Dr. Márton István

A történelem lezárása – Bibliai válaszok korunk égető kérdéseire

Budapest – Bibliai válaszok korunk égető kérdéseire címmel előadássorozat indult a Benczúr utcában. Dr. Márton István jogász december 12-én a történelem lezárásáról beszélt, arról, hogy Luther Márton és korunk egyházi tekintélyei miért adhatnak különböző válaszokat a kérdésre. Az előadó nézetei – különösen az ökumené és a bibliaértelmezés kérdésében – nem tükrözik a Magyarországi Evangélikus Egyház hivatalos állásfoglalását.

Modern kori migráció – Bibliai válaszok korunk égető kérdéseire

Budapest – Bibliai válaszok korunk égető kérdéseire címmel előadássorozat indult a Benczúr utcában. Dr. Márton István jogász 2015. november 14-én a modern kori migráció szerepéről beszélt. A lutheri és a mai egyházpolitika bibliai próféciák tükrében való megközelítésére is sor került. Az előadó nézetei – különösen az ökumené, a migráció és a bibliaértelmezés kérdésében – nem tükrözik a Magyarországi Evangélikus Egyház hivatalos állásfoglalását.

Az iszlám szerepe – Bibliai válaszok korunk égető kérdéseire

Budapest – Bibliai válaszok korunk égető kérdéseire címmel előadássorozat indult a Benczúr utcában. Dr. Márton István jogász 2015. október 17-én az iszlám szerepéről beszélt és feltette a kérdést: hogyan látták az iszlám szerepét annakidején a reformátorok és hogyan látják ezt az egyházak vezetői? Az előadó szentírási alapokon vonta le érdekes, elgondolkodtató következtetéseit. A videóval beszélgetést szeretnénk indítani a kérdésről. Várjuk hozzászólásaikat!
Feliratkozás RSS - Dr. Márton István csatornájára