segítségnyújtás

A felismeréstől a tettekig – A cselekvő hit közösségei

Budapest – November 15-én, csütörtökön Gordon Whitmannek, az amerikai Faith in Action szervezet alelnökének budapesti találkozóján jártunk. A szűk körű beszélgetésen, melyet a Budapest-Józsefvárosi Evangélikus Egyházközség szervezett, elsősorban az állt a középpontban, hogy a problémák felismerése és megbeszélése után hogyan válhatnánk cselekvő szereplőkké annak érdekében, hogy barátságosabb és szolidárisabb egyházat és társadalmat építhessünk?

Itt egy szuper egyházi kezdeményezés – már egy sállal is segíthetsz

Egyre többen kötnek sálat a fák és a villanyoszlopok köré az utak mentén. A sálakat bárki elviheti, akinek szüksége van rá. A kezdeményezés az amerikai Indiana állambeli Seymourból indult, egyházi és iskolai csoportok részvételével, majd egyre többen csatlakoztak hozzá, hogy segítsenek azoknak, akik hajléktalanként élnek az utcákon. A kezdeményezés elért Magyarországra, és a magunk szerény eszközeivel szeretnénk hozzá csatlakozni.

Az EVT támogatja a humanitárius folyosó kialakítását Szíriában

Genf – Az Egyházak Világtanácsa (EVT) támogatja a Norvég Menekülttanács és az UNICEF kezdeményezte, száznál is több segélyszervezet közös felhívását a humanitárius segítségnyújtás lehetővé tételére Szíriában.

Migrációs krízis: Kiértékelés, tapasztalatcsere, továbbképzés és felkészülés az Ökumenikus Segélyszervezetnél

Budapest – A címben jelzett fogalmak mentén tart 3 napos szakmai tréninget munkatársainak az Ökumenikus Segélyszervezet Budapesten. A képzésen – melyen a Segélyszervezet több központja képviselteti magát – az elmúlt hónapokat meghatározó migrációs krízis tapasztalatainak összegzése mellett a továbbképzésé a főszerep.

100 milliós árvízvédelmi projektet hajt végre az Ökumenikus Segélyszervezet Szarajevóban

Szarajevó – Az Ökumenikus Segélyszervezet Bosznia-Hercegovinai árvíz utáni, tavaly megkezdett nemzetközi humanitárius segélyprogramjának újabb szakasza kezdődött ma el Szarajevóban. A korábbi, több települést érintő gyorssegélyeket és újjáépítési támogatásokat követően most olyan típusú munkák kezdődhetnek el, melyek az árvízkárosultak azonnali problémáinak kezelése után a fejlesztést és megelőzést célozzák meg.
Feliratkozás RSS - segítségnyújtás csatornájára