világimanap

Világimanapi találkozó volt Stuttgartban

Stuttgart – A női világimanaphoz csatlakozott a Württembergi Magyar Protestáns Gyülekezet, ahol immáron évtizedes hagyomány, hogy a Württembergben élő magyarok is részt vesznek abban a nemzetközi munkában, amely egy adott országot mutat be és egy segítségre szoruló csoportot támogat.

Előkészítő konferenciát tartottak a világimanap kapcsán

Budapest – 2019. február 2-án tartották a világimanap előkészítő konferenciáját. A 2019. március 1-jei világimanap programját szlovén asszonyok állították össze. A Lk 14,17 igeszakaszát fókuszba helyező, „Jöjjetek, mert már minden készen van!” című program a társadalmi periférián élőkre irányítja a figyelmet.

„Jöjjetek, mert már minden készen van!” – Nők világimanapja

Budapest – A 2019. március 1-jei női világimanap programját a szlovén asszonyok állították össze. A Lk 14,17 igeszakaszt fókuszba helyező, „Jöjjetek, mert már minden készen van!” című program a társadalmi periférián élőkre irányítja figyelmünket. Ugyanakkor foglalkozik a vendégvárás-vendéglátás, Jézus asztalközösségei és a diakónia, egymás felé fordulás témakörével egyaránt.

Ökumenikus világimanap lesz 2018. március 2-án

Budapest – 2018. március 2-án, pénteken tartják országszerte az ökumenikus világimanapot, amelynek tematikáját idén a suriname-i keresztény nők készítették el – közölte Fischl Vilmos, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának főtitkára.

„Mindaz, amit Isten alkotott, nagyon jó!”

Budapest – A 2018. évi Világimanapon, a suriname-i asszonyok, a teremtett világ iránti felelősségünkre, a környezetvédelem fontosságára hívják fel a figyelmünket, a Teremetés könyvének 1-31. igeversei alapján. Liturgiánk címe is ez: „Mindaz, amit Isten alkotott, nagyon jó!”

A nők szolgálata a gyülekezetben

Ózd – Az Ózdi Evangélikus Egyházközségben az Ökumenikus Nők Világimanapját 2017. március 8-án tartottuk meg – írta szerkesztőségünknek Tóth Melinda Anna lelkésznő. Az áhítatot Lezákné Hajdú Enikő református lelkipásztor tartotta, melyben a nők szolgálatának lehetőségére helyezte a hangsúlyt.

Női világimanap volt Maglódon is

Maglód – A böjt első vasárnapján, 2017. március 5-én tartottuk az Ökumenikus Világimanap imaóráját. Az eredetileg női imanapként indult alkalom bibliai témáját idén a Fülöp-szigeteken élő keresztyén asszonyok határozták meg – írták a gyülekezet Facebook oldalán.

Letölthetőek a MEÖT honlapjáról a 2017-es világimanap anyagai

Budapest – A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa Női Bizottsága szervezésében 2017. március 3-án lesz a világimanap, amelynek a keretében a fülöp-szigeteki keresztyén testvéreket ismerhetjük meg és imádkozhatunk értük. A világimanap anyaga letölthető a MEÖT honlapjáról.

Igazságtalanul bánok én veled?

Budapest – Magyarország idén is – ahogyan már 1974 óta minden évben – bekapcsolódik az Ökumenikus Világimanap megünneplésébe. Március 3-án a Fülöp-szigetekiekért imádkoznak a világot körbejáró egész napos imaláncban. A nap témája a gazdasági igazságosság kérdése.

Ökumenikus világimanapot ünnepeltek Kolozsváron

Kolozsvár – Ismét közösen ünnepelhettük meg az ökumenikus világimanapot 2016. március 4-én. Vendéglátónk ebben az évben a kolozsmonostori római katolikus gyülekezet volt. A Nagyboldogasszony-Kálvária templom adott helyet közös istentiszteletünknek. Nagyszerű élmény volt megszólaltatni a kubai asszonytestvérek imádságait, és így velük együtt imádkozni az őket érintő gondokért, nehézségekért, ám egyben Isten elé vinni mindazokat a dolgokat is, amelyek bennünket érintenek.

Oldalak

Feliratkozás RSS - világimanap csatornájára