Garádi Péter

Megjelent az Evangélikus Belmissziói Baráti Egyesület legújabb kiadványa

Budapest – Megjelent Garádi Péter Jézus és a samáriai asszony – Megtéréstől a megtérítésig című könyve, amelyet felekezetektől függetlenül bibliakör-vezetőknek, biblia- és imakörök tagjainak, házi csoportoknak, lelkészeknek és nem lelkészeknek egyaránt ajánlanak. Mindenkinek, aki tudja – és annak is, aki nem tudja –, hogy Jézus találkozni akar vele. Továbbá azoknak, akik már találkoztak a Feltámadottal, és elfogadják, hogy a Szentlélek erre újra emlékeztesse őket.

Emberhalász leszel!

Budapest – A Híd magazin 2017/3. számában dr. Garádi Péterrel Erdészné Kárpáti Judit beszélgetett. Az alábbiakban ezt az interjút olvashatják.

Rajongás

A címet látva az olvasóban sokféle kép jelenhet meg. Extázisban csápolók egy könnyűzenei koncerten, egymással tülekedő és visító tinilányok, amikor a bálványozott sztár kiszáll a limóból a szálloda előtt, a Fradi B közép, amikor még volt foci Magyarországon, az Isten elé helyezett egyke gyermek imádata, akinek a szülei már most, csecsemőkorában látatlanban odaadnák a Nobel-díjat, és így tovább.

Hogyan tovább, egyház? – Ünnepelni dicsőítéssel és hálaadással

Egyházi körökben, különösen nálunk, „evangélikuséknál”, manapság minden az 500-ról szól. A reformáció fél évezredes évfordulójáról, melyet 2017-ben ünnepelünk. Annyi lehetőséget kínál ez a kerek jubileum, hogy számba sem lehet venni. Rengeteg programra – előadásokra, kiállításokra, kulturális eseményekre, felekezetek közötti párbeszédekre és még ki tudná felsorolni mi mindenre – nyílik alkalom. És ez így van jól! Csak remélni lehet – mert az ellenkezőjére nem ez lenne az első eset –, hogy a programok között és programokban nem vész el a lényeg: kit, mit ünnepelünk, és hogyan?

Presbiterek a tükörben

Dr. Garádi Péter, az Evangélikus Belmissziói Baráti Egyesület (EBBE) elnöke, a révfülöpi presbiterképző előadója, korábbi budaörsi gyülekezeti felügyelő újabb könyvecskével rukkolt elő, mégpedig az evangélikus presbiterek szeptember 19-én megrendezendő országos találkozójára (EPOT) időzítve. Az új kiadványban a hat évvel ezelőtti találkozón a presbiterek által feltett száz kérdésre válaszol.
Feliratkozás RSS - Garádi Péter csatornájára