közgyűlés

Közgyűlést tartott a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa

Budapst – A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa 2020. december 2-án, szerdán 15:00 órakor tartotta éves rendes közgyűlését.

Az utánpótlásról gondoskodni kell – Közgyűlést tartottak az Északi Egyházkerületben is

Budapest – Rendkívüli formában találkoztak az Északi Evangélikus Egyházkerület közgyűlésének tagjai. A járványhelyzet kialakulásakor a tavaszi együttlétet nem tudták megtartani, ezúttal azonban online térben valósult meg a testvéri alkalom. Az eredeti helyszín Salgótarján lett volna, hogy ezzel is támogassák az új kezdetet átélő gyülekezetet.

Online szavazott a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület közgyűlése

Győr – Mivel a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület 2020. november 13-ára tervezett közgyűlését a járványhelyzetre vonatkozó korlátozások miatt nem lehetett személyes részvétellel megtartani, a kerület elnöksége úgy döntött, hogy távszavazást kezdeményez a napirenden szereplő halaszthatatlan ügyekről.

Világos egyházi alapok kellenek – Megtartotta őszi közgyűlését a Déli Evangélikus Egyházkerület

Budapest – Sikeres online közgyűlést tartott a Déli Evangélikus Egyházkerület, 2020. november 13-án, pénteken délelőtt. Bár még egy héttel a tervezett időpont előtt is úgy tűnt, hogy az elhalasztott tavaszi közgyűlés után az őszi alkalmat sikerül a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa kápolnájában megrendezni, a járványhelyzet miatt újra bevezetett szigorítások ismét közbeszóltak, így a meghívott közgyűlési tagok – esperesek, felügyelők, lelkészi és világi küldöttek – az online térben találkoztak.

„A lepra nem az, aminek gondolod!” – Közgyűlést tartott a magyar Lepramisszió

Budapest – „A lepra nem az, aminek gondolod!” – ez volt a mottója az idei év Leprások világnapjának világszerte, így hazánkban is. A Lepramisszió arra kérte előzetesen támogatóit és a különböző felekezetek egyházközségeit országszerte, hogy január 26-án emlékezzenek meg a világ leprabetegeinek ügyéről, és ha lehetséges, adományaikkal támogassák a közöttük folyó gyógyító missziót.

Tizenöt éves a Protestáns Újságírók Szövetsége

Budapest – A karácsony ünnepét megelőző négy adventi hét az egyházi esztendő kezdő hónapja. Ez az időszak az Urunk érkezésére történő várakozás jegyében telik, de egyidejűleg a polgári időszámítás szerinti évzáró hónap is, mely okot ad és lehetőséget nyújt az összegzésre, a számvetésre. Az utóbbi években szinte valamennyi munkahely adventi együttlétre, vacsorára hívta alkalmazottait. A Protestáns Újságírók Szövetsége a szó szoros értelmében senkinek sem munkahelye, de a mintegy kétszáz fős tagság számára értékes szakmai közösséget jelent.

Közgyűlést tartott a veszprémi egyházmegye

Révfülöp – A Veszprémi Evangélikus Egyházmegye közgyűlést tartott nemrégiben a révfülöpi Evangélikus Oktatási Központban. A közgyűlést Bálintné Sári Judit egyházmegyei felügyelő nyitotta meg, majd Polgárdi Sándor esperes képes bemutatóval számolt be az elmúlt félév gazdag eseményeiről.

Hetven éves a Magyar Bibliatársulat – Gáncs Péter lett az új elnök

Budapest – Megalakulására emlékezve tartott ünnepi konferenciát 2019. december 3-án a Magyar Bibliatársult Alapítvány.

Közgyűlést tartott a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa

Budapest – A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa 2019. december 4-én, szerdán 15.00 órakor tartotta éves rendes közgyűlését. Először Steinbach József református püspök, a MEÖT elnöke nyitó áhítatában Jézus Krisztus „Én vagyok a világ világossága!” (János 8,12–14) és „Ti vagytok a világ világossága!” (Máté 5,14–16) kijelentései kapcsán tárta elénk gondolatait.

Szemerei János püspök előadást tartott a Veszprémi Egyházmegyében

Révfülöp – A Veszprémi Evangélikus Egyházmegye közgyűlését az egyházi esztendő utolsó napján, ádvent előtt egy nappal tartották Révfülöpön, az Evangélikus Oktatási Központban. A közgyűlést Bálintné Sári Judit egyházmegyei felügyelő nyitotta meg.

Oldalak

Feliratkozás RSS - közgyűlés csatornájára