Keszthely

Isten társunkká szegődik, velünk van – Kórházkápolnával gazdagodott Keszthely

Keszthely – Február 11-én, a betegek világnapján ünnepi szentmise keretében áldotta meg Udvardy György veszprémi érsek a keszthelyi kórházban elkészült Via Dolorosa ökumenikus kórházkápolnát. A főpásztor után Zichy Emőke református lelkész és Honthegyi Zsolt evangélikus lelkész is áldást mondott.

Bödönhajó, fürdőházak és vitorlázás

„A Balaton mindenkinek mást és mást jelent: egy felejthetetlen nyaralást, a bor zamatát, a csodálatos tájat, nagy kirándulásokat, hegyek ormán trónoló várakat, sportélményeket” – olvashatjuk a keszthelyi Balatoni Múzeum honlapján az intézmény állandó kiállítását bemutató bevezetőben. A múzeum történetével és a kiállításon látható érdekességekkel Havasi Bálint régész, az intézmény igazgatója – nem mellesleg keszthelyi evangélikus presbiter – ismertet meg bennünket.

Egyház az államban? Állam az egyházban?

Keszthely – Állam és egyház kapcsolata, az egyház felelőssége került a fókuszba Csepregi András evangélikus lelkész és Széles Sándor kormánymegbízott beszélgetésén.

Bach zenéjével készülnek a reformáció 500 éves évfordulójára a keszthelyi evangélikusok

Keszthely – Johann Sebastian Bach zenéjével készülnek a reformáció 500 éves évfordulójára a keszthelyi evangélikus gyülekezet tagjai. A Festetics György Zeneiskola kamarazenekara Bence Gábor vezényletével adott koncertet vasárnap, ahol a barokk zeneszerző zenekari kíséretes fuvola művei szólaltak meg.

Prédikáló oltárképek – VIDEÓ!

Ezer kilométer kerékpárral egyháztörténeti utakon az ezeréves Magyarország tiszteletére. A pesterzsébeti evangélikus ifjúság kerékpártúrája.
Feliratkozás RSS - Keszthely csatornájára