Tótkomlós

Fejlesztőjátékokat vehettek a tótkomlósi evangélikus óvodába

Tótkomlós – Az ökumenikus nyitottságú egyházi óvoda fenntartója a Tótkomlósi Evangélikus Egyházközség. Az intézmény 1992 óta működik, jelenleg két csoportban 20-20 fő a gyermeklétszám, és 4 evangélikus óvodapedagógus foglalkozik a gyermekekkel.

Félszáz kisbárány érkezését várják a tótkomlósiak

Tótkomlós – Az evangélikus egyházközség 2015-ben, terápiás célra beszerzett állatai közt bárányok is legelésznek a szeretetotthon mögötti zöld területen. Az állomány évről évre gyarapodik, egy hete elkezdődött az ellés, ma már tíz kicsi jószág örvendezteti meg gondozóit. Kamilla, a csacsi pedig immáron hat éve mindent szemmel tart. Állítólag az egyébként csendes állat hangosan jelez, ha újabb gyapjas látja meg a napvilágot. Szpisák Attila lelkész érdeklődésünkre elmondta, az első bégető 1,5 kilósan érkezett és társaihoz hasonlóan szépen cseperedik.

Felfüggesztették a templomi alkalmakat a komlósi evangélikusok

Tótkomlós – Tótkomlóson a Covid-19 terjedése miatt, az emberek egészségének a megóvása érdekében, az evangélikusok gyülekezeti elnöksége úgy döntött, hogy csütörtöktől felfüggeszti december 18-ig a templomi alkalmakat.

Pattog a Covid ostor vége Tótkomlóson

Tótkomlós – „Szeretettel és az Úr előtti alázattal adom tájékoztatásul a nálunk (szeretetszolgálat, gyülekezet) lévő jelen, mai egészségügyi helyzetet. Még mindig hiányzik legalább 20 darab eredmény a múlt heti mintavétel kapcsán, a túlterhelt labor nem győzi az adatfeldolgozást, és eredményszolgáltatást. Ráadásul, sok idős ellátottunknak ismételni kell a vizsgálatot” – számolt be Spisák Attila evangélikus lelkész Facebook oldalán.

Huszonkilenc igazolt koronavírusos Tótkomlóson

Tótkomlós – A legfrissebb adatok szerint huszonkilenc pozitív koronavírusos beteget tartanak nyilván Tótkomlóson. Zajlik a tesztelés a szeretetszolgálat bentlakásos otthonában.

Kamerákat is felszerelnek a tótkomlósi temetőben a lopások ellen

Tótkomlós – A tótkomlósi evangélikus egyház temetőiben hetek óta dolgoznak. Szpisák Attila lelkész a helyszínen elmondta, az Ó-temetőben, a katonai parcellában utat építettek, az új sírhelyek kényelmesen megközelíthetővé válnak. Probléma mindenhol a szemetelés, sokszor kérik, a sírok körül ne raktározzanak semmit, a szél elfújja. Használják a hulladékgyűjtőket. Két temetőben tizenkét konténert helyeztek már ki. Az Ó-temetőben pedig kamerákat helyeztek el.

„Nagyon bíztunk a negatív eredményben” – Interjú Szpisák Attilával

Tótkomlós – A koronavírus-járvány leginkább az idősekre, a zárt közösségben élőkre nézve veszélyes. Egyházunk diakóniai szolgálata ezért kiemelt figyelmet fordít védelmükre. Az otthonokban dolgozó munkatársak és az intézményekben élők szigorú szabályok betartásával, felelős magatartással veszik fel a küzdelmet a járvánnyal. A „frontvonalból” kapcsoltuk Szpisák Attila tótkomlósi lelkészt, a Tótkomlósi Evangélikus Szeretetszolgálat – Evanjelická diakónia v Slovenskom Komlóši intézményvezetőjét a Hallhatóan Evangélikus Kossuth rádiós félóra legutóbbi adásában. Annak a hírnek eredtünk nyomába Hajdú Tibor szerkesztővel, hogy a szeretetotthon egyik lakója koronavírus-gyanúval kórházba került (a rádiós interjú elhangzása óta cikkünk már a legfrissebb információkat is tartalmazza – a szerk.).

Házasság hete: Megáldották a házaspárokat Tótkomlóson

Tótkomlós – Az elmúlt vasárnap a házasság hete kezdetén, családi istentiszteleten köszöntötték a tótkomlósi evangélikus gyülekezetben a házaspárokat. Az oltár előtt kapott áldás után mindenki kapott egy sziklára írt igét, ami jelképesen és valóságosan is erősítheti a házassági kötelékeket. „Jó a Csali'-n részt venni, mert itt sokan vagyunk, jó együtt énekelni, együtt hálát adni az Úrnak!” – írták a gyülekezet Facebook-oldalán. Következő családi istentisztelet 2020. március 15-én 10 órakor lesz a tótkomlósi evangélikus kápolnában.

A Tótkomlós rally sérültjei javára gyűjtenek

Tótkomlós – Karasz Róbert a Tótkomlósi Autósport Egyesület elnöke bejelentette, hogy az egyesület és a Tótkomlósi Evangélikus Egyházközség gyűjtést szervez a 10. Tótkomlós Racing-en történt sajnálatos baleset súlyos sérültjei javára.

Fával is segített a ménesbirtok

Mezőhegyes – A mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. társadalmi szerepvállalásának újabb eleme, hogy a cég a téli hónapokra tűzifával támogatta a történelmi egyházakat.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Tótkomlós csatornájára