CEC

CEC-nagygyűlés: „Krisztus hívására válaszolunk”

Újvidék – „Krisztust követve elkötelezzük magunkat arra, hogy a hit átformáló ereje által hídépítőként éljük életünket” – az Európai Egyházak Konferenciájának (CEC) nagygyűlése elfogadta tanácskozásának záróüzenetét.

CEC-nagygyűlés: Fordított óra

Újvidék – „A CEC nagygyűlése önmagában azt jelzi, hogy nemcsak percemberkék vagyunk, hanem részesei Isten nagy tervének” – Kodácsy Tamásnak, a CEC Gazdasági és Ökológiai Igazságosság munkabizottság szakértő tagjának gondolatai a nagygyűlésről.

CEC-nagygyűlés: Tanúim lesztek…. – Az új vezetőség a tanúságtétel útján

Újvidék – A tanúságtétel szellemében zajlott az Európai Egyházak Konferenciája (CEC) nagygyűlésének negyedik napja 2018. június 4-én. Míg a bizonyságtétel teológiai és gyakorlati dimenzióiról folyt a szó, az új vezetőtestület és elnökség jelöltjei a döntő választásokra készülődtek. Kik lesznek azok, akik a következő öt évben a CEC élén Európa keresztyén egyházainak, a közöttük megvalósítandó egységnek és a régiók érdekeinek szószólói lesznek? Kik lesznek a tanúságtétel élenjárói?

CEC-nagygyűlés: Maradék

Újvidék – A Európai Egyházak Konferenciája (CEC) találkozójának harmadik napi programja eltért az előző napokétól. A vasárnap kevesebb előadást és megbeszélést, sokkal több lelki élményt és a gyakorlatban kipróbált közösséget hozott. Akár egy szóval is össze lehet foglalni a nagyon különböző élményeket: Maradék.

CEC-nagygyűlés: Visszavonul a menekültmisszió nagyasszonya

Újvidék – Az Európai Egyházak Konferenciájának (CEC) nagygyűlése személyes pillanatokat sem nélkülöz. Az egyik ilyen mozzanat az Európai Egyházak Migrációs Bizottsága (CCME) főtitkárának búcsúztatója volt.

CEC-nagygyűlés: Napirenden a keresztyénüldözés

Újvidék – Az Európai Egyházak Konferenciája (CEC) nagygyűlésének szervezői külön panelbeszélgetést szenteltek a keresztyénüldözés kérdésének, különös tekintettel az iraki és szíriai helyzetre.

CEC-nagygyűlés: Református istentiszteleten jártak a magyar evangélikus delegáltak

Maradék – 2018. június 3-án délelőtt az Európai Egyházak Konferenciája (CEC) istentisztelettel folytatódott. Egyházunk delegáltjai Maradékon voltak egy magyar református istentiszteleten. Utána folytatódott a konferencia, amelyen Justin Welby canterburyi érsek Európa jövőjéről tartott előadást.

CEC-nagygyűlés: Az igazságosságról tárgyaltak a második napon

Újvidék – A Európai Egyházak Konferenciája (CEC) nagygyűlésének második teljes napján, 2018. június 2-án az igazság, igazságosság témája köré rendeződtek a programok.

CEC-nagygyűlés: Keresztyén Európáról őszintén és józanul

Újvidék – Az Egyházak Európai Konferenciájának (CEC) nagygyűlése kitüntetett figyelmet szentel az egyházak Európa jövőjéről szóló vitájának. Az elkövetkező napok plenáris tanácskozásai egy kétéves konzultációs folyamat lezárásaként felekezeti és regionális sokszínűségükben is az európai egyházak keresztyén értékek melletti egységes kiállását szolgája. A párbeszédhez korábban a magyar tagegyházak is hozzászóltak.

CEC-nagygyűlés: „Hidak között...”

Újvidék – „Isten régi, mégis mindig új hídját használhatjuk alappillérként, amelyre mindannyian hozhatunk egy-egy építőtéglát” – az Európai Egyházak Konferenciájának (CEC) nagygyűlésén ifjúsági tanácsadóként részt vevő Balogh Róbert református lelkész gondolatai a konferenciáról.

Oldalak

Feliratkozás RSS - CEC csatornájára