Sopron

Tóth Zoltán lázasan is helyt állt a német nemzetségi versenyen – Második hely az OKTV-n

Sopron – Tóth Zoltán, a Líceum 12. C osztályos tanulója második helyezést ért el az OKTV döntőn német nemzetiségi nyelv és irodalom tantárgyból. Lázas volt aznap, de így is helyt állt a versenyen...

Honlapkészítés karantén idején

Sopron – Videókurzust indít a Google Classroomon keresztül Szabó-Bakos Gábor, a Líceum igazgatóhelyettese. Az online tanfolyamon a diákok megtanulhatják a honlapkészítés alapjait.

Berzsenyi Kápolna – Virtuális templom a lelki táplálékra vágyóknak

Sopron – A Líceumban sokaknak hozzátartozik a mindennapi rutinjához a lelki betevő előteremtése. Nem maradhatnak a válsághelyzetben sem hitbéli táplálék nélkül! – döntött az iskolalelkész. Simon Attila a közösségi megosztón „építette fel” a Berzsenyi Kápolnát.

Takács István, a csillagvadász

Sopron – A Magyar Asztronautikai Társaság által meghirdetett diákpályázaton, amelynek a témája a Nap volt, egy vegyes összetételű – Solis Defectus nevű – csapattal első helyezést ért el a Líceum diákja, Takács István.

A rendkívüli helyzetben is megmutatkozik a tehetség – Flóra versben mondja el

Sopron – A soproni Líceum nyolcadik osztályos tanulója, Juhász Flóra is kénytelen nélkülözni az iskolát és az osztálytársakat, de a digitális oktatásban is megtalálta a témát, a lehetőséget. Flóra rímbe szedte gondolatait arról a hálóról, ami most a kapcsolatot jelenti a külvilággal. Sorait azonnal felkapta a vers főszereplője, a net.

Ügyesen rajzol, pontosan lő, jól dobol és gépészmérnöknek készül

Sopron – Magyar Balázs, a Líceum 6. A osztályos tanulója univerzális kamasz. Íjász-versenyekre jár, rajzpályázatokon indul és dobolni tanul a zeneiskolában, miközben a bizonyítványára sem lehet panasz.

Vérükkel segítettek a licisták

Sopron – A 18. életévüket betöltött licistákat is várta a Vöröskereszt a Berzsenyi gimnáziumban tartott kihelyezett véradáson. Csaknem félszázan nyújtották a karjukat először, de valószínűleg nem utoljára.

Szép kiejtésből jeles – A licista Bor Eszternek már múltja van a Kazinczy-versenyeken

Sopron – Bor Eszter, a Líceum 9.0A osztályosa második lett a Kazinczy-díj Alapítvány Szép magyar beszéd megyei versenyén, ezzel továbbjutott az országos döntőbe. Eszter profi versenyző, és nagyon szeret nyerni.

Kincsek a líceumban – Háromszáz éve kezdett tanítani Sopronban Hajnóczy Dániel

Sopron – Hajnóczy Dániel (1690. április 9. – 1747. február 26.) műveltségében, tanári képességeiben egyike volt kora legkitűnőbb tudósainak, akit a „magyar Cicerónak" is neveztek. Háromszáz éve kezdett tanítani a soproni líceumban.

Művészvendég a Líceumban

Sopron – Gáspárdy Tibor festőművész volt Szendrei Krisztina tanárnő és a humán modul kilencedik évfolyamosainak vendége a Líceumban.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Sopron csatornájára