evangélikus

Ózongenerátort kaptak az evangélikusok a mezőhegyesi ménesbirtoktól

Mezőhegyes – A Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. az elmúlt években igyekezett szorosabbá tenni az együttműködést Mezőhegyessel. A Mezőhegyesi Evangélikus Leányegyház 1 millió forint támogatást kapott, részükre egy ózongenerátort is vásárolt a cég.

Angyalok százainak ebédje – Nagy sikerrel zárult egyházunk karácsonyi akciója

Budapest – Budapesten és több nagyvárosban evangélikus összefogásban köszönték meg közel ezer egészségügyi dolgozó munkáját, mások iránt tanúsított figyelmét és szeretetét. A Magyarországi Evangélikus Egyház szervezésében 2020. december 26. és 2021. január 6. között megvalósult Angyalokat vendégelnek meg elnevezésű kezdeményezéshez országszerte több százan csatlakoztak.

Evangélikus műsorajánló: Megismerhetjük a Budakeszin felépült evangélikus templom építésének történetét

Budapest – Az előttünk álló időszakban több evangélikus műsor is szerepel a közmédia programján. Ezeket gyűjtöttük most egy csokorba.

Komolyabb felújítást igényel a nagykanizsai evangélikus templom

Nagykanizsa – A hívek önkéntes felajánlásának köszönhetően szépült meg az ünnepre az evangélikus templom belsője. A nagylelkű támogatás azonban csak tűzoltásra elég, a szükséges felújításhoz sok pénz kell(ene).

A német katolikus és evangélikus egyház közös karácsonyi üzenete: Ne féljetek!

München – Németországban a közelgő karácsony alkalmából bátorító hangú ökumenikus üzenettel fordult a hívekhez Georg Bätzing püspök, a Német Püspöki Konferencia elnöke, valamint Heinrich Bedford-Strohm püspök, a Németországi Protestáns Egyház Tanácsának elnöke.

Zárva lesznek az evangélikus és a református templomok január közepéig Győrben

Győr – A Győri Evangélikus Egyházközség és a Győri Református Egyházközség értesíti híveit, hogy a vírushelyzetre való tekintettel január 11-ig zárva tartja templomait.

Megjelent Lovas Zsuzsanna Lux evangélikus hitoktató …és a kovácsoltvas kerítés című verseskötete

Budapest – Nemrégiben jelent meg Lovas Zsuzsanna Lux evangélikus hitoktató …és a kovácsoltvas kerítés című verseskötete. Írásait az Evangélikus.hu többször közreadta már. A könyv újdonsága a saját készítésű árnygrafika és a sok haiku. Az általa írt ember-mesék nem nélkülözik a hívő ember látásmódját, helyet adva a másként gondolkodóknak is. A könyv, valamint az illusztrációk (képként és poszterként) megvásárolhatók az Evangélikus Könyvesboltban (Üllői út) és a Huszár Gál Könyvkereskedésben (Deák tér) is.

Evangélikus iskolák a legjobbak között

A Heti Világgazdaság című lap ez évben is elkészítette a száz legjobb magyarországi gimnázium listáját. A Deák Téri Evangélikus Gimnázium ismét az első helyen végzett az egyházi intézmények között, a legjobb gimnáziumok rangsorában pedig a tizennyolcadik helyet foglalja el. A győri Péterfy Sándor Evangélikus Gimnázium szintén a legjobb száz közé került a gimnáziumi rangsorban. E két intézmény igazgatóját kérdeztük az eredményről és hátteréről.

Testvérvárosi együttműködés az evangélikusok kapcsolatából – Saloban még egy teret is elneveztek Nagykanizsáról

Nagykanizsa – A kilencvenes évek elején már felvetődött a testvérvárosi kapcsolat létesítésének ötlete, de a nagykanizsai közgyűlés anyagi okokból nem vállalta fel a kezdeményezést. A két evangélikus gyülekezet azonban példaszerűen együttműködött, családok is találkoztak egymással. 1996-ban aztán a közgyűlés már elfogadta a javaslatot, sor került a testvérvárosi okirat aláírására. Salo 1998-ban szerepelt a nagykanizsai idegenforgalmi konferencián, majd városunk 1999-ben önálló standon mutatkozott be a Saloi Vásáron.

Látszóbeton toronnyal épült meg Budakeszi új temploma

Budakeszi – Az evangélikus egyház új épületének oszlopai az öt kontinenst és a Kárpát-medencét jelképezik, a kivitelezésnél a MEVA eszközeit és szerkezeteit használták.

Oldalak

Feliratkozás RSS - evangélikus csatornájára