Révfülöp

Karantén ellenére is – Tabutémás lelkészakadémia

Révfülöp – Mindenkit motivál valami – csak úgy még a lelkész sem tesz dolgokat. A szoros időbeosztás, a sokrétű kompetencia-elvárás és a hónapokra előrelátás többszöri meggondolásra ösztönzi a lelkészt: hova megy, mit vállal – és hova nem, mit nem. A napi teendők mellett plusznak számító akadémiákra nehezen szánjuk rá magunkat, és lehet, hogy vannak, akik titkon arra is számítanak a jelentkezés után, hogy hátha közbejön valami… A vírushelyzet is egy ilyen „hátha”. De a szervezők nem hátráltak meg és bátran (némi vakmerőséggel) tartották magukat az év eleji tervekhez. Ennek jegyében jelent meg végül is húsz evangélikus lelkész 2020. október 18-án, vasárnap este, a révfülöpi oktatási központban.

Isten ajándékainak nincs szavatossági idejük – Lelkészakadémiai kurzus Révfülöpön

Révfülöp – Hosszú kényszerszünet után június 7-én, vasárnap nyitotta meg újra kapuit a révfülöpi Ordass Lajos Evangélikus Oktatási Központ. A ház március 16. óta nem fogadhatott vendégeket, ezért a szervezők már nagyon várták a Lelkészakadémia résztvevőit. Ráadásul az elmúlt hónapokban – különféle okok miatt – többször is úgy tűnt, hogy az úrvacsora évében épp az úrvacsora témáját meghirdető kurzust nem tudjuk megtartani. Így még nagyobb volt az öröm és a hála a szívünkben, hogy több hónap után mégis mi lehettünk a ház első vendégei. Végül egészen nagy létszámú csapat gyűlt össze – vágyva az oltáriszentség felfoghatatlan misztériumában való részesedésre és az ebből fakadó testvéri közösség megtapasztalására egyaránt.

Révfülöpi nyár

Révfülöp – Tavasszal minden hétvége foglalt, gyülekezetek, konferenciák, programok. Révfülöp nyár, folyamatos a jövés-menés, egymást váltják a csoportok: focitábor és kórushétvége, gyülekezeti csendesnapok és családos táborok, hittancsoportok és kerékpárosok, s még hosszú a sor. Ha marad egy kis hely, jönnek a jutalomüdülések, a pihenni vágyók csapata. Majd jön az ősz a konferenciák, találkozók, képzések ideje. Mindez évről évre. De idén mindez és minden más.

Isten terített asztalánál – Találkoztak a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület gyülekezeti elnökségei

Révfülöp – Az istentisztelet és az úrvacsora gyakorlati kérdései jelentették a fő témát a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület gyülekezeti elnökségeinek találkozóján, amelyet 2020. február 21. és 22. között tartottak Révfülöpön, az Ordass Lajos Evangélikus Oktatási Központban. A rendezvény mottóját a 23. zsoltárból vették a szervezők: „Asztalt terítesz nekem…” (Zsolt 23,5).

Csendesnapra hívják a korábbi presbiterképző tanfolyamok résztvevőit

Révfülöp – Több mint tíz éve tartanak rendszeresen presbiterképző tanfolyamokat az Ordass Lajos Evangélikus Oktatási Központban. Épp ezért régóta és sokak által megfogalmazott vágy volt, hogy a korábbi tanfolyamok résztvevőit hívják össze egy találkozóra, avagy „csendes-napra”. Most erre tesznek a szervezők kísérletet.

Közgyűlést tartott a veszprémi egyházmegye

Révfülöp – A Veszprémi Evangélikus Egyházmegye közgyűlést tartott nemrégiben a révfülöpi Evangélikus Oktatási Központban. A közgyűlést Bálintné Sári Judit egyházmegyei felügyelő nyitotta meg, majd Polgárdi Sándor esperes képes bemutatóval számolt be az elmúlt félév gazdag eseményeiről.

Felelősség – öntevékenység – önazonosság – Megtartották a felügyelők országos konferenciáját

Révfülöp – 2019. november 8. és 10. között a révfülöpi Ordass Lajos Evangélikus Oktatási Központban gyűltek össze szerte az országból az evangélikus felügyelők. A konferencia a Felelősség – öntevékenység – önazonosság | Mit is jelent ma az „egyetemes papság”? címet viselte.

Pápai presbiterek voltak képzésen a hétvégén Révfülöpön

Révfülöp – Pápa – Testvéri közösségben telt közel három nap a pápai presbiterek részvételével Révfülöpön. Többek között olyan kérdésekről beszélgettek az előadások és fórumok alatt, mint a közösségépítés, vagy hogy mit jelent a presbiteri szerep és feladat, de szó esett evangélikusságunk múltbéli és mai helyzetéről is.

Hívogató evangélikus vendégházak

Talán nincs is olyan magyarországi lutheránus, aki ne ismerné a nagynevű és népszerű evangélikus szálláshelyeket, a Balaton-parti Révfülöp oktatási központját, Balatonszárszó konferencia- és missziói otthonát. Összeállításunkban a kevésbé ismert, ám annál melegebben hívogató vendégházakra igyekszünk irányítani a figyelmet – a teljesség igénye nélkül, de azzal a meggyőződéssel, hogy ezek is helyszínei lehetnek a kiadós „asztali beszélgetéseknek”, a testi-lelki feltöltődésnek.

Révfülöpi képeslap a balatoni táborozásról

Révfülöp – Pápa – Az elmúlt tanév vége után hamar útra keltek a pápai diákok, hogy együtt táborozzanak. A közel negyven fős összetartó csoport már tavaly is maradandó élménnyel tért haza a gyülekezetebe. Magunkkal hoztuk a tanév vége élményét és a gyülekezeti ifjúság összetartozásának igényét. Különböző városi iskolákból érkeztek az evangélikus diákok. A program gazdagsága, a pontos időbeosztás, a színes események arra engedtek következtetni, hogy a szervezők ebben az évben is a közösségépítéshez maradandó élményt kívánnak nyújtani.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Révfülöp csatornájára