Lelkipásztor

Megjelent a Lelkipásztor 2019/4. száma

Budapest – Orosz Gábor Viktor szerkesztésében és a Luther Kiadó kiadásában megjelent a Lelkipásztor 2019/4. száma. A tartalomból idézünk.

Megjelent a Lelkipásztor 2019/3. száma

Budapest – Megjelent a Lelkipásztor, evangélikus lelkészi szakfolyóirat 2019. évi 3. száma. A tartalomból ajánljuk az alábbiakat.

Megjelent a Lelkipásztor 2019/2. száma

Budapest – Megjelent az evangélikus lelkészi szakfolyóirat, a Lelkipásztor 2019. évi második száma. Az Orosz Gábor Viktor által szerkesztett, a Luther Kiadó által gondozott kiadvány cikkeit ajánljuk.

Megjelent a Lelkipásztor 2018/11. száma

Budapest – Orosz Gábor Viktor szerkesztésében megjelent a Lelkipásztor című evangélikus lelkészi szakfolyóirat 2018/11. száma. Ajánló!

MEÖT-közlemény: Szabadon bocsátották a baptista lelkipásztort

Budapest – A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) Elnöksége örömét fejezi ki, hogy a török hatóságok szabadon bocsátották Andrew Brunson amerikai baptista lelkipásztort, akit kémkedés igaztalan vádjával tartóztattak le.

A Lelkipásztor augusztus–szeptemberi számát ajánljuk

A Lelkipásztor – Evangélikus lelkészi szakfolyóirat 2018/8–9. számában többek között a norvég evangélikus egyház katechetikai munkaprogramjáról, Ordass Lajosról, a Kis káté aktualitásáról és Wolfhart Pannenberg munkásságáról is olvashatnak. Egy folyóirat, amely nem csak lelkészeknek, hanem a teológiára nyitott gondolkodóknak is szól.

Már a Lelkipásztor cikkei is felkerültek a Magyar Evangélikus Bibliográfiába

Budapest – A Magyarországi Evangélikus Egyház Reformációi Emlékbizottsága által kezdeményezett Magyar Evangélikus Bibliográfiában már a Lelkipásztor összes évfolyamának a cikkeire rá lehet keresni.

Lelkipásztor 2017/11.

Budapest – Megjelent a Lelkipásztor, Evangélikus lelkészi szakfolyóirat 2017/11. száma. A tanulmányok rovatban ezúttal a Sophia – női princípium – nőiség című, az Evangélikus Hittudományi Egyetemen megrendezett szimpózium előadásai olvashatók Béres Tamás szerkesztésében. A női alapelv megjelenésének filozófiai, vallástudományi és teológiai példái számos izgalmas gondolattal ajándékozzák meg az olvasót.

Megjelent a Lelkipásztor 2017/10. száma

Budapest – Dr. Orosz Gábor Viktor szerkesztésében megjelent a Lelkipásztor következő száma. A tartalomból ajánljuk.

A Lelkipásztor – Evangélikus lelkészi szakfolyóirat legújabb számát ajánljuk

Lelkipásztor – Evangélikus lelkészi szakfolyóirat nem csak lelkészeknek izgalmas olvasmány, hiszen a benne található számos tanulmány és cikk a teológia iránt érdeklődők számára is töltekezést, a teológiai kérdések új szempontok szerinti megközelítését tartalmazza.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Lelkipásztor csatornájára