Eger

A reformáció ünnepén lépett fel a RecitaTrio Egerben

Eger – A reformáció 501. évfordulójának alkalmából vett részt a RecitaTrio Egerben az evangélikus és református gyülekezetek által szervezett reformációi emlékünnepen. Aklan Béla Sándor evangélikus lelkész igehirdetése, Tóth Imre református lelkipásztor előadása, a RecitaTrio koncertje és szeretetvendégség volt a program a helyi evangélikus templomban.

Valóban Krisztus-követők vagyunk, vagy látszatkeresztények? – Ökumenikus imahét Egerben

Eger – Mint ismeretes, 2018. január 21-én kezdetét vette az ökumenikus imahét. Egerben a református templomban nyitották meg az imahét rendezvényeit. Az imaórát Tóth Imre református lelkész vezette, az elmélkedést Ternyák Csaba egri érsek tartotta.

Egerben nyitotta meg új szociális és fejlesztő központját az Ökumenikus Segélyszervezet

Eger – Újabb városban nyit egész évben működő intézményt az Ökumenikus Segélyszervezet. Az Eger MJV Önkormányzatával folytatott szoros együttműködésnek köszönhetően mára befejeződött a hiánypótló szolgáltatásoknak otthont biztosító felsővárosi épület felújítása, megtörtént a helyiségek felszerelése és felállt a szociális szakemberekből álló munkatársi csapat is.

Szülessünk újjá! – Evangélikus püspöki szolgálat az ökumenikus imahéten Egerben

Eger – Az idei ökumenikus imahét vendége volt az egri bazilikában dr. Fabiny Tamás evangélikus püspök, aki 2017. január 19-én igehirdetésében az egész imahét, valamint a nap témájának megfelelően Krisztus szorongató, sürgető, megtartó és összetartó szeretetéről, újjászületésről és irgalomról szólt.

„És ha elcsüggedek, új erőt önt belém…” – 80 éves az evangélikus gyülekezet Egerben

Eger – Nem szokványos módon evangélikus énekeskönyvünk 250. énekének néhány vígasztaló, bátorító sorával hívta a pünkösdi hétvége alkalmaira vendégeit az egri evangélikusok vezetősége – Aklan Béla Sándor lelkész és Simon Csaba felügyelő –, ugyanis ezekben a napokban ünnepli a gyülekezet megalakulásának 80. évfordulóját.

Saját templomaikban kezdték az imahetet a felekezetek Egerben

Eger – Egerben az imahét nyitónapján hagyományosan minden felekezet saját templomában, saját liturgiával kezdte a hétnapos imaalkalmat. Közös istentiszteletekre – a történelmi egyházak részvételével – az ezt követő napokban kerül sor.

Húsvéti gyertyát ajándékoztak a hollandok az egrieknek

Eger – Az Egri Evangélikus Egyházközség holland testvérgyülekezete egy nagyon szép húsvéti gyertyát ajándékozott a gyülekezetnek, amelyet először húsvét vasárnapon gyújtottak meg. Forrás: Facebook.com

Ökumené az egri bazilikában

Eger – Az idei ökumenikus imahét jeles vendége volt Egerben Fabiny Tamás evangélikus püspök, aki 2014. január 23-án, az egri bazilikában igehirdetésében a közösségről szólt. Kifejtette, hogy a közösség jelenti az Atyával való közösséget, de jelenti az egymással való közösséget is. Erről szól a 133. zsoltár is: milyen szép, ha a testvérek egyetértésben élnek. Ma sok mindenben egyet értünk, de vannak eltérések is köztünk. Szöveg: Egri Egyházmegye, eger.egyhazmegye.hu; Fotó: Horváth-Hegyi Áron

Ökumenikus imahét az Egri Főegyházmegyében – VIDEÓVAL

Eger – Ternyák Csaba érsek Egerben, Palánki Ferenc segédpüspök Miskolcon hirdetett igét január 21-én. A magyar kultúra napját szintén ökumenikus imával ünnepelték Egerben. Forrás: Egri Főegyházmegye/Szent István Televízió/Magyar Kurír

Egyházkerületi közgyűlést tartottak Egerben

Eger – A múlt év tavaszi búcsú, majd egy rendkívüli, illetve egy őszi alakuló közgyűlés után ismét a régi kerékvágásba tért vissza az egyházi közélet. Az Északi Egyházkerület huszonhat szavazati jogú tagot számláló közgyűlése április 19-én az egri evangélikus templomban rendkívüli napirendi pontokat nélkülözve ült össze. A vezetőség örömére jó néhány nem közgyűlési tag is részt vett a rövidnek éppen nem mondható ülésen. Szöveg és fotó: Horváth-Hegyi Áron

Oldalak

Feliratkozás RSS - Eger csatornájára