Rákosszentmihályi Evangélikus Egyházközség

Párbeszéd és ajándékozó szeretet szívtől szívig

Budapest – Segítő kezek a világnak Magyarországról! címmel nemzetközi és ökumenikus eseményen látott vendégül mintegy száz résztvevőt a Csillaggyertyafény Alapítvány kuratóriuma és a Rákosszentmihályi Evangélikus Egyházközség 2019. november 21-én, Budapesten, a XVI. kerületi Önkormányzat Házasságkötő Termében. „Az ajándékozó szeretet összefogásának nemzetközi alkalmaként” meghirdetett rendezvény középpontjában film- és könyvbemutató állt: a Veled vagyok, fogom a kezed! – segítség gyászolóknak című kötet és film angol változatát mutatták be az alkotók.

Szólunk! – A kőbányai Óhegyen városmissziói és családi napot tartottak – VIDEÓKKAL!

Budapest – Megtelt a kőbányai Óhegy park evangélikusokkal 2017. szeptember 16-án. A Pesti Evangélikus Egyházmegye, a Kőbányai Evangélikus Egyházközség, a X. kerületi Kőbányai Önkormányzat, a KÖSZI – a keresztény önkéntesek csapata –, a Reformáció 2017 és az Erős Vár FC támogatásával rendezték meg Szólunk! címmel a városmissziói és családi napot. Remek programokkal várták az érdeklődő családokat és egyedülállókat, nem csak az egyháztagokat és gyülekezeti tagokat, hanem kicsiket és nagyokat, szomorúakat és vidámakat egyaránt.

A (dobó)kocka el van vetve... – Ünnepi istentisztelet Rákosszentmihályon

Budapest – Személyes szeretetnyelvünket Gary Chapman amerikai lelkész, író, párkapcsolati szakértő, házassági tanácsadó az idegen nyelvhez hasonlítja. Az optimális kommunikáció csak akkor jön létre, ha mindkét fél megtanulja a másik személyes anyanyelvét, azaz szeretetnyelvét. Ezt a törekvést a maga eszközeivel a Rákosszentmihály–Sashalmi Evangélikus Egyházközség is segíti a világ első kültéri „szívtől szívig dobókockájával”, amely felhívja a figyelmet az öt szeretetnyelvre – az elismerő szavakra, a másikkal töltött minőségi időre, az ajándékozásra, a szívességekre és a testi érintésre –, illetve a csend fontosságára.

Megélt érzelmek – „Szeretetkör” – negyedszer – VIDEÓ!

Budapest – A Csillaggyertyafény Alapítvány és a Rákosszentmihályi Evangélikus Egyházközség negyedik országos szakmai konferenciáját tartotta október 15. késő délutánjától a Corvin Művelődési Ház – Erzsébetligeti Színház nagytermében. Az alkalomra pedagógusok, mentálhigiénés szakemberek érkeztek, ám kevesen gondolnák, hogy még a főváros XVI. kerületének természetjáró csoportjában is érdeklődést keltett az esemény. „Pál Feri nevét láttuk a kultúrház plakátján, hát eljöttünk” – árulta el izgatottan egy sportos, középkorú hölgy.
Feliratkozás RSS - Rákosszentmihályi Evangélikus Egyházközség csatornájára