egy éve szolgál Szarvason az Újtemplomi Evangélikus Egyházközségnél Cairns-Lengyel Henriett. Beiktatására ünnepélyes istentisztelet keretében került sor 2015.szeptember 12-én, szombat délelőtt.
Feliratkozás RSS - Szarvas-Újtemplomi Evangélikus Egyházközség csatornájára