közgyűlés

Közösségek ünnepe – Monor és Nyáregyháza közös családi istentisztelete és közgyűlése

Monor – Közös családi istentiszteleten ünnepelt együtt a monori és a nyáregyházi gyülekezet 2019. február 17-én. Az alkalom végén közös közgyűlést is tartottak a két gyülekezet ügyeit illetően.

Közgyűlést tartott a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa – Kondor Péter püspök alelnök lett

Budapest – A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) 2018. december 5-én, szerdán tartotta éves rendes közgyűlését. Steinbach József református püspök, a MEÖT elnöke nyitóáhítatában az ökumenikus imahét idei központi igéjét vette alapul: „Az igaznak emlékezete áldott…” (Péld 10,7)

„Menjetek el, és tegyetek tanítvánnyá minden népet…” – Németországban is

Hannover – Mintegy harmincan ültük körbe a kerekasztalt, mintha Arthur király idejében lennénk. A különbség csak az volt, hogy nem fegyverrel, páncélban, hanem énekeskönyvvel, áhítatos lapokkal és némi kávéval, süteménnyel az asztalon kezdődött november 26-án a Németországi Protestáns Magyar Ajkú Gyülekezetek Szövetségének 2018. évi rendes közgyűlése. A Magyarországi Evangélikus Egyházat (MEE) és a Magyarországi Református Egyházat (MRE) Cselovszkyné dr. Tarr Klára, az MEE ökumenikus és külügyi osztályvezetője képviselte.

Őszi közgyűlést tartott a Veszprémi Evangélikus Egyházmegye

Pápa – A Veszprémi Evangélikus Egyházmegye 2018. november 24-én, szombaton rendezte meg őszi közgyűlését Pápán, az Evangélikus Látogatóközpontban. A nyitóáhítatot Polgárdi Sándor esperes tartotta Mt 7,7 alapján.

Őszi KÉSZ-küldöttgyűlést tartottak Nyíregyházán

Nyíregyháza – Háromnapos országos küldöttgyűlést tartott a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) Nyíregyházán 2018. október 26-án. Az ország 73 KÉSZ-csoportjából és a határon túlról összesen 90 vezető és küldött vett részt az október utolsó hétvégéjén rendezett őszi találkozón.

Inspiráló elődök, felelős döntések

Csömör – Az Északi Egyházkerület közgyűlése 2018. szeptember 28-án, pénteken Csömörön tartotta alakuló ülését.

Közgyűléssel egybekötött képzési nap volt a Dél-Pest Megyei Egyházmegyében

Alberti – A Dél-Pest Megyei Evangélikus Egyházmegye szervezésében közgyűléssel egybekötött tisztségviselő- és presbiterképzést tartottak Albertiben 2018. szeptember 29-én. A választások miatt egy év kihagyás után most az alberti gyülekezet tornatermében hatvan fő gyűlt össze az egyházmegye gyülekezeteiből, hogy folytassák a 2015 februárjában megkezdett sorozatot.

Teherhordozásra szövetkezve – Tisztújulás a Déli Egyházkerületben

Kiskőrös – Viharos erejű szél seperte tisztára 2018. szeptember 22-én a kiskőrösi evangélikus templom előtti teret, ahová kerületi felügyelőt iktató istentiszteletre, valamint további tisztségviselőket választó közgyűlésre gyűlt egybe több tucat lelkész és nem lelkész. A meghívottak a Déli Egyházkerület valamennyi egyházmegyéjének képviseletében élvezhették a házigazda gyülekezet vendéglátó szeretetét a délelőtt 10 órától – sokuk számára – délután 4-ig tartott ünnepi alkalmon.

Megalakult a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület Közgyűlése

Győr – 2018. szeptember 21-én, pénteken, a Győri Evangélikus Egyházközség gyülekezeti termében tartotta alakuló ülését a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület Közgyűlése. Az ülés napirendjén elsősorban a kerületi tisztségviselők megválasztása szerepelt.

Kérdések a jövőről – Beszámoló a Déli Evangélikus Egyházkerület közgyűléséről

Harta – Gyönyörűen rendben tartott környezetben várták a hartaiak 2018. április 27-én az oda érkező közgyűlési tagokat. Halasi László lelkész és a gyülekezet hűséges tagjai örömmel üdvözölték az egyházkerület leköszönés előtt álló püspökét, Gáncs Pétert, és a megválasztott, beiktatásra váró új püspököt, Kondor Pétert.

Oldalak

Feliratkozás RSS - közgyűlés csatornájára