Dortmund

Vendég a standunknál: Enno Haaks, Najla Kassab és Haroutune Selimian

Dortmund – Cselovszkyné dr. Tarr Klára moderálása mellett Enno Haaks, a Gustav-Adolf-Werk (GAW) főtitkárával, Najla Kassab, a Református Egyházak Világközösségének elnökével és Haroutune Selimian, az Örmény Protestáns Egyház lelkészével készült az alábbi interjú a 2019-es dortmundi Kirchentagon.

Pont egy év múlva kezdődik majd a következő Kirchentag Dortmundban

Dortmund – Egy év múlva, éppen 2019. június 18-án veszi majd kezdetét a Német Protestáns Egyházi Napok Dortmundban egy istentisztelettel, amelyen a német nemzetiszocializmus borzalmairól is megemlékeznek.

Az egyenes beszéd találkozója lehet a jövő évi Kirchentag

Berlin – Dortmund – Digitalizáció, munka, társadalmi részvétel és Európa – ezek a következő, 2019. június 19–23. között Dortmundban megrendezésre kerülő 37. Kirchentag fő témái. 2018 nyarától kezdve tiszteletbeli grémiumok felelnek a rendezvény közel 2000 eseményéért.

A Kirchentag közreműködőket keres a dortmundi egyházi napok lebonyolításához

Dortmund – Hatalmas közönség, fantasztikus hangulat: ezúton várjuk azon kreatív testvérek, zenészek, kiállítók, valamint művészek jelentkezését, akik szívesen vennének részt a 2019-es dortmundi Kirchentag (2019. június 19–23.) programjainak megvalósításában. A kirchentag.de/mitwirken oldalon olvashatók az ezzel kapcsolatos információk, illetve megtalálhatók a jelentkezéshez szükséges pályázati dokumentumok is, amelyeket kitöltve és a főszervezőknek elküldve jelezhetik közreműködői szándékukat.

Kirchentag újratöltve

Dortmund – 2019. június 19–23. között immár 3. alkalommal rendezik meg Dortmundban a Kirchentagot. 2018. január 19-ével az esemény főszervezői megnyitották rendezvényszervezői központjukat, mely egyelőre 40 fővel dolgozik, de egy év múlva már 100 fős csapat fogja biztosítani a zökkenőmentes lebonyolítást.

„Micsoda bizodalom ez”

Dortmund – Dortmund lesz 2019-ben a következő Német Egyházi Napok (Der Deutsche Evangelische Kirchentag) helyszíne, ezt már idén májusban bejelentették a berlini egyházi napok zárásaként. Most pedig megtudtuk, mi lesz az az igevers, amely meghatározója a rendezvénynek. A Királyok második könyvéből a 18. fejezet 19. versének egy részletét választották a szervezők, amelyet hétfőn mutattak be Dortmundban.

Musical készült Luther Márton életéből

Dortmund – Több mint háromezren énekelnek a produkcióban, amelyet a reformáció napján, október 31-én mutatnak be Dortmundban. A poporatórium ősbemutatóján 12 hivatásos énekes, 6 popzenész és 40 szimfonikus zenész működik közre, őket "kíséri" a háromezer emberből álló alkalmi kórus. A reformáció napját abból az alkalomból tartják október 31-én, hogy Luther Márton 1517-ben ezen a napon szögezte ki a wittenbergi vártemplom kapujára 95 tételét.
Feliratkozás RSS - Dortmund csatornájára