Sopron

Licitálni lehet a soproni Hunyadi diákjainak rajzaira

Sopron – A Sopron Basket akadémiájának növendékei és a Hunyadi János Evangélikus Általános Iskola tanulói csodaszép rajzaikkal a napokban megtöltötték a Novomatic Aréna lelátóit. Ezzel igazán barátságos hangulatot teremtettek a klub felnőtt játékosai számára a december eleji minitorna mérkőzései alatt.

Különös kamasz: okos, érzékeny, ráadásul tájékozott

Sopron – Bikkes Nándor alig múlt 13 éves, de mindenkire nagy hatást gyakorol tájékozottságával és érzékenységével. Iskolaorvosunk szerint például fogékonysága a biológia iránt egészen kivételes.

24 adventi szó a soproni templomablakban

Sopron – 2020. november 30-tól a soproni evangélikus templom egyik Bünker közi ablakának 24 ablakszemében a várakozás időszakára jellemző szavak jelennek meg. A járványügyi szabályozások átírták a gyülekezet mindennapjait is.

Pontosan céloz, lő – és nyer!

Sopron – Bakonyszentlászló – A Bakonyszentlászlón megrendezett megyei lövészversenyen a licista, Tóth Levente (9.C) a tízméteres zártirányzékú légpuska kategóriában aranyérmet nyert!

SuliPY-t mindenkinek!

Sopron – Az idei tanévben vezették be a Digitális kultúra nevű tantárgyat, és ezzel a korábbinál jóval nagyobb hangsúlyt kaptak a programozási ismeretek is. A diákok és tanáraik hatékony együttműködését segítené a SuliPY, amit a soproni Berzsenyi Dániel Evangélikus (Líceum) Gimnázium, Kollégium igazgatóhelyettese, Szabó-Bakos Gábor dolgozott ki.

A Líceumban kezdett fotózni, ma már neves operatőr

Sopron – Megvan a kapcsolat a Líceum és David Guetta között. Úgy hívják Szemerey Bence.

Lilivel az Amazonok földjén

Sopron – A Macskakő Gyermekmúzeum irodalmi pályázatán különdíjat érdemelt az Amazonok földjén című munkájával a Berzsenyi Dániel Evangélikus (Líceum) Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium 9. B osztályos diákja, Parrag Liliána.

Digitális oktatásra vált a soproni Berzsenyi Líceum

Sopron – A Cyberpress.hu információi szerint tantermen kívüli oktatásra vált a soproni Berzsenyi-gimnázium a járvány terjedésének lassítása érdekében, ezért kérdéssel fordultak a Magyarországi Evangélikus Egyház fenntartása alá tartozó intézményhez, mely egyébként Sopron legrégebbi iskolája is.

A Líceum mindig biztos hátteret adott

Sopron – Bécs – Bábinszki Gergely jelenleg a Bécsi Zeneművészeti Egyetem végzős hallgatója, a budapesti Zeneakadémia mesterszakán pedig első éves. Zongoraművész lesz, vagy már majdnem az, aki mindig örömmel ugrik be régi iskolájába, a Berzsenyi Dániel Evangélikus (Líceum) Gimnázium és Kollégiumba.

Sopron idei öt Széchenyi-ösztöndíjasából hárman a Líceumba érettségiztek

Sopron – Mentes Alexa, Horváth Ábel és Csigó Ábel jók a legjobbak között, ezért Sopron támogatását is kiérdemelték. Az október végi soproni közgyűlés döntött a Széchenyi István Tanulmányi Ösztöndíj odaítéléséről. A tizenhét pályázó közül az öt legjobb egyetemista kaphatja meg a város támogatását, ők a jók között a legkitűnőbbek. Idén öten részesülnek a Sopron alapította ösztöndíjban, hárman közülük a Líceumban végeztek.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Sopron csatornájára