Sopron

Sopronért Emlékéremmel tüntették ki Tremmer Bernadettet

Sopron – Ünnepélyes keretek között zárta a tanévet a Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Iskola. Az ünnepségen adta át dr. Fodor Tamás polgármester a Sopronért Emlékérmet Tremmer Bernadett igazgatóhelyettesnek.

Vitázik a világ ifjúsága – soproni diák a döntőben!

Sorpon – Magyar tanulók német nyelven tesznek tanúbizonyságot retorikai képességeikről a Vitázik a világ ifjúsága nemzetközi vitavetélkedő országos döntőjében, 2018. május 30-án Budapesten. A döntőben Balázs Fanni, a Berzsenyi Gimnázium tanulója is bizonyíthat.

Rekordot állítottak fel Sopronban!

Sopron – Több száz hajdani és jelenlegi tanuló részvételével, a Soproni Berzsenyi Dániel Líceum Diákszövetsége felállította az élőlánc világrekordját!

Aki mások életén szeretne segíteni

Láthatóan evangélikus – Mai evangélikus arcképcsarnok. Ismerje meg egy-egy gyülekezeti tag gondolatán keresztül az evangélikus egyház mai színességét.

Mese az igazság Királyáról

Sopron – Gonosz tündérek, király, királylány, ördög és próféták elevenedtek meg a soproni evangélikus templomban – konfirmációi vizsgát tartottak 2018. május 10-én.

Vasúti diakónia lesz Sopronban

Sopron – Szó szerint és átvitt értelemben is segítséget nyújt az evangélikus szeretetszolgálat vasúti diakóniája, melynek tervein már dolgozik a felkészült csapat. Az állomáson bárki betérhet majd hozzájuk akár fizikai, akár lelki támogatásért.

A legrégebbi Luther-képről és a Menő reformáció buszról beszélgettek a SopronTV-ben

Sopron – Mozgalmas napok elé néz a Soproni Evangélikus Egyházközség, hiszen családi program és igazi kulturális csemege is várja az érdeklődőket a hét folyamán. Ezekről beszélgettek a gyülekezet lelkészével, Tóth Károllyal.

Új közösségi térrel gazdagodott a Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola

Sopron – Hivatalosan is átadásra került a Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola új aulája, amely közel 300 millió forint önerőből épült meg, és amelynek a megvalósításához az evangélikus egyház 50 millió forinttal járult hozzá. Igaz, az új közösségi teret a március 15-ei ünnepségen már használta az iskola közössége, a hivatalos avatóra és az ünnepi istentiszteletre most került sor.

Nagyszülők napja volt a Berzsenyi Dániel evangélikus líceumban

Sopron – 2018. március 14-én rendezték meg a Berzsenyi Dániel Evangélikus (Líceum) Gimnázium és Kollégium sikeres családpályázatának részeként a Nagyszülők napja című programot az iskola dísztermében.

Szélrózsa-roadshow Sopronban, Győrben és Kiskőrösön

Sopron – Simon Réka Szélrózsa házigazda-lelkész és Tóth Kornél teológushallgató a soproni Eötvös József Evangélikus Gimnázium és Egészségügyi Szakgimnáziumban ismertették meg a diákokkal a Szélrózsát. Sopron mellett Győrben és Kiskőrösön is a találkozó volt a téma a diákság körében. KÉPRIPORT.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Sopron csatornájára