Lelkipásztor

Megjelent a Lelkipásztor – Evangélikus teológiai szakfolyóirat 2020/2. száma

Budapest – Orosz Gábor Viktor szerkesztésében, a Luther Kiadó kiadásában megjelent a 2020-as év második Lelkipásztor – Evangélikus teológiai szakfolyóirata.

Megjelent a Lelkipásztor, evangélikus teológiai szakfolyóirat idei első száma

Budapest – Megjelent a 2020-as év első Lelkipásztor című folyóirata, amelynek alcíme megváltozott. A szerkesztők ezzel is jelezni szeretnék azt, amit az egyes lapszámok összeállítása a jövőben reménység szerint tükrözni fog: a Lelkipásztor mindenkinek szól, aki hivatását evangélikus teológiai tudatossággal kívánja betölteni, életét pedig Krisztus evangéliumának világosságában szeretné élni.

A teológia mindenkié – Megújul a Lelkipásztor folyóirat

„A teológia tudományosságának egyik kritériuma a párbeszédre való képesség. Ennek akkor teszünk eleget, ha a mai tudományos közélet sodrában odafigyelünk és reflektálunk a mindannyiunkat egyetemesen érintő kérdésekre” – mondja Orosz Gábor Viktor. A Lelkipásztor evangélikus lelkészi szakfolyóirat főszerkesztőjével, az Evangélikus Hittudományi Egyetem docensével többek között a 2020 januárjától megújuló kiadványról, a teológia szépségéről, 21. századi útba igazító hatásáról és a valláspedagógiáról is beszélgettünk.

Megjelent a Lelkipásztor 2019/12. száma

Budapest – Szeretettel ajánljuk nem csak lelkészeknek a Lelkipásztor idei utolsó számát. A tartalomból...

Megjelent a Lelkipásztor 2019. évi 11. száma

Budapest – Orosz Gábor Viktor szerkesztésében és a Luther Kiadó kiadásában megjelent a Lelkipásztor 2019/11. száma. A tartalomból idézünk.

Megjelent a Lelkipásztor 2019/10. száma

Budapest – A Luther Kiadó gondozásában és Orosz Gábor Viktor szerkesztésében megjelent a Lelkipásztor 2019/10. száma.

Megjelent a Lelkipásztor 2019/8–9. száma

Megjelent a Lelkipásztor – evangélikus lelkészi szakfolyóirat 2019. évi 8–9. száma. A tartalomból ajánljuk az alábbiakat.

Megjelent a Lelkipásztor 2019/6. száma

Budapest – Orosz Gábor Viktor szerkesztésében megjelent a Lelkipásztor – Evangélikus lelkészi szakfolyóirat 2019. évi júniusi száma. Szeretettel ajánljuk.

Megjelent a Lelkipásztor 2019/4. száma

Budapest – Orosz Gábor Viktor szerkesztésében és a Luther Kiadó kiadásában megjelent a Lelkipásztor 2019/4. száma. A tartalomból idézünk.

Megjelent a Lelkipásztor 2019/3. száma

Budapest – Megjelent a Lelkipásztor, evangélikus lelkészi szakfolyóirat 2019. évi 3. száma. A tartalomból ajánljuk az alábbiakat.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Lelkipásztor csatornájára