Lelkipásztor

Megjelent a Lelkipásztor 2021/1. száma

Budapest – 2021-ben is havonta jelenik meg a Lelkipásztor – Evangélikus teológiai szakfolyóirat, Orosz Gábor Viktor szerkesztésében. Az alábbiakban az idei első számot ajánljuk.

Megjelent a Lelkipásztor decemberi lapszáma!

Budapest – A Luther Kiadó gondozásában, dr. Orosz Gábor Viktor szerkesztésében megjelent a Lelkipásztor soron következő, 2020. decemberi száma. Az alábbiakban ennek tartalmából válogattunk.

Megjelent a Lelkipásztor – Evangélikus teológiai szakfolyóirat 2020/11. száma

Budapest – A Luther Kiadó gondozásában, dr. Orosz Gábor Viktor szerkesztésében megjelent a Lelkipásztor soron következő, 2020. novemberi száma. Az alábbiakban ennek tartalmából válogattunk.

Fejes Lajosné Tatay Terézia emlékére

Bakonytamási – 2020. október 24-én, nyolcvanhét esztendős korában örökre megpihent Fejes Lajosné szül. Tatay Terézia, – a Pápa közeli Bakonytamási községben és annak környékén is sokak kedves Teri nénije – a Pápa-vidék hűséges kossuthi hagyományőrzője.

Megjelent a Lelkipásztor – Evangélikus teológiai szakfolyóirat 2020/8-9. száma

Budapest – A Luther Kiadó gondozásában, dr. Orosz Gábor Viktor szerkesztésében megjelent a Lelkipásztor soron következő, 2020. augusztusi-szeptemberi száma. Az alábbiakban ennek tartalmából válogattunk.

A lelkészi tisztség szimbóluma

A cikkünkben szereplő kép a Lelkipásztor folyóirat 1948-as évfolyamának címlapján szerepelt. Veöreös Imre írhatta a jelkép kísérő szövegét, amely szerepel is a lapban. Rosenberger Tamás a hatodéves gyakorlat során talált rá az acsai gyülekezeti házban. Mentora édesapjáé, Mekis Ádám lelkészé volt az a kézírásos kép, amelyről ő legépelte a szöveget. Ő a soproni teológián végzett 1940-ben, akkor kapta ezt a képet. Most megosztjuk honlapunk olvasóival is a lelkipásztori tisztségről szóló gondolatokat.

Megjelent a Lelkipásztor júliusi lapszáma

Orosz Gábor Viktor szerkesztésében megjelent a Lelkipásztor – Evangélikus teológiai szakfolyóirat 2020/7-es lapszáma.

Újra nyomtatott formában olvasható a Lelkipásztor!

Megjelent a Lelkipásztor evangélikus teológiai szakfolyóirat legújabb száma, amelyet most már újra kézbe vehetnek az előfizetők, olvasók. A friss lapszám mellé az előfizetők egyúttal megkapják a két előző, eddig csak digitálisan megjelent számot is: ezeknek a héten meg kell érkezniük a postaládákba.

Megjelent a Lelkipásztor 2020. júniusi lapszáma

Budapest – Az 1925-ben alapított Lelkipásztor – Evangélikus lelkészi szakfolyóirat Magyarország egyik legrégebbi teológiai szakfolyóirata. A havonta megjelenő lap szerkesztésének szakmai színvonalát az Evangélikus Hittudományi Egyetem tudományos apparátusának háttere biztosítja. A Lelkipásztor elsősorban az evangélikus lelkészek gyakorlati munkáját kívánja segíteni, de a teológiai tudományok iránt nyitott és fogékony egyháztagok érdeklődésére is igényt tart. A szaklap 2020-tól Evangélikus teológiai szakfolyóirat alcímmel jelenik meg. Az alábbiakban a legfrissebb, júniusi lapszámot ajánljuk.

Megjelent a Lelkipásztor – Evangélikus teológiai szakfolyóirat áprilisi lapszáma

Budapest – 2020 mind a nyugati (római katolikus) egyházban, mind a Magyarországi Evangélikus Egyházban az úrvacsora éve. Hozzá kapcsolódva Blázy Árpád tanulmánya visszatekint, és bepillantást enged a történelem során sajnálatos módon – részben éppen az eukharisztia értelmezése miatt – egymástól elszakadt felekezetek eme legdrágább kincsének és szentségének értelmezésébe. A tanulmány a biblikus alapokat figyelembe véve vázolja fel az ókereszténység első századai eukharisztiagyakorlatának legfőbb vonásait és jellemzőit.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Lelkipásztor csatornájára