közgyűlés

„A lepra nem az, aminek gondolod!” – Közgyűlést tartott a magyar Lepramisszió

Budapest – „A lepra nem az, aminek gondolod!” – ez volt a mottója az idei év Leprások világnapjának világszerte, így hazánkban is. A Lepramisszió arra kérte előzetesen támogatóit és a különböző felekezetek egyházközségeit országszerte, hogy január 26-án emlékezzenek meg a világ leprabetegeinek ügyéről, és ha lehetséges, adományaikkal támogassák a közöttük folyó gyógyító missziót.

Tizenöt éves a Protestáns Újságírók Szövetsége

Budapest – A karácsony ünnepét megelőző négy adventi hét az egyházi esztendő kezdő hónapja. Ez az időszak az Urunk érkezésére történő várakozás jegyében telik, de egyidejűleg a polgári időszámítás szerinti évzáró hónap is, mely okot ad és lehetőséget nyújt az összegzésre, a számvetésre. Az utóbbi években szinte valamennyi munkahely adventi együttlétre, vacsorára hívta alkalmazottait. A Protestáns Újságírók Szövetsége a szó szoros értelmében senkinek sem munkahelye, de a mintegy kétszáz fős tagság számára értékes szakmai közösséget jelent.

Közgyűlést tartott a veszprémi egyházmegye

Révfülöp – A Veszprémi Evangélikus Egyházmegye közgyűlést tartott nemrégiben a révfülöpi Evangélikus Oktatási Központban. A közgyűlést Bálintné Sári Judit egyházmegyei felügyelő nyitotta meg, majd Polgárdi Sándor esperes képes bemutatóval számolt be az elmúlt félév gazdag eseményeiről.

Hetven éves a Magyar Bibliatársulat – Gáncs Péter lett az új elnök

Budapest – Megalakulására emlékezve tartott ünnepi konferenciát 2019. december 3-án a Magyar Bibliatársult Alapítvány.

Közgyűlést tartott a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa

Budapest – A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa 2019. december 4-én, szerdán 15.00 órakor tartotta éves rendes közgyűlését. Először Steinbach József református püspök, a MEÖT elnöke nyitó áhítatában Jézus Krisztus „Én vagyok a világ világossága!” (János 8,12–14) és „Ti vagytok a világ világossága!” (Máté 5,14–16) kijelentései kapcsán tárta elénk gondolatait.

Szemerei János püspök előadást tartott a Veszprémi Egyházmegyében

Révfülöp – A Veszprémi Evangélikus Egyházmegye közgyűlését az egyházi esztendő utolsó napján, ádvent előtt egy nappal tartották Révfülöpön, az Evangélikus Oktatási Központban. A közgyűlést Bálintné Sári Judit egyházmegyei felügyelő nyitotta meg.

Kerületi közgyűlést tartottak Nyugaton (Dunántúlon)

Győr – Elsősorban egyházközségek státuszával kapcsolatos változások, illetve támogatási kérelmek alkották a napirend gerincét a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület 2019. november 15-én, pénteken Győrben tartott közgyűlésén.

Tartalmas együttlét – Közgyűlés Északon

Budapest – Az Északi Evangélikus Egyházkerület őszi közgyűlése 2019. november 15-én ülésezett a püspöki hivatalban. Mivel a tisztújítást követő évben már nem hárulnak ilyen irányú hivatalos kötelezettségek a testületre, a hivatalos jelentések pedig hagyományosan a tavaszi közgyűlés tárgyát képezik, a pénteki ülésen tágabb léptékű kérdések tematikus megbeszélésére nyílt lehetőség.

Közgyűlést tartott a Déli Evangélikus Egyházkerület

Budapest – 2019. november 15-én a Rákoskeresztúri Evangélikus Egyházközség temploma adott otthont a Déli Evangélikus Egyházkerület közgyűlésének.

Interfilm szeminárium és tisztújító közgyűlés zajlott Erlangenben

Erlangen – Idén ősszel a nemzetközi ökumenikus filmszervezet, az Interfilm Erlangenben tartotta tisztújító közgyűlését október 19-én, ezt megelőzően pedig filmszemináriumát Vallási témák a kortárs mozifilmekben („Religious Elements in Contemporary Cinema") címmel.

Oldalak

Feliratkozás RSS - közgyűlés csatornájára