soproni Berzsenyi Dániel Evangélikus (Líceum) Gimnázium Szakközépiskola és Kollégium

Pontosan céloz, lő – és nyer!

Sopron – Bakonyszentlászló – A Bakonyszentlászlón megrendezett megyei lövészversenyen a licista, Tóth Levente (9.C) a tízméteres zártirányzékú légpuska kategóriában aranyérmet nyert!

A Líceumban kezdett fotózni, ma már neves operatőr

Sopron – Megvan a kapcsolat a Líceum és David Guetta között. Úgy hívják Szemerey Bence.

Lilivel az Amazonok földjén

Sopron – A Macskakő Gyermekmúzeum irodalmi pályázatán különdíjat érdemelt az Amazonok földjén című munkájával a Berzsenyi Dániel Evangélikus (Líceum) Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium 9. B osztályos diákja, Parrag Liliána.

Grubits Flóra aranyra cserélte tavalyi ezüstjét

Sopron – A Regősök húrján elnevezésű vers- és prózamondó versenyen már tavaly is sikerrel szerepelt Grubits Flóra, idén pedig a legjobb minősítést, azaz az arany oklevelet kapta meg a Berzsenyi Dániel Evangélikus (Líceum) Gimnázium és Kollégium tanulója.

Sopron idei öt Széchenyi-ösztöndíjasából hárman a Líceumba érettségiztek

Sopron – Mentes Alexa, Horváth Ábel és Csigó Ábel jók a legjobbak között, ezért Sopron támogatását is kiérdemelték. Az október végi soproni közgyűlés döntött a Széchenyi István Tanulmányi Ösztöndíj odaítéléséről. A tizenhét pályázó közül az öt legjobb egyetemista kaphatja meg a város támogatását, ők a jók között a legkitűnőbbek. Idén öten részesülnek a Sopron alapította ösztöndíjban, hárman közülük a Líceumban végeztek.

A Líceumba költők is járnak – Márkus Boróka a Kárpát-medence ezüstérmes diákköltője

Sopron – Második helyen végzett a Berzsenyi Dániel Evangélikus (Líceum) Gimnázium és Kollégium kilencedik évfolyamos diákja, Márkus Boróka a 26. Kárpát-medencei József Attila Mese-, Vers- és Novellaíró Pályázaton. Boróka verseit szavalták már színészek és felnőtt költők is.

Az érettségi előtt álló diákokat összetartóvá tette a helyzet – Már nem is éretlenek

Sopron – Az online oktatás az érettségi előtt álló diákokat és tanáraikat hozta a legnehezebb helyzetbe, nekik a bizonytalanság ellenére a biztos jövőt kellene tervezniük. Megkérdeztünk néhány végzős licistát, hogyan élik meg az iskolán kívüli életet.

Takács István, a csillagvadász

Sopron – A Magyar Asztronautikai Társaság által meghirdetett diákpályázaton, amelynek a témája a Nap volt, egy vegyes összetételű – Solis Defectus nevű – csapattal első helyezést ért el a Líceum diákja, Takács István.

A rendkívüli helyzetben is megmutatkozik a tehetség – Flóra versben mondja el

Sopron – A soproni Líceum nyolcadik osztályos tanulója, Juhász Flóra is kénytelen nélkülözni az iskolát és az osztálytársakat, de a digitális oktatásban is megtalálta a témát, a lehetőséget. Flóra rímbe szedte gondolatait arról a hálóról, ami most a kapcsolatot jelenti a külvilággal. Sorait azonnal felkapta a vers főszereplője, a net.

Kincsek a líceumban – Háromszáz éve kezdett tanítani Sopronban Hajnóczy Dániel

Sopron – Hajnóczy Dániel (1690. április 9. – 1747. február 26.) műveltségében, tanári képességeiben egyike volt kora legkitűnőbb tudósainak, akit a „magyar Cicerónak" is neveztek. Háromszáz éve kezdett tanítani a soproni líceumban.

Oldalak

Feliratkozás RSS - soproni Berzsenyi Dániel Evangélikus (Líceum) Gimnázium Szakközépiskola és Kollégium csatornájára