Tótkomlós

Házasság hete: Megáldották a házaspárokat Tótkomlóson

Tótkomlós – Az elmúlt vasárnap a házasság hete kezdetén, családi istentiszteleten köszöntötték a tótkomlósi evangélikus gyülekezetben a házaspárokat. Az oltár előtt kapott áldás után mindenki kapott egy sziklára írt igét, ami jelképesen és valóságosan is erősítheti a házassági kötelékeket. „Jó a Csali'-n részt venni, mert itt sokan vagyunk, jó együtt énekelni, együtt hálát adni az Úrnak!” – írták a gyülekezet Facebook-oldalán. Következő családi istentisztelet 2020. március 15-én 10 órakor lesz a tótkomlósi evangélikus kápolnában.

A Tótkomlós rally sérültjei javára gyűjtenek

Tótkomlós – Karasz Róbert a Tótkomlósi Autósport Egyesület elnöke bejelentette, hogy az egyesület és a Tótkomlósi Evangélikus Egyházközség gyűjtést szervez a 10. Tótkomlós Racing-en történt sajnálatos baleset súlyos sérültjei javára.

Fával is segített a ménesbirtok

Mezőhegyes – A mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. társadalmi szerepvállalásának újabb eleme, hogy a cég a téli hónapokra tűzifával támogatta a történelmi egyházakat.

Doni emlékmenetet tartottak a háború áldozatai, túlélői tiszteletére

Békéscsaba – Tragikus csapás érte a második világháború poklában 1943 januárjában, a Don-kanyarban a II. magyar hadsereget. Soha a magyar történelemben ekkora emberveszteség nem érte ütközetben honfitársainkat. A hősi halottak emléke előtt tisztelegtek Békés megyében, több helyszínen. Tótkomlóson és Kardoskúton is jártak, koszorúztak az emlékmenet tagjai, a Magyar Tartalékosok Szövetsége Nagy Zoltán ezredes vezette Békés megyei szervezete, az orosházi szervezet vezetője, Antal László városi elnök szervezésében.

Karácsonyi ünnepség volt a tótkomlósi szeretetszolgálatnál és óvodánál

Tótkomlós – 2018. december 21-én délután szeretetvendégségre hívták és várták a Tótkomlósi Evangélikus Szeretetszolgálat és a Tótkomlósi Evangélikus Óvoda munkatársait, hogy együtt adjanak hálát az elmúlt év minden dolgos pillanatáért. Finom ételekkel és mosolygós hangulattal telt a délután, ahol Szpisák Attila lelkész és Nagy Edina szakmai vezető köszöntötte a megjelenteket, megköszönve a munkatársak egész éves munkáját.

Erre költik az evangélikusok az adóm 1%-át? – Akkor megnyugodtam

Tótkomlós – A Magyarországi Evangélikus Egyház 1%-os kampányának részeként megvalósuló országos ételosztás következő állomása Tótkomlós volt.

Boldog századik születésnapot, Pista bácsi!

Tótkomlós – A tótkomlósi evangélikus szeretetotthon lakói ünnepeltek hétfőn délelőtt.

Díjazták a Tótkomlós hírnevét öregbítő evangélikusokat is

Tótkomlós – A város díjazta azokat, akik munkásságukkal, példájukkal öregbítik Tótkomlós hírnevét. 2017-ben Pro Urbe kitüntető díjat kapott Hrivnák Tünde Zsuzsanna divattervező és Szpisák Attila evangélikus lelkész is.

Pásztorold a pásztort – Egyházmegyei napot tartottak Tótkomlóson

Tótkomlós – Különleges egyházmegyei napot tartott a Nyugat-Békési Evangélikus Egyházmegye Tótkomlóson 2017. március 30-án. A lelkészi munkaközösség (LMK) tanácskozásai, elnökségi megbeszélések, egyházmegyei presbiteri gyűlés és közgyűlés – így állt össze a szigorú menetrend szerint megtervezett nap.

Báloztak az evangélikusok Tótkomlóson

Tótkomlós – A tótkomlósi evangélikus gyülekezet 2016. november 19-én hatodik alkalommal rendezett keresztyén bált. A rendezvény az elmúlt hat év alatt Tótkomlós városának egyik központi eseményévé nőtte ki magát. A közel 400 fős bálnak a helyi szlovák iskola tornaterme adott helyet.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Tótkomlós csatornájára