soproni Berzsenyi Dániel Evangélikus (Líceum) Gimnázium Szakközépiskola és Kollégium

Az okos gazdálkodást nem lehet elég korán kezdeni – Pénz7 a Líceumban

Sopron – Évek óta részt vesz a Berzsenyi Dániel Evangélikus (Líceum) Gimnázium és Kollégium is a Pénz7 elnevezésű programban, ami a diákok pénzügyi tudatosságát segíti.

Rajzversenyt nyert íjászbajnok, akit érdekel a robotika

Sopron – Magyar Balázs, a soproni Berzsenyi Dániel Evangélikus (Líceum) Gimnázium és Kollégium 7. A osztályos diákja imád versenyezni ꟷ s milyen jó, hogy vállalja a kihívásokat! Első lett a megyei rajzversenyen, egy év alatt három bajnoki érmet szerzett íjászatban, miközben alig várja, hogy a robotika szakkörösökkel is megmérettethesse magát.

Országos első helyet szerzett egy evangélikus iskola diákja a rangos egyetemi versenyen

Sopron – Horváth Eszter, a soproni Berzsenyi Dániel Evangélikus (Líceum), Gimnázium és Kollégium 10.C osztályos tanulója és két csapattársa nyerték a Budapesti Gazdasági Egyetem turisztikai és közgazdasági országos versenyét, a BeKVIKer-t.

Rendhagyó irodalomóra a balfi temetőben

Sopron – Balf – Hetvenhat éve, 1945. január 27-én halt meg Balfon a magyar irodalom egyik kiválósága, Szerb Antal. A soproni Berzsenyi Dániel Evangélikus (Líceum) Gimnázium és Kollégium magyar fakultációjának diákjai Tölli Balázs igazgatóval rendhagyó irodalomórán emlékeztek tragikus sorsára.

Különös kamasz: okos, érzékeny, ráadásul tájékozott

Sopron – Bikkes Nándor alig múlt 13 éves, de mindenkire nagy hatást gyakorol tájékozottságával és érzékenységével. Iskolaorvosunk szerint például fogékonysága a biológia iránt egészen kivételes.

Pontosan céloz, lő – és nyer!

Sopron – Bakonyszentlászló – A Bakonyszentlászlón megrendezett megyei lövészversenyen a licista, Tóth Levente (9.C) a tízméteres zártirányzékú légpuska kategóriában aranyérmet nyert!

A Líceumban kezdett fotózni, ma már neves operatőr

Sopron – Megvan a kapcsolat a Líceum és David Guetta között. Úgy hívják Szemerey Bence.

Lilivel az Amazonok földjén

Sopron – A Macskakő Gyermekmúzeum irodalmi pályázatán különdíjat érdemelt az Amazonok földjén című munkájával a Berzsenyi Dániel Evangélikus (Líceum) Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium 9. B osztályos diákja, Parrag Liliána.

Grubits Flóra aranyra cserélte tavalyi ezüstjét

Sopron – A Regősök húrján elnevezésű vers- és prózamondó versenyen már tavaly is sikerrel szerepelt Grubits Flóra, idén pedig a legjobb minősítést, azaz az arany oklevelet kapta meg a Berzsenyi Dániel Evangélikus (Líceum) Gimnázium és Kollégium tanulója.

Sopron idei öt Széchenyi-ösztöndíjasából hárman a Líceumba érettségiztek

Sopron – Mentes Alexa, Horváth Ábel és Csigó Ábel jók a legjobbak között, ezért Sopron támogatását is kiérdemelték. Az október végi soproni közgyűlés döntött a Széchenyi István Tanulmányi Ösztöndíj odaítéléséről. A tizenhét pályázó közül az öt legjobb egyetemista kaphatja meg a város támogatását, ők a jók között a legkitűnőbbek. Idén öten részesülnek a Sopron alapította ösztöndíjban, hárman közülük a Líceumban végeztek.

Oldalak

Feliratkozás RSS - soproni Berzsenyi Dániel Evangélikus (Líceum) Gimnázium Szakközépiskola és Kollégium csatornájára